نامه هشدارآمیز جلیلی به اشتون
دنیای اقتصاد - سه روز پس از تاکید وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر اجرای تحریم نفتی ایران از ۱۱ تیرماه، سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران در نامهای به کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به پیامدهای بهکارگیری «ابزارهای غیرمشروع» در قبال ملت ایران هشدار داد و تاکید کرد: «استمرار گفتوگوهای موفق و رو به جلو صرفا در شرایطی ممکن است که در چارچوب راهبرد همکاری باشد.» پیشتر نیز، علیاکبر صالحی وزیر خارجه از اتحادیه اروپا خواسته بود که با عقلانیت بیشتری برخورد کند.
ابزارهای غیرمشروع را کنار بگذارید
دنیای اقتصاد - سه روز پس از تاکید وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر اجرای تحریم نفتی ایران از ۱۱ تیرماه، سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران در نامهای به کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به پیامدهای بهکارگیری «ابزارهای غیرمشروع» در قبال ملت ایران هشدار داد و تاکید کرد: «استمرار گفتوگوهای موفق و رو به جلو صرفا در شرایطی ممکن است که در چارچوب راهبرد همکاری باشد.» پیشتر نیز، علیاکبر صالحی وزیر خارجه از اتحادیه اروپا خواسته بود که با عقلانیت بیشتری برخورد کند. در نامهای خطاب به کاترین اشتون مطرح شد
هشدار جلیلی درباره اقدامات غیرسازنده غرب
دنیایاقتصاد- مجید اعزازی: سعید جلیلی دبیر شورایعالی امنیت ملی و مذاکرهکننده ارشد ایران در نامهای خطاب به کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه ۱+۵ نسبت به پیامدهای «دوری از منطق» در گفتوگوها و به کارگیری «ابزارهای غیرمشروع» در قبال ملت ایران به کشورهای غربی هشدار داد.
پیش از این، علیاکبر صالحی وزیر خارجه از اتحادیه اروپا خواسته بود که با عقلانیت بیشتری برخورد کند. همزمان رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه بحث تحریم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و برای تغییر فضای مشکلات کشورهای غربی، به آن دامن زده میشود، گفته بود: بهتر است مقامات اروپایی بیشتر به فکر مشکلات داخلی خود باشند.
هشدارهای مقامات تهران به مقامات غربی پس از آن صورت گرفته که دوشنبه هفته گذشته وزیران خارجه اتحادیه اروپا بر ممنوعیت واردات نفت ایران برای اعضای این اتحادیه از ۱۱ تیرماه تاکید کردند. در این میان، نامه هشدارآمیز جلیلی به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی به اشتون دارای اهمیتی ویژه است، چه آن که مذاکره کننده ارشد ایران در پایان مذاکرات مسکو (۳۰ خرداد) در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «نشست کارشناسی ایران و ۱+۵ در سوم جولای (۱۳ تیرماه) برگزار شود و از اول جولای (۱۱ تیرماه) نیز تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال میشود، نظرتان در این ارتباط چیست؟» تصریح کرده بود: ما تاکید کردهایم که گفتوگوها باید در راهبرد همکاری باشد و اگر اقدامی خلاف این راهبرد صورت بگیرد این اقدامات حتما بر فرجام گفتوگوها تاثیرگذار خواهد بود و هرگونه حرکت غلط در مسیری غیر از راهبرد همکاری قطعا سازنده نیست و پاسخ مناسب خودش را خواهد داشت. جلیلی اما در تازه ترین هشدار خود روز پنجشنبه با ارسال نامهای خطاب به کاترین اشتون، هماهنگ کننده گفتوگوهای ۱+۵ با ایران، با اشاره به مبانی استدلالی و منطقی پیشنهادهای ایران و نیز ارزیابی مستدل و دقیق پیشنهاد ۱+۵ در گفتوگوهای مسکو تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد به سهم خود در ابتکار عملهایی که بتواند گفتوگوهایی موفق و روبه جلو را رقم بزند کماکان مشارکت کند.
به گزارش ایسنا، وی با ارزیابی روند گفتوگوهای استانبول، بغداد و مسکو تصریح کرد: استمرار گفتوگوهای موفق و روبه جلو صرفا در شرایطی ممکن است که در چارچوب راهبرد همکاری و در پی ایجاد اعتماد ملت ایران باشد. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به انتظار ملت ایران برای واکنش مناسب در قبال رویکرد غیر سازنده طرف غربی هشدار داد: مسوولیت هرگونه لطمه به روند سازنده گفتوگوها متوجه طرفی است که ابزارهای غیرمشروع را جایگزین منطق در گفتوگوها میکند.
صالحی: اروپا با عقلانیت برخورد کند
دو روز پیش از ارسال نامه جدید جلیلی به اشتون، علی اکبر صالحی وزیر خارجه در واکنش به تاکید روز دوشنبه وزیران خارجه اتحادیه اروپا بر اجرای تحریم نفتی، در پاسخ به سوالی در خصوص تحریمهای بانکی و نفتی غرب علیه کشورمان در ۱۱تیر گفته بود: ما به تحریمها عادت کردهایم و این، موضوع تازهای نیست. صالحی ابراز امیدواری کرد که اتحادیه اروپا به این موضوع توجه کرده و با عقلانیت بیشتر با آن برخورد کند و افزود: هیچ کس از برخورد سود نمیبرد.وی افزوده بود: دلیلی نمیبینم که در جهت اشتباه حرکت کنیم، چرا که راه درست تعامل است، کشورها میتوانند اختلاف نظرهایی داشته باشند، اما میتوانند با هم همکاری کنند. صالحی در خصوص برنامه هستهای ایران تصریح کرد: موضوع ساخته شده هستهای پیش روی آنها است. معتقدم مذاکرات در جهت درستی بوده و در انتهای این مسیر روشنایی میبینم. وی یادآور شده بود: با توجه به بحران اقتصادی اروپا، ایران شریک اقتصادی خوب و قابل اتکایی برای آن به خصوص در موضوع انرژی است و یکسری کشورهای اروپایی از داشتن روابط اقتصادی با ایران سود میبرند.
