دنیای اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: «قانع‌کننده نبود.» این اظهارات عوض حیدرپور، نماینده سوال کنندگان از رییس‌جمهور، بعد از جلسه با مردان اقتصادی دولت است.

او گفت که نمایندگان مجلس حاضر در این جلسه، نه تنها پاسخ‌های نمایندگان رییس‌جمهور را قانع‌کننده ندانستند، بلکه پس از شنیدن پاسخ‌های محمود بهمنی، گفتند: «وای بر ما که بهمنی رییس کل بانک مرکزی است». او پاسخ‌های شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد را نیز «از سر بی‌اطلاعی» دانست و گفت: ایشان در بحث ارز خیلی توجیه نبودند. با این وجود، حیدرپور اعلام کرد: کمیته طراحان سوال از رییس‌جمهور پیشنهاد کرد تا رییس‌جمهور در یک نشست صمیمی و غیررسمی با نمایندگان پاسخگوی سوالات باشد. در هر صورت قرار است سوال‌کنندگان از احمدی‌نژاد امروز با تشکیل جلسه‌ای، پاسخ نهایی خود مبنی بر «قانع شدن» یا «قانع نشدن» از توضیحات نمایندگان رییس‌جمهور را به هیات رییسه مجلس اعلام کنند.

وزرای اقتصاد و صنعت و رییس کل بانک مرکزی، روز یکشنبه برای پاسخگویی به سوال ۱۰۲ نماینده مجلس از رییس‌جمهور، در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس حاضر شدند.

حیدرپور: وای بر ما...

به گزارش خبرگزاری مهر، عوض حیدرپور، نماینده سوال کنندگان از رییس‌جمهور با اشاره به این نشست گفت: برداشت ما این است که محمود بهمنی تخصص و دانش بحث ارزی در کشور را ندارد.

وی ادامه داد: نمایندگان در نشست روز گذشته با نمایندگان رییس‌جمهور گفتند وای بر ما که بهمنی رییس کل بانک مرکزی است که نمی‌تواند قیمت ارز را پیش‌بینی کند. حیدرپور گفت: سوال ما این بود که دولت در یک سال اخیر در ارتباط با بازار ارز چه اقدامی را انجام داده و چه برنامه‌ای برای خروج از بحران ارز انجام داده است و اینکه نظر حقیقی دولت در خصوص قیمت ارز چیست؟

وی افزود: ما پرسیدیم کشور چند سال است که درگیر تحریم است و بانک مرکزی بدون رعایت شرایط کشور و خزانه هرگونه که توانسته عمل کرده است؛ همچنین سوال کردیم چرا گندم داخلی را به قیمت بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی توسط دولت خریداری می‌شود؟

وزیر اقتصاد درباره ارز توجیه نیست

حیدرپور تاکید کرد: وزیر اقتصاد و دارایی پاسخ‌هایی دادند که واقعا از سر بی‌اطلاعی بود و ما متوجه شدیم ایشان خیلی توجیه نبود که در بحث ارزی کشور چه اتفاقی در حال وقوع است.

وی ادامه داد: همچنین محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی نیز به عنوان مسوول ارزی کشور پاسخگوی اصلی سوالات نمایندگان بود، چرا که وی به نمایندگی از رییس‌جمهور که رییس مجمع بانک مرکزی است در این نشست حضور یافته بود، اما پاسخ‌هایی که ایشان به نمایندگان دادند بر ابهامات افزود.

پاسخ سوالات را ندادند

وی تاکید کرد: نمایندگان به این نتیجه رسیدند که نمایندگان رییس‌جمهور پاسخ هیچ کدام از سوالات مطرح شده را که به صورت مکتوب به رییس‌جمهور ارسال شده بود، ندادند.

وی تاکید کرد: پاسخ‌های آنان به هیچ عنوان راضی و قانع‌کننده نبود.

حیدرپور تصریح کرد: برداشت بنده این است پاسخ نمایندگان دولت بی‌ربط به سوالات بود و نتوانست به ابهامات و سوالاتی پاسخ دهد.

پیشنهاد برای نشست مشترک غیررسمی با رییس‌جمهور

حیدرپور همچنین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: کمیته طراحان سوال از رییس‌جمهور پیشنهاد کرد تا رییس‌جمهور در یک نشست صمیمی و غیررسمی با نمایندگان پاسخگوی سوالات باشد. چرا که ممکن است در این نشست نمایندگان و آقای رییس‌جمهور به تعامل و توافق برسند و بحث حضور آقای احمدی‌نژاد در صحن علنی منتفی شود.

