با دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
ارائه اینترنت پرسرعت در کشور محدود شد
گروه کامپیوتر - در حالی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی طبق قرارداد شرکتهای PAP را موظف به واگذاری ۵/۱میلیون خط اینترنت پرسرعت تا پایان برنامه چهارم توسعه در کشور کرده و بهرغم آمادگی PAPها برای واگذاری بیش از ۲۰۰هزار پورت ADSL در سال جاری، طی اقدامی ناگهانی اواخر هفته گذشته این سازمان ارائه اینترنت پرسرعت در کشور را محدود کرد. طبق بخشنامه اخیر این سازمان شرکتهای PAP مجاز به ارائه اینترنت با سرعت بیش از kbز ۱۲۸ به کاربران عمومی و شخصی نیستند.
به گفته حسامالدین عربزاده مدیر روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات این تصمیم به دلیل محدود بودن ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور گرفته شده است تا از این طریق وضعیت پهنای باند ساماندهی شود.
وی در گفتوگو با خبرنگار ما افزود: تعداد کاربران اینترنت در کشور در حال افزایش است، در حالی که ظرفیت پهنای باند کشور محدود است، اما طبق این ابلاغیه امکان استفاده تمامی کاربران از اینترنت فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه این ابلاغیه به صورت موقت صادر شده گفت: به موازات صدور این بخشنامه در سازمان رگولاتوری این تصمیم مورد کار کارشناسی قرار گرفته و هماکنون ابلاغیه در حال کارشناسی است.
با توجه به اینکه اینترنت پرسرعت در حال توسعه در کشور بود و میزان تقاضای کاربران آن نیز رو به افزایش بود، عربزاده در خصوص محدود شدن دسترسی به اینترنت با سرعت بالا گفت: این تصمیم در نهایت به نفع کل کشور خواهد بود و به جهت استفاده بهینه همگان از پهنای باند اینترنت شکل گرفته است، شاید در کوتاهمدت موجب ضرر برخی از شرکتها شود اما خسارت ادامه روند کنونی در درازمدت گریبانگیر تمامی کاربران میشود.
در این میان برخی از کارشناسان معتقدند تغییرات اعمال شده در نحوه ارائه اینترنت پرسرعت در کشور نشان دهنده ورود دولت به این عرصه است، اما عربزاده معتقد است: تا پایان سالجاری شرکتهای PAP میتوانند طبق قرارداد به فروش خطوط ADSL بپردازند و تنها در صورتی که موفق به این کار نشوند به منظور افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور طبق برنامه دولت وارد این عرصه میشود، اما تا پایان امسال به هیچ وجه دولت دخالتی در این موضوع نمیکند.
وی افزود: سازمان رگولاتوری مدافع شرکتهای PAP است و این تصمیم نیز موقتی گرفته شده است.
محدودیت در ارائه اینترنت پرسرعت به دلیل کمبود ظرفیت پهنای باند اینترنت در حالی صورت میگیرد که طی سالهای اخیر مسوولان مخابرات مدعی بودهاند هیچ مشکلی در پهنای باند وجود ندارد و همچنین بارها مسوولان شرکت فناوری اطلاعات و زیرساخت اعلام کردهاند که با ازدیاد پهنای باند اینترنت در کشور مواجهاند.
به گفته ناصر یوسفپور مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز ظرفیت اینترنت کشور به زودی دوبرابر میشود.
وی در گفتوگویی که روز گذشته منتشر شد، گفت: هماکنون ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور ۲۰ خط STM۱ است و مشکلی وجود ندارد.
وضعیت PAPها با ابلاغیه جدید
به گفته مسعود ریاضیات، رییس هیاتمدیره انجمن شرکتهای اینترنتی ابلاغیه جدید مشکلات فراوانی را برای شرکتهای PAP ایجاد میکند و موجب تحمیل خسارتهای زیادی به آنها میشود.
وی همچنین طرح فوق را مانعی بزرگ برای انجام پروژههای علمی دانست و گفت: دانشجویان و افرادی که فعالیتهای تحقیقاتی انجام میدهند، برای تحقیقات خود نیازمند دانلود کردن فایلهای بزرگ هستند که در صورت تصویب طرح فوق، نمیتوانند به راحتی به فایلها دسترسی یابند.
وی با اشاره به اینکه بدون اینترنت پرسرعت نمیتوان با سایر کشورها به رقابت پرداخت، گفت: این امر میتواند جامعه اطلاعاتی را به با مشکل بزرگی روبهرو کند.
مدیر یکی از شرکتهای ندا نیز به ایرنا گفته است: بسیاری از مشتریان ما از پهنای باند بیشتر از kbز ۱۲۸ استفاده میکنند و نمیدانیم با بخشنامه جدید چگونه به فعالیت خود با توجه به تقاضای زیاد ادامه داده و پاسخگوی نیاز مردم باشیم.
با توجه به اینکه سازمان رگولاتوری اطلاعرسانی شفافی در مورد این بخشنامه نکرده است، بسیاری از شرکتهای PAP که اقدام به کاهش سرعت اینترنت برای مشتریان خود کردهاند، در پاسخ به اعتراض کاربران خود دلیل اصلی کاهش سرعت را اعلام نکرده و مشکل را متوجه خود کاربر عنوان میکنند.در همین حال مدیر روابطعمومی سازمان رگولاتوری با اشاره به موقتیبودن این تصمیم نحوه رفتار PAPها را طبیعی دانسته و گفت: سازمان رگولاتوری امروز اطلاعرسانی شفافی در این زمینه خواهد کرد تا کاربران متوجه دلایل این تصمیم شوند.
شرکتهای PAP به عنوان انتقالدهندگان تکنولوژی ADSL به کشور هماکنون از ابلاغیه صادر شده ناراضی هستند و برخی معتقدند با توجه به اهداف برنامه چهارم توسعه بهتر است به جای محدودیت در ارائه اینترنت پرسرعت بهدلیل کمبود در ظرفیت پهنای باند مسوولان نسبت به افزایش پهنای باند و تکمیل ظرفیتها اقدام کنند.
ارسال نظر