لیست 250 نفره حتما مفسد اقتصادی دارد

عکس: نگار متین‌نیا

دنیای اقتصاد- نفیسه زارع کهن : سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به لیست ۲۵۰ نفره‌ای که از سوی دولت به دستگاه قضا ارائه شده است، با بیان اینکه این اسامی شامل کسانی است که معوقات بانکی دارند یا زمین خواری کرده‌اند، تاکید کرد: لزوما هر کس که معوقه بانکی دارد مفسد نیست، اما در میان این افراد حتما مفسد اقتصادی هم وجود دارد. دیروز غلامحسین محسنی اژه‌ای در حالی در دوازدهمین نشست خبری خود با خبرنگاران چنین گفت که هفته گذشته، رییس سازمان بازرسی کل کشور مصطفی پور محمدی در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق گفته بود: «در پرونده این ۲۵۰ نفر چیزی به نام مفسد اقتصادی موجود نیست.»به گزارش دنیای اقتصاد، دادستان کل کشور در نشست خبری‌اش با خبرنگاران در پاسخ به سوال دنیای اقتصاد در مورد اسامی ۲۵۰ مفسد اقتصادی توضیح داد: لیستی که به دستگاه قضا داده شده، متفاوت است. در میان آنها هم کسانی هستند که معوقه بانکی دارند و هم کسانی که زمین خواری کرده‌اند. ضمن اینکه از این میان برخی رسیدگی شده و حکمشان سال‌ها پیش صادر شده است، برخی مشغول پرداخت معوقات بانکی خود هستند.اژه‌ای سپس با بیان اینکه از سخنان پورمحمدی اطلاعی ندارد، گفت: اینکه هر کس معوقه بانکی دارد مفسد اقتصادی باشد صحیح نیست، اما حتما در میان این اسامی مفسد اقتصادی هم وجود دارد.سخنگوی قوه‌قضائیه همچنین در ادامه سخنانش در پاسخ به اظهارات سخنگوی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مبنی بر ارائه اسامی ۲۰ نفر از مفسدان اقتصادی به دستگاه قضا گفت: ما منتظریم تا اسامی را اعلام کنند، البته وی اول اعلام کرده ۶۵ نفر، بعد گفته است که با آنها به تفاهم رسیدیم و تعدادشان به ۲۰ نفر کاهش یافت، ولی هیچ نامه‌ای مبنی بر اسامی مفسدان اقتصادی از سوی این کمیته به دستگاه قضا ارائه نشده است، اما حال اینکه این کمیته نمی‌خواهد اسامی را ارسال کند یا ارسال کرده و در راه مانده است، بنده اطلاعی ندارم.

محکومیت ۴۰ متهم کوی دانشگاه و مجتمع سبحان

دادستان کل کشور که نشست خبری‌اش را با اعلام محکومیت متهمان حادثه کوی دانشگاه و مجتمع سبحان آغاز کرده بود با بیان اینکه پرونده کوی دانشگاه و ساختمان سبحان در دادگاه بررسی و حکم برای متهمان صادر شد، گفت: ‌۴۰ نفر از این متهمان به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارت وارده محکوم شده‌اند. به گفته وی، این پرونده ۵۰ متهم داشت که ۴۰ نفر آنان به حبس، جزای نقدی و پرداخت خسارت وارده محکوم شدند.محسنی اژه‌ای با بیان اینکه این پرونده به دلیل وسعت شاکیان و خسارت وارده بسیار سنگین بود، گفت: برخی از شاکیان از شکایت خود صرفنظر کردند. همچنین شناسایی برخی از متهمان به دلیل آنکه صورت خود را پوشانده بودند مشکل بود. برخی از این متهمان از خارج دانشگاه وارد کوی شده بودند و برخی در داخل دانشگاه اقدامات مجرمانه داشتند.سخنگوی قوه‌قضائیه با اشاره به اینکه این دادگاه در ۲۲ جلسه با حضور متهمین، شکات، وکلای آنها، نماینده وزارت علوم و نماینده دادستان برگزار شد، گفت: برای صدور احکام دقت و وسواس خاصی به کار برده شد، اما اگر اعتراضی نسبت به آن وجود داشته باشد قابل تجدیدنظر است و حکم نهایی هنوز ابلاغ نشده است.

