ایسنا - با آغاز خریداری اسناد مزایده شماره‌های رند تلفن همراه از روز چهارشنبه - ۱۹ مهرماه - در برخی از ادارات امور مشترکان، دریافتن پاسخ این پرسش بیشتر مورد توجه قرار گرفت که میزان استقبال و مراجعه متقاضیان به این دفاتر چقدر است و به عبارت دیگر، در روز تا چه تعداد اسناد مزایده خریداری می‌‏شود؟ قیمت‌های پایه بالا و متقاضیان کم‌تعداد

با گذشت بیش از چهار روز از آغاز فروش اسناد مزایده، در برخی از ادارات مرکزی مشترکان مانند امام خمینی (ره) استقبال متقاضیان معمولی بود، در مرکز شهید یگانه نیز تا روز شنبه در حدود ۳۰سند فروخته شده بود، اما در برخی دفاتر دیگر مانند وحدت اسلامی، متقاضیان چندانی برای دریافت اسناد مزایده مراجعه نکرده بودند و در برخی از ادارات مشترکان مانند دفتر شهید قندی در کرج، سندی خریداری نشده بود و کم و بیش وجود این شرایط در سایر مراکز فروش اسناد مزایده گویای این نکته است که در روزهای آغازین خریداری اسناد مزایده استقبال چندانی از طرف مردم صورت نگرفته است.

برخی معتقدند که قیمت‌های پایه این شماره‌ها بسیار بالا هستند و به تبع آن مردم کمتر از مزایده استقبال می‌کنند، اما از سویی برخی از مسوولان مخابرات معتقدند شماره‌های رند مشتریان خاص خود را دارند و قیمت‌های پایه نیز براساس قیمت‌های بازار و حتی پایین‌تر تعیین شده است.

مدیرکل دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات و ارزیابی عملکرد شرکت مخابرات ایران در مورد نحوه مزایده شماره‌های رند تلفن‌همراه و شرایط مزایده با بیان این که از سال ۸۰ واگذاری شماره‌‏های رند صورت نگرفته است، گفته بود: در گذشته شماره‌‏های رند تلفن همراه تا ۳۰۰هزار تومان بالاتر از قیمت شماره‌‏های معمولی به فروش می‌‏رفتند که وزارت ارتباطات برای جلوگیری از رانت‌خواری و رانت بازی، چهار ماه پیش، به شورای اقتصاد درخواست انجام مزایده برای این شماره‌‏ها را داد.

معیار تعیین قیمت پیشنهادی برای به مزایده‌ گذاشتن شماره‌های رند تلفن همراه چیست؟

بر اساس اعلام شرکت مخابرات ایران قیمت‌های پایه شماره‌های رند را یک کمیته کارشناسی سه نفره متشکل از مدیر کل دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات و ارزیابی عملکرد شرکت مخابرات ایران، معاون بازاریابی امور مشتریان و رییس کمیسیون معاملات شرکت ارتباطات سیار تعیین کرده‌اند، در لیست تعداد ۵۰۰ شماره رند تلفن همراه و قیمت‌های پایه پیشنهادی برای مزایده‌ از سوی شرکت ارتباطات سیار اعلام شد.

رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران درباره قیمت پیشنهادی برای به مزایده گذاشتن شماره‌های رند تلفن همراه با تایید این که یک کمیته کارشناسی سه نفره از شرکت مخابرات ایران و ارتباطات سیار قیمت‌های کف شماره‌های رند را براساس نمونه‌هایی که دارند، مورد به مورد مشخص می‌کنند که شماره به شماره متفاوت است، گفته بود: حداقل قیمت برای بهترین و رندترین شماره ۳۰میلیون تومان است، اما افزایش قیمت‌ شماره‌ها به شرایط مزایده و این که این شماره تا چه اندازه در بازار مورد استقبال است، بستگی دارد.

مدیر عامل ارتباطات سیار نیز در این باره تاکید کرد: قیمت پایه شماره‌های رند براساس قیمت‌های بازار سنجیده می‌شود و معمولا نیز زیر قیمت بازار است، سیم‌کارت‌های رند مشتریان خاص خود را دارند،‌ حتی ما در کشورهای همسایه خبر داریم که شماره رند را تا ۲۲۰‌میلیون تومان فروخته‌اند.

مدیرکل دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات و ارزیابی عملکرد شرکت مخابرات که یکی از اعضای کمیته سه نفره تعیین قیمت‌های پیشنهادی است نیز قیمت پایه ۵۰۰ شماره رند را براساس قیمت بازار عنوان کرده و معتقد است: مرحله اول مزایده نشان می‌دهد چه تعداد خریدار برای این شماره‌‏ها با قیمت‌‏های فعلی وجود دارد و اصلا مورد استقبال قرار می‌گیرند.

میزان درآمد شرکت مخابرات ایران در این مزایده

این سوال مطرح است که مخابرات از مزایده شماره‌های رند تلفن همراه چه میزان درآمد خواهد داشت و این درآمد صرف چه اموری خواهد شد؟

مسوولان وزارتخانه در خصوص میزان درآمد شرکت مخابرات از طریق این شماره‌‏های رند، تاکید دارند، هنوز زود است که بخواهیم در این خصوص نظر دهیم و باید میزان استقبال مشخص شود.

اما در این میان یکی از شماره‌های رند تلفن همراه که در اختیار اداره ارتباطات شرکت ارتباطات سیار بود (علاوه بر شماره تلفن ۰۹۱۲۲۲۲۲۲۲۲ با قیمت پایه اعلام‌شده ۳۰‌میلیون تومان) خبرهایی را به خود اختصاص داد، تا آنجا که پس از اعلام قیمت‌های پیشنهادی ۷۰ و ۱۰۰‌میلیون تومانی برای این شماره، رییس اداره ارتباطات شرکت ارتباطات سیار که این شماره تا پیش از این در اختیار وی قرار داشت، گفته بود: در صورت انجام مزایده، این شماره قطعا بیش از نیم ‌میلیارد تومان به فروش می‌رسد و به این ‌ترتیب از نظر قیمت فروش نیز، حتی در سطح بین‌المللی رکورددار و بی‌نظیر می‌شود.

به گفته وی، شاید این شماره به عنوان سوگلی مجموعه اپراتورهای سلولی کشور، به صورت سمبلیک در موزه ارتباطات سیار کشور نگهداری شود. این شماره اصلا در فهرست اعلام شده برای مزایده به‌چشم نمی‌خورد!