رییس مجلس :
اعلام اسامی مفسدان اقتصادی امنیت سرمایهگذاری میآورد
دنیای اقتصاد- وجود طیفهای متنوع در کمیسیون مشترک رسیدگی به لایحه مدیریت خدمات کشوری، نشاندهنده وجود فرصت برای شنیدن دیدگاهها و نظرات است، بنابراین بهتر است دکتر میرمحمدی به این کمیسیون بازگردد. رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خود با خبرنگاران رسانهها با بیان این مطلب در پاسخ به دنیای اقتصاد که از وی درخصوص روند پیشرفت بررسی لایحه مدیریت خدمات کشوری در کمیسیون مشترک و استعفای یک عضو این کمیسیون پرسید گفت: روند بررسی این لایحه مهم را مطابق با اصل ۸۵ به دقت پیگیری میکنم.حدادعادل درخصوص استعفای میرمحمدی، عضو کمیسیون مشترک نیز گفت: از این استعفا، مطلع شدم و تعجب کردم زیرا آقای میرمحمدی از ابتدا در کمیسیون مشترک حضور داشته و همواره برای بیان دیدگاههای خود فرصت داشته است.
لایحه مدیریت خدمات کشوری که یکی از مهمترین لوایح دولت در خصوص نظام پرداخت هماهنگ حقوق به کارکنان و بازنشستگان است از چندی قبل در کمیسیون مشترک براساس اصل ۸۵ قانون اساسی در حال بررسی است. برخی از نمایندگان از جمله میرمحمدی نماینده قم، به اصل لایحه ایراداتی را وارد دانسته و مخالف بررسی لایحه مذکور در کمیسیون مشترک هستند. نماینده قم سهشنبه از عضویت در کمیسیون مشترک استعفا داده است. این نمایندگان بار مالی و تعجیل در رساندن این لایحه به بودجه سال ۸۶ از جمله انتقادات وارده به شیوه بررسی این لایحه عنوان میکنند.
در هر حال رییس مجلس شورای اسلامی از میرمحمدی خواست تا برای بیان دیدگاه و نظراتش به کمیسیون مشترک بازگردد.وی گفت: هر چند ممکن است برای آقای میرمحمدی اتفاقی مانند نداشتن حق آییننامهای برای اظهارنظر در خصوص لایحه رخ داده باشد، اما اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد موضوع را پیگیری میکنم، هر چند که به نظر نمیرسد چنین مسالهای رخ داده باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال «ایسنا» مبنی بر ارزیابی عملکرد صدا و سیما در قبال دولت و اینکه انتقادات باید به چه نحوی باشد که دولت ناکارآمد جلوه داده نشود، گفت: توجه صدا و سیما را به قوه مجریه توجه خوب و مناسب میدانم و اگر جای گله باشد مجلس باید گله کند که البته ما نیز گله نمیکنیم.
غلامعلی حدادعادل افزود: انعکاس اخبار دولت، سفرهای رییسجمهوری و جلسات هیات دولت از طریق صدا و سیما مناسب است. صدا و سیما وظیفه دارد همه دیدگاههای دولت و مردم را منتقل کند و ممکن است در کار خبری و در یکی - دو بخش استثنائا اشتباهاتی اتفاق افتاده باشد و باعث گله رییسجمهوری شده باشد که رییسجمهوری نیز به آن اشاره کرد و موضوع با تفاهم برطرف شد.
حدادعادل تصریح کرد: رسانهها باید در درجه اول پاسدار حقیقت باشند، نباید مطلبی بیش از حد سیاهنمایی شود و واقعیات نیز نباید نادیده گرفته شود و این باید ملاک تعامل رسانهها با دولت قرار گیرد.
رییس قوه مقننه در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود سه طرح استیضاح در مجلس و درخصوص اظهارات محمدرضا باهنر در جلسه فراکسیون اصولگرایان مبنی بر اینکه موافقان و حامیان استیضاح وزرا از جرگه اصولگرایی خارج میشوند، چقدر صحت دارد و همچنین اینکه انتقادات مجلس به دولت در چه زمینهای است طبق اشاره مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری نفرمودند که زیاد از دولت انتقاد نشود بلکه فرمودند دولت و قوای دیگر تضعیف نشوند. مقام معظم رهبری فرمودند نباید ناکارآمدیهای دولت تبلیغ شود ولی انتقاد حق رسانهها و حق مجلس است و کشور با انتقاد به سمت اصلاح و پیشرفت گام برمیدارد. وی با بیان اینکه استیضاح وزرا یکی از حقوق نمایندگان است، به اعلام وصول شدن طرح استیضاح وزیر جهادکشاورزی در جلسه علنی دیروز مجلس اشاره و عنوان کرد: درخصوص اظهارات محمدرضا باهنر میتوانید از خود ایشان سوال کنید، چون شما نیز این اظهارات را با واسطه شنیدهاید و توصیه میکنم که از خود ایشان سوال کنید.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری در دیدار دیروز خود با مسوولان و کارگزاران نظام فرمودند که نظامیان و دولت نباید در انتخابات دخالت کنند، نظر شما چیست؟ گفت: این مطلب سخن جدیدی نبود، نظامیان طبق قانون از ورود در سیاست ممنوع هستند و انتخابات نیز مصداق بارز سیاست است و طبیعی است که نظامیها در تمام کشورها موضع فراجناحی و ملی دارند. در مورد ورود دولت نیز مقام معظم رهبری سالهای گذشته وقتی عدهای از مسوولان دولتی تصمیم گرفتند که حزبی تشکیل دهند و در انتخابات شرکت کنند، موضع گرفتند و گفتند دولتیها به این عنوان فعالیت انتخاباتی نکنند و صحبت دیروز مقام معظم رهبری تایید مواضع قبلیشان بود که کسانی که به دولت وابستگی دارند فهرستی برای عرضه به مردم تهیه نکنند.
