دنیای‌اقتصاد- زهرا واعظ: رییس سازمان امور مالیاتی دیروز در سومین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران در سال ۹۰ که به مناسبت ورود به فصل دریافت اظهارنامه‌ها برگزار شد، ضمن تشریح عملکرد مالیاتی ۳ ماهه اول کشور، رشد ۳۰ درصدی درآمدهای مالیاتی امسال نسبت به سال گذشته را در نتیجه فعال بودن و سرپا بودن اقتصاد ایران دانست و افزود : اقتصادی که ظرفیت مالیاتی‌اش با این درصد رشد مواجه است فعال بوده و این افزایش ناشی از فضای کسب‌وکار است. علی عسکری در این نشست از کاهش دامنه معافیت‌های مالیاتی در کشور خبر داد و گفت: رویکرد کشور افزایش دامنه معافیت‌های مالیاتی نیست؛ چرا که در حال حاضر ۴۱ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور از پرداخت مالیات معاف است و از این بیشتر در اقتصاد امکان معافیت مالیاتی وجود ندارد.

وی درباره معوقات مالیاتی تصریح کرد: بزرگ‌ترین عدد برای معوقات مالیاتی در سال گذشته برای معوقات مالیاتی بالای ۱۰۰ میلیون تومان ۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود که این رقم به ۵ هزار و ۱۴۵ میلیارد تومان کاهش یافته است و بر همین اساس ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از معوقات مالیاتی محقق شده است. وی افزود: با تلاش‌های صورت گرفته حیاط خلوت برای پرونده‌های مالیاتی محدود می‌شود، هر چند که پرونده معوقه‌های مالیاتی جریان مستمر دارد.

عسکری با اشاره به درآمد‌های مالیاتی در سه ماهه ابتدای سال جاری گفت: سرجمع مالیات‌های مستقیم کالا و خدمات در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به سه ماهه ابتدای سال گذشته

۳۰ درصد رشد داشته که رقمی معقول و منطقی است. وی با بیان آنکه، ‌این امر با وجود اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و تحریم‌ها بوده است، ‌اظهارکرد: مجموع درآمد‌های سه ماهه ابتدای سال گذشته سه هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان بوده که این رقم در مدت مذکور سال‌جاری به ۵ هزار و ۳۲ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه از اول تا ۱۵ تیرماه اظهار نامه مالیاتی دریافت می‌شود، ‌افزود: مودیانی که در سال جاری اظهارنامه‌های مالیاتی خود را به صورت الکترونیکی ارائه کنند در زمان تسلیم، ۳۰ درصد مالیات ابرازی را خواهند پرداخت و مودیانی که به صورت کاغذی اظهارنامه ارائه کنند نیز باید ۴۰ درصد مالیات ابرازی خود را بپردازند. وی در خصوص جریمه عدم ارائه اظهارنامه نیز گفت: مودیان باید اظهارنامه‌های خود را برای فصل اول سال ارائه کنند، در غیر این صورت ۱۰ درصد جریمه برای آنها اعمال می‌شود و در صورتی که اصلا اظهارنامه ارائه نشود، ۴۰ درصد کل مالیات قابل بخشش نیست.

وی با تاکید بر اینکه در قانون مالیات‌های مستقیم اقلام و کالاهای مشمول معافیت مشخص شده است، گفت: سکه و طلا جزو اقلام معاف از مالیات نیست و هر تغییری که در خصوص تحت شمول معافیت قرار گرفتن لازم باشد نیاز به قانون دارد. عسکری گفت: خروج طلا از شمول مالیات امری فراقانونی است و در این زمینه باید به تکالیف عمل شود. به گفته وی، بانک مرکزی مباحثی را برای مالیات بر ارزش افزوده سکه مطرح کرد، اما نحوه دریافت مالیات از سکه نیز نیاز به اصلاح قانون دارد و هم‌اکنون مجلس و سایر دستگاه‌ها در این ارتباط نیازی به تغییر قوانین نمی‌بینند و بنابراین اصل موضوع در این بخش نیز

منتفی است.

وی همچنین درباره مالیات بنیادها و نهادها تصریح کرد: هر چند بنیادها از پرداخت مالیات معاف هستند، اما با حکم مقام معظم رهبری در بخش مالیات بر ارزش افزوده مشمول پرداخت مالیات شدند. وی افزود: این در حالی است که بنیادها از مالیات بر عملکرد همچنان معاف هستند. وی از رشد ۳۰ درصدی مالیات ناشی از فضای کسب‌وکار در سال گذشته خبر داد و گفت: رشد مالیات بر ثروت در سال گذشته ۴۴ درصد و مالیات بر ارزش افزوده نیز ۲۷ درصد بوده است.