نماینده طراحان سوال از رییس‌جمهور، ادامه داد: طراحان سوال از رییس‌جمهور امروز نشست مشترکی برای هماهنگی بیشتر درباره پاسخ‌های نمایندگان رییس‌جمهور برگزار خواهند کرد.

حیدرپور با بیان اینکه پاسخ‌های نمایندگان رییس‌جمهور به نوسانات ارزی را به صورت مکتوب به طراحان سوال از رییس‌جمهور ارائه می کنم، افزود: اگر تعداد نمایندگانی که سوال از رییس‌جمهور را امضا کرده‌اند و پاسخ‌های نمایندگان رییس‌جمهور را قانع‌کننده می‌دانند بیش از نمایندگانی که قانع نشده‌اند باشد، به طور طبیعی پاسخ نمایندگان مجلس به هیات رییسه، قانع شدن از اظهارات نمایندگان رییس‌جمهور خواهد بود.

حیدرپور ادامه داد: در غیر این صورت، رییس مجلس از رییس‌جمهور دعوت می کند که برای پاسخ به سوالات نمایندگان در صحن علنی حاضر شود.

حدادعادل و رسایی به دنبال لغو سوال هستند

در همین حال علی مطهری، طراح اصلی سوال از رییس‌جمهور، درباره صحت این موضوع که برخی از امضاکنندگان سوال از رییس‌جمهور امضای خود را پس گرفته‌اند؟ گفت: در جلسه روز یکشنبه مجلس افرادی مانند آقایان حداد و رسایی با نمایندگان امضاکننده صحبت می‌کردند و می‌گفتند «آقا» راضی به این سوال نیستند.

وی روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، افزود: چند نفر هم به همین ملاحظه امضای خود را پس گرفتند. این در حالی است که اگر رهبر انقلاب نظری درباره این موضوع داشته باشند یا در نطق خودشان اعلام می‌کنند یا اگر موضوع، حیاتی باشد برای رییس مجلس پیغام می‌فرستند و هیچ کدام از این دو حالت اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: به نظر من این افراد برداشت درستی از اصل مترقی ولایت فقیه ندارند.

مطهری یادآور شد: البته نمایندگان جدیدی هم برای امضای این طرح اعلام آمادگی کرده‌اند.

رد تامین کسری بودجه با افزایش نرخ ارز

از سوی دیگر شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد با اشاره به نشست روز یکشنبه با نمایندگان مجلس، گفت: هیچ‌گاه دولت موافق این سیاست نیست که با افزایش نرخ ارز کسری بودجه را تامین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی با بیان اینکه برای روشن شدن مطلب، آن چیزی را که ما احساس می‌کردیم باید مطرح کنیم، بیان کردیم، افزود:گزارشی درباره نرخ تبدیل ارزها و ریالی که به خزانه واریز شده از سال ۸۹ خدمت نمایندگان ارائه کردیم.

حسینی تصریح کرد: از سال ۹۱ بر اساس آخرین گزارش‌ها، ریالی که از خزانه دریافت شده همان ریال معروف به مرجع بوده و دولت هیچ‌گاه انگیزه درآمدزایی از افزایش نرخ ارز نداشته است.

وی افزود: حتی به نمایندگان سوال‌کننده پیشنهاد داده شد که از مراجع مربوط از جمله دیوان محاسبات افرادی را برای بررسی این موضوع مامور کنند.

وزیر اقتصاد گفت: سوال‌کنندگان سوالی درباره علت راه‌اندازی اتاق مبادلات ارزی در سال جاری مطرح کردند که در پاسخ آنان بازار ارز ونفت علت این اقدام بیان شد.

حسینی افزود : این جلسه صریح بود و اگر نمایندگان صلاح ببینند برای تنویر افکار نمایندگان و مردم مجدد این سوال‌ها مطرح می‌شود تا رییس‌جمهور بر اساس قانون در صحن حاضر شود و نمایندگان و مردم شریف ایران توضیحات رییس‌جمهور را خواهند شنید.

کاهش امضاهای طرح سوال به ۶۸ امضا؟

خبرگزاری فارس به نقل از یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد که امضاهای طرح سوال از رییس‌جمهور به ۶۸ امضا کاهش یافته است. براساس این گزارش، یکی از نمایندگان مجلس در این باره گفت: بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس یک هفته فرصت است تا تکلیف سوال از رییس‌جمهور در مجلس معلوم شود؛ چرا که ممکن است باز هم نمایندگان امضاهایشان کم یا زیاد شود. وی افزود: پس گرفتن امضاهای طرح سوال نمایندگان از رییس‌جمهور در راستای عمل به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر تعامل بین قوا صورت گرفته است.