رییس مجلس ادامه داد: دولت مجری است و بهتر است بیطرف باشد و انشاءا... انتخاباتی آزادانه و منصفانه داشته باشیم و انتخابات پر شور باشد و از آرای مردم نیز صیانت شود.
وی درخصوص موضوع هستهای ایران و نتیجه نشست ۱+۵ و صحبتهایی که برای تحریم ایران بیان میشود و اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران چیست؟ و همچنین در پاسخ به اینکه شما چندی پیش اعلام کردید که خبرهای خوش هستهای ادامه خواهد داشت، افزود: ما مسلما کار خود را در زمینه استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای ادامه میدهیم و غنیسازی را متوقف نکردهایم. ولی این اخباری که در زمینه بردن مجدد پرونده ایران به شورای امنیت منتشر شد خلاف روند مذاکرات دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان با سولانا بود. در این مذاکرات که چندین نوبت انجام شد طرفین بر مثبت بودن مذاکرات تاکید و عزم خود را بر ادامه مذاکرات بیان کرده بودند و این نحوه تهدید با ادامه مذاکره سازگار نیست.
حدادعادل تصریح کرد: ما صریحا اعلام میکنیم کسانی که میخواهند موضوع هستهای را از طریق تهدید و تحریم حل کنند طرفی نخواهند بست.
خبرنگاری از رییس قوه مقننه پرسید مطبوعات مسبب گرانیها دانسته شدهاند نظر مجلس چیست؟ آیا مجلس نمیخواهد با تشکیل تیمی جلوی گرانیها را بگیرد که حدادعادل پاسخ داد: نظر مسوولانی که خبرنگاران را مسبب میدانند همه خبرنگاران نیستند. خبرنگاران و روزنامهها زیادند. روزنامههایی هستند که ممکن است از کاهی کوهی بسازند و ممکن است برخی روزنامهها به بزرگنمایی و سیاهنمایی پرداخته باشند. به گفته وی، چند قلم کالا حتما گران شده است و رییسجمهوری و مسوولان نیز این موضوع را تصدیق کردهاند، اما دفاع رییسجمهوری این است که گران شدن چند قلم کالا به معنای افزایش تورم نیست. چرا که تورم برآیند افزایش قیمت بیش از ۳۰۰ کالا است.
حدادعادل ادامه داد: وظیفه مجلس و دولت این است که در مواردی مثل افزایش قیمت گوشت مرغ، گوشت قرمز و حبوبات قیمت ناگهانی و غیرقابل قبولی پیدا کردند علتیابی و آن را برطرف کنند و مجلس با دعوت از وزرا این کار را انجام داده و دولت نیز همینطور.
رییس مجلس با اشاره به کاهش قیمت آهنآلات، گفت: قیمت آهنآلات در چند ماه پیش به شدت افزایش پیدا کرد، ولی با اقداماتی که دولت انجام داد قیمت پایین آمد. خبرنگاران برای اینکه ثابت کنند دنبال حقیقت هستند همانطور که گران شدن کالاها را به اطلاع مردم میرسانند پایین آمدن قیمتها را نیز اطلاعرسانی کنند و این معیاری میشود که آیا خبرنگاران قصد سیاهنمایی و یا تضعیف دولت را دارند و یا قصد تقویت دولت را که اگر دومی باشد کار درست است، اما اگر اولی باشد غیرمنصفانه است.
رییس مجلس درخصوص اعلام اسامی رانتگران اقتصادی و تاثیر آن در سرمایهگذاری کشور نیز تصریح کرد: اگر مسلم شود که کسانی ویژهخواری میکنند و از امکانات بیتالمال به ناحق استفاده میکنند، قطعا اعلام اسامی آنها مانع از سرمایهگذاری نخواهد بود، چرا که اگر سرمایهگذار بداند برخوردی با مفاسد اقتصادی صورت میگیرد قطعا اعتماد بیشتری خواهد کرد.
ارسال نظر