باهنر: قانون فعلی انتخابات برای نظام هزینه دارد
دنیای اقتصاد- نایب رییس مجلس قانون فعلی انتخابات را برای نظام دردسرساز میخواند و در عین حال میگوید که هیاترییسه مجلس اصراری به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات ندارد. محمدرضا باهنر همچنین با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری یازدهم تاکید میکند که سه جریان در انتخابات شرکت میکنند که یک قطب آن رییسجمهور و دولت دهم هستند که احتمالا یا خود احمدی نژاد یا دوستان وی از یک نفر حمایت خواهند کرد. باهنر در عین حال مطمئن است که هاشمی رفسنجانی دیگر در انتخابات نامزد نخواهد شد و میافزاید که خودش هم نامزد ریاستجمهوری نخواهد شد. آن گونه که ایسنا گزارش داده است، محمدرضا باهنر با برگزاری یک نشست خبری در جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس و اینکه «طرح یادشده مخالفان و موافقینی دارد» توضیح داد: قانون انتخابات باید محدودیت ایجاد کند تا کسانی که نمیتوانند در سطح کلان مدیریت کشور حضور داشته باشند، برای نامزدی انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام نکنند؛ چراکه رییس جمهور بعد از رهبری دومین شخص بارز سیاسی و مذهبی کشور است.
وی با اشاره به اینکه «براساس قانون فعلی خیلیها به خود اجازه میدهند کاندیدای ریاستجمهوری شوند» گفت: این موضوع باعث میشود گاهی نامزدها مایه طنز و ریشخند داخلیها و خارجیها شوند و ممکن است هزار نفر ثبتنام کنند؛ اما در نهایت چهار یا پنج نفر صلاحیت داشته باشند و در فضای داخلی و خارجی اعلام اینکه حدود ۹۹۵ نفر رد صلاحیت شدهاند، بازتاب خوبی ندارد، پس معتقدیم بسیاری از آنها که ثبتنام میکنند، نباید اجازه ثبتنام پیدا کنند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در رابطه با طرح اصلاح قانون انتخابات و مطرح شدن آن در مجلس با اعتقاد به اینکه «این قانون مشکلات جدی دارد» گفت: هرچه بیشتر این موضوع بماند، برای نظام جمهوری اسلامی ایران هزینه دارد، پس بهتر است هرچه زودتر هزینهها را کمتر کنیم.
وی با اشاره به اینکه «طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس در مرحله رایزنی است»، تصریح کرد: اگر اکثریت مجلس موافق نباشند، این طرح در صحن علنی قابل حذف است و میتواند تصویب نشود.
وی در رابطه با نقش هیات رییسه در زمینه تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: اینطور نیست که بر اساس نظر هیات رییسه مجلس طرحی تصویب یا رد شود و تا لحظهای که دکمه نتیجه زده نشود، نتیجه رایگیری مشخص نمیشود. پس اینطور نیست که هیات رییسه تصمیم به تصویب یا رد طرحی بگیرد، بلکه این کار در روند دموکراتیک مجلس انجام میشود.
نامزدها باید تیمشان را معرفی کنند
وی در ادامه با تاکید بر اینکه «باید به برنامههای نامزدهای انتخاباتی توجه شود» افزود: معتقدیم نامزدها باید همراهان اصلی خود را برای اداره آینده کشور معرفی کنند و حداقل دو یا سه نیروی کلیدی مثل معاون اول، دبیر شورای امنیت ملی و تئوریسین اقتصادی خود را معرفی کنند تا برنامههای آنها به شکل دقیقتر روشن شود. وی در واکنش به گمانهزنیها درباره کاندیداهای احتمالی ریاستجمهوری گفت: اسامی کاندیداها را از رسانهها شنیدهایم و دنبال افزودن تعداد کاندیداها نیستیم، از جمله کسانی که رسما در رسانهها اعلام کردند: آقایان قالیباف، رضایی، پورمحمدی، عارف و کمالی از حزب اسلامی کار هستند و بقیه شایعات است و احتمال کذب یا صحت آن وجود دارد، پس باید منتظر اعلام رسمی احزاب و افراد باشیم.
۳ جریان در انتخابات شرکت میکنند
وی در ادامه و در پیشبینی تعداد نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آینده گفت: پیشبینی در این زمینه سخت است: اما میتوانم بگویم از نظر جریانهای سیاسی سه قطب طرفدار دولت، اصولگراهای رقیب دولت و غیراصولگراها در انتخابات آینده حضور خواهند داشت، یک قطب رییسجمهور و دولت دهم هستند که احتمالا یا خود رییسجمهور یا دوستان وی از یک نفر حمایت خواهند کرد.یک قطب دیگر اصولگرایان هستند که با دولت رقیبند و قطب سوم نیز غیراصولگرایان هستند.
باهنر همچنین درباره احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات آتی ریاستجمهوری گفت: من کاندیدا نیستم و این موضوع را تکذیب کردهام.
مطمئنم هاشمی کاندیدا نمیشود
وی در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه طرح اصلاح قانون انتخابات برای حذف هاشمی رفسنجانی از رقابتهای انتخاباتی مطرح شده است، گفت: هیچ قانونی نیست که در مجلس تصویب شود و به نفع همه آحاد کشور باشد و سوال این است که آیا کسی که سنش از ۷۵ سال گذشته میتواند رییس جمهوری فعال و در میدان باشد؟ سن ۷۵ سال به بالا حداکثر میتواند مشاور مناسب برای مسوولان اجرایی باشد، البته آقای هاشمی چندین بار اعلام کردند که کاندیدا نیستند من هم مطمئنم که ایشان کاندیدا نیستند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در رابطه با لایحه بودجه و رسیدن زمان تقدیم آن به مجلس نیز گفت: متاسفانه در دو سه سال اخیر دولت در اعلام لایحه بودجه تاخیر داشته است و امیدواریم امسال این اتفاق نیفتد؛ چراکه براساس مهلت قانونی تا نیمه آذر وقت است و تذکرات لازم داده شده است. وی با اشاره به اینکه «قیمت امروز ارز برای ما قابل قبول نیست و آن را قیمت اقتصادی نمیدانیم» گفت: فکر میکنیم قیمت اقتصادی ارز بین عدد بازار فعلی با قیمت مرجع است که برای سال ۹۱ پیشبینی کردیم.
ارسال نظر