نوع معرفی «وزیر ورزش» حاشیهساز شد
واکنش مجلس به نامه احمدینژاد
عکس: دنیای اقتصاد، آکو سالمی نامه انتقادی احمدینژاد برای معرفی «حمید سجادی» واکنش نمایندگان را برانگیخت
معرفی پر حاشیه وزیر ورزش و جوانان به مجلس
دنیای اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: تاخیر شش ماهه دولت برای معرفی وزیر ورزش و جوانان بالاخره روز گذشته با معرفی «حمید سجادی» طی نامهای از سوی محموداحمدی نژاد پایان یافت. نامهای که بر خلاف همه نامههای معرفی وزیر قبلی، بسیار بلند بالا و شامل انتقادات رییسجمهور از مجلس درباره تشکیل وزارت ورزش و جوانان بود.
به همین دلیل هم قرائت این نامه در صحن علنی، اعتراض نمایندگان مجلس را به دنبال داشت به طوری که برخی از نمایندگان نامه احمدی نژاد را توهین مستقیم به شان و جایگاه مجلس دانستند. حشمتالله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی، این نامه را «جام زهری برای مجلس» خواند. احمد توکلی نماینده تهران نیز که اقدام احمدینژاد در نوشتن نامهای بلند بالا برای معرفی وزیر را «بدعتی جدید» در نامه نگاری عنوان کرد، گفت:«پس از ۶ ماه تاخیر در معرفی وزیر ورزش، ابهامات ناگهان دیشب به احمدینژاد الهام شد؟» وی انتقادات احمدینژاد در این نامه را «سیاسی» خواند. محمدجواد جهانگیرزاده دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی معتقد بود «با این نامه احمدینژاد، وزیر پیشنهادی قطعا رای نمیآورد»، لاریجانی هم که از نوع نامهنگاری جدید رییسجمهور متعجب شده بود، گفت «نامهنگاری جدید و مفصلی بود، اما به هر حال این نامه تلاش برای توجیه تخلف قانونی دولت در اجرای مصوبه مجلس است.» البته غلامعلی حدادعادل، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس از زاویه دیگری وارد این بحث شد و با یادآوری سخنان رهبری مبنی بر «همکاری با دولت» گفت: نباید فضای کشور را به فضای تنش بین قوا تبدیل کرد. این سخنان وی واکنش انتقادی کاظم جلالی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی را به دنبال داشت که گفت: «دولت تنشآفرینی میکند یا مجلس؟»
نامه احمدی نژاد چه بود؟
در نامه رییسجمهور به رییس مجلس ضمن معرفی حمید سجادی به عنوان گزینه وزارت ورزش، ابهامات و انتقادات دولت درباره تاسیس این وزارتخانه به صورت مفصل مطرح شده بود.
در این نامه که از ابتدای قرائت آن فریادهای ۲-۲ نمایندگان به نشانه مخالفت باآن در صحن پیچید، آمده است: در طرح مصوب مجلس شورای اسلامی برای تاسیس وزارت جدید ورزش و جوانان موارد ابهام متعددی وجود دارد، از جمله اینکه «در قانون برنامه پنجم توسعه که تاریخ لازمالاجرا شدن آن بعد از مصوبه مورد بحث است تعداد وزارتخانههای موجود ۲۱ وزارتخانه تعیین شده است در حالیکه با احتساب وزارت جدید، وزارتخانههای موجود ۲۲ وزارتخانه خواهد بود. با توجه به اینکه در قانون موخر این تعداد یعنی ۲۱ وزارتخانه مقرر شده است، تشکیل وزارتخانه جدید و اجرای مصوبه مورد بحث و مقدم، با ابهام مواجه میشود.»
این نامه میافزاید:«معلوم نیست مسوولیت ادغام متوجه کدام مرجع یا مقامی است. آیا دولت، مجلس، روسای سازمانهای مربوطه یا مرجع دیگری مسوول است؟»
در نامه احمدینژاد همچنین آمده است: «براساس قسمت دوم مصوبه، اقدامات قانونی برای انجام اصلاحات لازم در مقررات مربوط به آن به عمل میآید. توضیح اینکه از یک طرف ایجاد وزارت ورزش و جوانان مقرر گردیده و از طرفی دیگر اصلاح مقررات مربوط به آن موکول به اقدامات قانونی آتی شده است بعلاوه این مصوبه به نحوی است که روشن نیست مخاطب انجام اقدام قانونی چه مرجعی است دولت، مجلس شورای اسلامی یا مرجع دیگر؟ اگر منظور انجام اقدامات قانونی توسط دولت است بر اساس نظر شورای نگهبان تکلیف دولت به تقدیم لایحه مغایر اصل ۷۴ قانون اساسی است لذا اگر اقدام قانونی منحصر به تکلیف ارائه لایحه باشد، با همان ایراد اصل ۷۴ قانون اساسی مواجه خواهد بود.»
