قائم‌مقام صندوق توسعه ملی با تشریح چگونگی سرمایه‌گذاری صندوق توسعه در بازارهای بین‌المللی گفت: در گام اول ۳ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه توسط بانک مرکزی در بازار آزاد به ریال تبدیل می‌شود تا تسهیلات ریالی با سود ۱۶ درصد به بخش خصوصی پرداخت شود. محمد قاسم حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به استناد قانون بودجه سال ۱۳۹۱ صندوق توسعه ملی موظف است ۱۰ درصد منابع را به بخش کشاورزی و ۱۰ درصد را به بخش صنعت و معدن به صورت ریالی پرداخت کند.

وی با اشاره به اینکه پرداخت و باز پرداخت این تسهیلات به صورت ریالی خواهد بود، گفت: فعلا بانک صنعت و معدن تعیین شده و منابع صندوق با منابع بانک‌ها تلفیق می‌شود که سود تعیین شده حداکثر ۱۶ درصد است که نسبت به سودهای موجود در بازار قابل قبول است.

قائم مقام صندوق توسعه ملی با اشاره به این‌که برای پرداخت تسهیلات ریالی طرح‌ها باید به بانک ارائه شوند و توجیه فنی و اقتصادی آنها بررسی شود،تصریح‌کرد: بانک‌ طرح‌‌ها را به صندوق ارسال می‌کند و صندوق نیز متناسب با در خواست بانک پرداخت‌‌ها را انجام می‌دهد.

حسینی در ادامه با اشاره به اینکه منابع صندوق حدود ۴۰ میلیارد دلار است،افزود:از این میزان حدود ۵/۱۴ میلیارد دلار مسدود شده است و اکنون به صورت بالفعل ۲۵ میلیارد دلار ظرفیت برای پذیرفتن طرح‌های جدید داریم و تا کنون با ۱۲ بانک قرارداد عاملیت منعقد کرده‌ایم. حسینی درباره چگونگی تبدیل منابع ارزی به منابع ریالی تصریح کرد:بنا بود این منابع از طریق بورس ارز به ریال تبدیل شود، اما راه‌اندازی بورس ارز به تعویق افتاد و با توجه به اینکه حساب‌های ما نزد بانک مرکزی است به بانک مرکزی اعلام کردیم که ارز را با قیمت موجود در بازار آزاد بفروشد که به بخش خصوصی اختصاص داده شود.

وی با اشاره به اینکه تا ۲۸ اسفندماه که سال بودجه است باید ۲۰ درصد را به ریال تبدیل کرد و به بخش خصوصی بدهیم، ادامه داد:در این مرحله سه میلیارد را به ریال تبدیل می‌کنیم و پس از جذب این منابع مابقی تا سقف ۲۰ درصد را به تدریج به ریال تبدیل می‌کنیم.