سرمایهگذاری ۱۲هزار میلیارد تومانی در معدن و صنایع معدنی
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که شب گذشته در یک نشست خبری سخن میگفت، با اعلام خبر فوق افزود: ۹هزار میلیارد تومان از رقم فوق از طریق این سازمان و اعتبارات بانکی تامین و مابقی از محل واحدهای تحت پوشش، سرمایهگذاری خواهد شد. احمدعلی هراتینیک ادامه داد: این سرمایهگذاریها در پایان سال ۸۸ به نتیجه میرسد و منجر به راهاندازی طرحهای متعددی در معدن و صنایع معدنی میشود. معاون وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: در انتهای برنامه چهارم توسعه (۱۳۸۸) ظرفیت تولید فولاد، مس و آلومینیوم به ترتیب به ۲۹میلیون تن، ۴۵۰هزار و ۶۵۰هزار تن میرسد. این پروژهها جملگی در قالب طرحهای جامع به اجرا درخواهند آمد.
دنیای اقتصاد - میزان سرمایهگذاریهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به ۱۲هزار میلیارد تومان میرسد.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که شب گذشته در یک نشست خبری سخن میگفت، با اعلام خبر فوق افزود: ۹هزار میلیارد تومان از رقم فوق از طریق این سازمان و اعتبارات بانکی تامین و مابقی از محل واحدهای تحت پوشش، سرمایهگذاری خواهد شد. احمدعلی هراتینیک ادامه داد: این سرمایهگذاریها در پایان سال ۸۸ به نتیجه میرسد و منجر به راهاندازی طرحهای متعددی در معدن و صنایع معدنی میشود. معاون وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: در انتهای برنامه چهارم توسعه (۱۳۸۸) ظرفیت تولید فولاد، مس و آلومینیوم به ترتیب به ۲۹میلیون تن، ۴۵۰هزار و ۶۵۰هزار تن میرسد. این پروژهها جملگی در قالب طرحهای جامع به اجرا درخواهند آمد. احمدعلی هراتی نیک، رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران
۶/۹ میلیون تن فولاد با مشارکت بخش غیردولتی
وی در اینباره گفت: ۹/۶میلیون تن از حجم ظرفیتهای جدید بخش فولاد با مشارکت بخش غیردولتی صورت میگیرد. وی سهم دولت را در این میزان ظرفیتسازی، کمتر از ۴۰درصد عنوان کرد.
هراتینیک پیشبینی کرد که این طرحه ا حتی زودتر از پروژههای دولتی به بهرهبرداری برسد چرا که مقررات و بوروکراسی دولتی برآنها حاکم نیست.معاون وزیر صنایع و معادن در مورد طرحهای ۸گانه فولاد گفت: ظرفیت این طرحها در مجموع به ۴/۶میلیون تن میرسد و هدف از اجرای آنها، ایجاد عدالت در نقاط کمتر برخوردار است.
طرحهای یاد شده در شهرستانهای میانه (آذربایجان شرقی)، سفید دشت (چهار محال و بختیاری)، شادگان (خوزستان)، نیریز (فارس)، سیرجان (کرمان)، بافق (یزد)، قائنات (خراسان جنوبی) و تربت حیدریه (خراسان رضوی) به اجرا در خواهند آمد. هرکدام از این طرحها بهطور متوسط ۳۰۰میلیارد تومان اعتبار به خود جذب میکنند.هراتینیک تصریح کرد: چنانچه اعتبارات طرح جامع فولاد به موقع تامین شود، هیچ مشکلی برای راهاندازی طرحها نداریم، چرا که اکنون ظرفیت پیمانکاری کشور و دانش فنی قابلتوجهی در این صنعت در اختیار داریم.
واگذاری به خارجیان نداریم
معاون وزیر صنایع و معادن در مورد فروش شرکتهای دولتی نظیر آلومینیوم المهدی و فولادمبارکه به خارجیان گفت: برای المهدی بحثی برای فروش به خارجیان نداریم. از سوی دیگر سهام این شرکتها همچون فولاد مبارکه در قالب سهام عدالت و واگذاری در بورس عرضه خواهد شد و سهم اندکی هم در اختیار دولت باقی خواهد ماند.وی در مورد رانش زمین در معدن انگوران زنجان گفت، هیچ نوع زیانی در این حادثه متحمل نشدهایم و به زودی استخراج از این معدن آغاز میشود.هراتی نیک تصریح کرد: در حال حاضر ۲کارشناس خبره از استرالیا و فرانسه مشغول بررسی مسائل فنی معدن هستند.
به گفته وی، با وجود ۲۰۰هزار تن خاک پرعیار و یک میلیون تن خاک کمعیار مشکلی برای تولیدکنندگان شمش روی وجود نخواهد داشت.
معاون وزیر صنایع و معادن درباره ایرالکو و مسائل زیستمحیطی آن گفت: تاکنون ۹۰دیگ از گردونه تولید خارج شدهاند اما اخیرا مسوولان استان مرکزی خواستهاند که ۷۰دیگ دیگر نیز تولید را متوقف کنند.
حال اگر مسوولان و مردم استان ۳ماه دیگر نیز شرایط فعلی را تحمل کنند، کارخانه جدید راهاندازی میشود.وی ادامه داد: اگر پیش از آغاز به کار طرح ۱۱۰هزار تنی جدید ایرالکو، تولید را کاهش دهیم بازار با افزایش قیمت مواجه خواهد شد و مردم استان نیز شاهد بیکاری موقت میشوند.هراتینیک درباره طرح آندسازی ایرالکو نیز گفت: فعلا تا بررسی کامل آن طرح، اقدامی صورت نخواهد گرفت. نقطه احداث آن طرح با هماهنگی مسوولان مشخص خواهد شد.
ارسال نظر