مقامات اروپا به فکر خود باشند
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه نیز همزمان با اظهارات صالحی در واکنش به قطعی شدن اجرای تحریمهای اروپا علیه کشورمان گفته بود: اقداماتی که بر خلاف توافقات قبلی بین ما و اعضای مذاکرهکننده ۱+۵ بوده، قطعا در رسیدن به یک نتیجه قابل قبول تاثیر منفی میگذارد و باید براساس توافقات و در چارچوب همکاری رفتارکرد که به موفقیت مذاکرات امیدوار باشیم. وی در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود افزوده بود: بحث تحریم بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و برای تغییر فضای مشکلات کشورهای غربی، به آن دامن زده میشود. کشورهای اروپایی دچار بحرانهای جدی اجتماعی و اقتصادی هستند. شاهد وضعیت در یونان، اسپانیا، پرتغال، ایرلند و... هستید. بهتر است مقامات اروپایی بیشتر به فکر مشکلات داخلی خود باشند.
هشدار به عربستان و امارات
مهمانپرست در این کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سوالی دیگر درباره افزایش تولید نفت توسط برخی کشورها از جمله عربستان و امارات برای همراهی با غرب در تحریم نفتی ایران نیز گفته بود: بحث عرضه نفت چارچوبی دارد، اعضای اوپک باید براساس توافق صورت گرفته نسبت به سقف تولیدات و سهمیه هر کشور اقدام کنند و هر کسی از این توافقات تخطی کند، در همان چارچوب، تصمیمات لازم گرفته میشود. وی افزوده بود: اینکه کشوری با هدف سیاسی قصد مقابله با ما را داشته باشد یا با اقدامات غلط و غیرقانونی تحریم غرب همراهی کند، این گونه اقدامات نادیده گرفته نمیشود و حتما تصویر این کشورها در بین ملت و مسوولان ما مثبت و روشن نخواهد بود. بهتر است این کشورها در زمین دشمن بازی نکنند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفته بود: بحث تحریم و اقدام غیرمنطقی، غیرقانونی و بدون داشتن مبنای حقوقی توسط برخی از کشورها به صورت یکجانبه از جمله اتحادیه اروپا، کاری نیست که تاثیر مثبت و سازنده در روابط موجود ما و کشورهای اروپایی یا بر مذاکرات نمایندگان ما و ۱+۵ داشته باشد. وی افزوده بود: همان طور که قبلا توسط مسوولان مذاکره کننده کشور ما با کشورهای ۱+۵ اعلام شد، باید برای دستیابی به نتایج قابل قبول برای طرفین، فضای همکاری و رویکرد مثبت را در دستور کار قرار داد.
اروپا: تحریمها از ۱۱ تیر اجرا میشود
دوشنبه هفته گذشته، اما وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرده بودند: بسته اخیر تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران همان طور که پیشتر تصمیم گرفته شده بود از اول جولای (۱۱ تیر) اعمال خواهد شد. کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری به وجود شکاف اساسی میان دو طرف اذعان کرده و گفته بود: ما نگرانیهایی جدی داریم. تحریمها برای آن است که ایران متوجه شود باید آن نگرانیها را جدی بگیرد و به آنها پاسخ دهد. وی افزوده بود: ما باید فشار را حفظ کنیم. بر اساس گزارش رویترز، اشتون گفت: هیچ تغییری در خصوص اینکه از اول جولای چه خواهیم کرد ایجاد نشده است و تحریمهایی که مورد توافق قرار گرفته اجرا خواهد شد. رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود که امیدوار است دیپلماسی بتواند مساله هستهای را به زودی حل کند، اما آنها به حفظ تحریمها علیه ایران ادامه خواهند داد.
رایزنی وزرای خارجه ایران و آلمان درباره مذاکرات
گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان در تماس تلفنی با علیاکبر صالحی وزیر خارجه ایران درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ و همچنین اوضاع منطقهای گفتوگو و تبادل نظر کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این گفتوگوی تلفنی طرفین بر ضرورت ادامه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ تا رسیدن به نتایج ملموس تاکید کردند. صالحی درخصوص نشست اخیر مسکو اظهار کرد: هیات جمهوری اسلامی ایران با آمادگی کامل و ابتکارات سازندهای در این نشست شرکت کرد که چنانچه گروه ۱+۵ واکنش های لازم ایجابی را در قبال آن از خود نشان میداد زمینه برای برداشتن گامهایی مهم به سمت جلو فراهم میشد. در ادامه این گفتوگو وزیران خارجه دو کشور اظهار امیدواری کردند که نشست کارشناسی هفته آتی طرفین در استانبول بتواند زمینه پیشرفت مذاکرات در سطوح بالاتر را فراهم کند.
ارسال نظر