وی در نامه معرفی وزیر ورزش به مجلس همچنین به پیگیریهای قضایی مجلس درباره این وزارتخانه اشاره کرده و نوشته است: «درخواست اینجانب از ابتدا رفع اشکالات و ابهامات بود که متاسفانه اقدامی صورت نپذیرفت و از روزی که جنابعالی از تریبون رسمی دستور رسیدگی قضایی را صادر کردید اقدامات قضایی و غیر آن آغاز شد و به ایجاد تضییقاتی در ارائه خدمات دو سازمان مهم تربیت بدنی و امور جوانان منجر گردید که موجبات اخلال در امور را فراهم آورده است.»
ابهامات دیشب الهام شد؟
پس از قرائت نامه رییس جمهور در صحن مجلس، احمد توکلی با بیان اینکه «قانون اساسی برای کار است نه پیکار» گفت: آقای احمدینژاد در اقدامی غیرمتعارف ایرادهایی به مجلس وارد کرده که راه حل قانونی برای آن وجود داشت و با این کار التهاب در کشور ایجاد میکند.
نماینده تهران تصریح کرد: طبق قانون اساسی دولت اگر ابهامی در قوانین دارد، باید از مجلس تفسیر قانون را درخواست کند و سر موقع وزیر را معرفی کند.وی ادامه داد: ۶ ماه از تصویب طرح تشکیل وزارت ورزش و امور جوانان گذشته است و اکنون پس از این تاخیر طولانی، رییس جمهور شرایطی را با این شیوه معرفی وزیر بوجود آورد که وزیرش در مجلس رای نمیآورد.توکلی تاکید کرد: آقای احمدینژاد باید بداند که کشور را با عقلانیت میشود اداره کرد.این نماینده اظهار کرد: اینکه بعد از ۶ ماه تازه به فکر احمدینژاد رسیده که طرح مجلس ایراد و ابهام دارد جای تعجب دارد، مگر این ابهامات دیشب به ایشان الهام شده است؟! البته شاید هم شده باشد، که امروز تازه وزیر معرفی کردهاند.حشمت الله فلاحت پیشه عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز این نامه را «جام زهر» نامید و گفت: مجلس باید نامه را به رییسجمهور برگرداند.
وی با بیان اینکه مجلس سه سال سکوت کرد و به خاطر همین به جامعه ظلم کرد، اظهارکرد: عدهای در مملکت انتحاری عمل میکنند و به قانون عمل نمیکنند، باید این اوضاع درست شود. فلاحت پیشه ادامه داد: در حال حاضر جام زهری به مجلس داده شد و میگویید هفته بعد برای رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی به مجلس بیایید.
لاریجانی: نامه احمدینژاد توجیه یک تخلف است
علی لاریجانی رییس مجلس پس از قرائت نامه رییس جمهور گفت: این نامه نگاری جدید است، معرفی وزیر چند کلمه بیشتر نیست، این نامه تلاش برای توجیه تخلف از قانون اساسی است.وی همچنین در پاسخ به تذکرات پیاپی نمایندگان که نامه رییس جمهور را توهین به شان و جایگاه مجلس میدانستند، گفت: اینگونه نامهنگاریها برای معرفی یک وزیر شأن و جایگاه مجلس را پایین نمیآورد.وی ادامه داد:اعتبار مجلس با این نامهنگاریها به وجود نیامده است که با آن پایین بیاید.رییس قوه مقننه درباره این نامه گفت: بررسی قانون مصوب مجلس وظیفه شورای نگهبان است نه دولت و ایرادهای دولت در اینباره پذیرفتنی نیست.وی خاطرنشان کرد: همانطور که رهبری تاکید کردند، مصوبههای قانونی مجلس باید بدون بهانهگیری از سوی دولت اجرا شود.رییس قوه مقننه با اشاره به متن نامه احمدی نژاد مبنی بر اینکه چه دستگاهی باید این ادغام دو سازمان را انجام دهد، گفت:روشن است ، روش عقلا این است که وقتی دو دستگاه زیر نظر رییسجمهور است، برای ادغام آن هم رییسجمهور باید ادغام کند.لاریجانی با بیان اینکه بنده این شیوه نامهنگاریها را درست نمیدانم اما رییس جمهور استدلالهایی کرده و وزیر مربوطه را معرفی کرده است، افزود: من این نامه را جام زهر نمیدانم و به نظرم مساله حادی نیست.
ارسال نظر