عده‌ای رمال و غیبگو دستگیر شدند

در ادامه این نشست خبری سخنگوی قوه‌قضائیه در مورد افرادی که گفته می‌شود با عنوان رمال، غیب‌گو و جن‌گیر دستگیر شده‌اند، گفت:‌ این موضوع صحت دارد و دادستان با عنوان مدعی‌العموم وارد شده و پرونده در حال مراحل مقدماتی است، ولی بحث طیف و گروه مطرح نیست. تنها جرمی وارد شده و وقتی جرم رخ بدهد ما وارد می‌شویم.وی در پاسخ به اینکه ظرف یک‌ماه گذشته علما و روحانیون به جریانات انحرافی در برخی از دستگاه‌های دولتی اعتراض داشتند آیا مدعی‌العموم وارد این مساله می‌شود، گفت: اگر جریانات انحرافی، سیاسی، عقیدتی و اخلاقی باشد و این انحراف هدفمند و در جهت نفوذ در دستگاهی باشد این انحراف حتما جرم است و حتما از جانب مدعی‌العموم وارد پرونده می‌شویم و همان‌طور که گفتم در این رابطه نیز افرادی دستگیر شدند که نام متهمان پس از بررسی‌های نهایی اعلام می‌شود.

برای رحیمی حکم صادر نشده است

محسنی اژه‌ای در سومین نشست خبری خود در سال ۹۰ همچنین در باره برخی اخبار منتشر شده در برخی از سایت‌ها مبنی بر اینکه حکم معاون اول رییس‌جمهور در پرونده بیمه صادر شده گفت:‌ هنوز حکمی صادر نشده است.

امیری‌فر در بازداشت است

دادستان کل کشور در مورد آخرین وضعیت پرونده عباس امیری‌فر و دلیل بازداشت وی هم گفت: این فرد در بازداشت است و پرونده وی در مرحله تحقیقات مقدماتی است، بنابراین نمی‌توان جزئیاتی از آن را بازگو کرد، اما به اجمال وی در رابطه با سی‌دی «ظهور نزدیک است» بازداشت شده است.

اعدام برای برخی قاچاقچیان مواد مخدر

به گفته اژه‌ای طی هفته‌های گذشته تعداد زیادی از افرادی که به قاچاق مواد مخدر پرداخته‌اند در خراسان جنوبی و رضوی و برخی دیگر از استان‌ها دستگیر شده و حکم اعدام برخی از آنها اجرایی شده است. طبق گفته سخنگوی دستگاه قضا در اصفهان زن و مردی به جرم حمل ۶۰۰ کیلو کراک دستگیر شده‌اند که پرونده آنها در حال بررسی است. وی با اشاره به ورود مافیای مواد مخدر صنعتی در کشور گفت: جریانات سیاسی و همچنین فرصت‌طلب‌های مادی‌گرا در این مافیا مشاهده می‌شوند که مبارزه با مواد مخدر صنعتی همچنان ادامه دارد و سیستم اطلاعاتی دستگاه قضایی مصرانه به دنبال این مطلب است.محسنی اژه‌ای همچنین با تایید صحت خبر دستگیری یکی از افراد روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان به اتهام حمل مواد مخدر گفت: سمت این فرد مدیرکل روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان نیست. این فرد جزو ابواب‌ جمعی روابط عمومی بوده که به علت حمل بیش از ۵۰۰ کیلو تریاک بازداشت شده است. وی یادآور شد: اینکه آیا این مواد مخدر برای خود این فرد است یا برای افراد دیگری، باید بررسی شود.