نخستین استیضاح دولت نهم ۱۰ روز دیگر در مجلس
۴۵ امضا برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش
به گفته باهنر، نایب رییس مجلس، طرح استیضاح آقای اسکندری، وزیر جهادکشاورزی در نخستین جلسه آتی مجلس شورای اسلامی که روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه خواهد بود، در دستورکار قرار خواهد گرفت.
استیضاح وزیر جهادکشاورزی اعلام وصول شد
۴۵ امضا برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش
به گفته باهنر، نایب رییس مجلس، طرح استیضاح آقای اسکندری، وزیر جهادکشاورزی در نخستین جلسه آتی مجلس شورای اسلامی که روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه خواهد بود، در دستورکار قرار خواهد گرفت. هفته آینده مجلس شورای اسلامی تعطیل خواهد بود و بلافاصله پس از بازگشت نمایندگان از حوزههای انتخابیه طرح استیضاح آقای اسکندری که دیروز اعلام وصول شد، مطرح میشود.
در همین حال، قدرتا... ایمانی یکی از طراحان استیضاح وزیر آموزش و پرورش از تقدیم این استیضاح به هیات رییسه مجلس با ۴۵ امضا خبر داده است.به گفته وی، استیضاح محمود فرشیدی در روز یکشنبه ۳۰ مهر ماه اعلام وصول خواهد شد.
توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام شد
استیضاح وزیران جهادکشاورزی و آموزش و پرورش
نخستین دستور جلسه علنی دیروز مجلس ادامه رسیدگی به جزئیات طرح ساماندهی مد و لباس بود که ۲ماده آن روز سهشنبه تصویب شده بود.
براساس ماده ۳ این طرح که دیروز تصویب شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری وزارت بازرگانی جهت تبادل فرهنگی ملل مسلمان، موزه، نمایشگاه و جشنوارههای ملی، منطقهای و بینالمللی با محوریت معرفی نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی - اسلامی برگزار کند.
با تصویب ماده ۴ این طرح، طرحها و الگوهای تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نمادهای ایرانی - اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مولفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی خواهد بود.
براساس تصویب ماده ۵ این طرح، وزارت بازرگانی مکلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچهها و پوشاک منطبق با الگوهای ایرانی، اسلامی، نمایشگاههای عرضه و فصلی مد ولباس و پوشاک برگزار کند.
با تصویب ماده ۶ این طرح، وزارت بازرگانی مکلف است برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن، عوارض گمرکی بر واردات تجاری پوشاک و پارچههای خارجی وضع نماید به نحوی که اشکال رقابت برای تولیدکنندگان داخلی فراهم شود.
براساس تصویب ماده ۷ این طرح، وزارتخانههای تعاون، کار و امور اجتماعی و صنایع و معادن مکلفند در تاسیس تعاونی، اعطای مجوز فعالیت و استفاده از تسهیلات دولتی به طراحان و تولیدکنندگان پارچه و لباس مبتنی بر الگوهای ایرانی - اسلامی را در اولویت قرار دهند.
براساس تبصره یک این ماده، تعیین شرایط استفاده از تسهیلات و مزایای دولتی و مشمولان آن به عهده کمیته یاد شده در ماده یک این قانون خواهد بود.
همچنین براساس تبصره ۲ این ماده بانکها ملزم هستند در اعطای تسهیلات بانکی و وامهای خود اشتغالی، متقاضیان فوق را در اولویت قرار دهند. با تصویب ماده ۸ این طرح وزارت بازرگانی موظف است تمهیدات و اقدامات حمایتی لازم را برای تشکیل و تقویت ضعف طراحان لباس اعلام کند.
ادامه رسیدگی به این طرح به جلسه آتی موکول شد.
تصویب فوریت طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی
یک فوریت طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی که پیش از این در مجلس رد شده، دیروز مجددا تصویب شد.
طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی برای طرح مجدد در صحن علنی با ۱۴۰ امضا تقدیم هیات رییسه شده بود.
محمدرضا باهنر که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: چنانچه طرحی پس از رد شدن و قبل از گذشت ۶ ماه از رد آن بخواهد مجددا مطرح شود باید با امضا ۵۰ نماینده و رای مجلس اعلام وصول شود و چون این طرح به صورت یک فوریتی تقدیم شده است ابتدا باید برای اعلام وصول آن رایگیری کنیم، چنانچه اعلام وصول شد برای فوریت آن نیز رای میگیریم.
تقاضای اعلام وصول این طرح با ۱۳۶ رای موافق، ۵۷ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع به تصویب رسید.
یک فوریت این طرح نیز با ۱۳۰ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع به تصویب رسید.
استیضاح وزیر جهادکشاورزی
حسین سبحانینیا در جلسه دیروز مجلس به قرائت طرح استیضاح وزیر جهادکشاورزی پرداخت و گفت: طرح استیضاح وزیر جهادکشاورزی به امضای جمعی از نمایندگان محترم رسیده است که وصول آن را اعلام میکنم.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی افزود: حدود ۴۵ نفر امضای خوانا و حدود ۵ امضای غیرخوانا در این طرح وجود دارد.
وی ادامه داد: در این طرح آمده است که نظر به وظیفه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دفاع از حقوق ملت و با توجه به ضعفهای فراوان وزیر جهادکشاورزی در مواردی چون عملی نکردن برنامههای اعلام شده در زمان کسب رای اعتماد از مجلس، ناتوانی در تأمین امنیت غذایی و عدم خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک، بیتوجهی به اهل تجربه و منزوی کردن مدیران باتجربه، عدم توجه کافی به مزیتهای نسبی کشور، نادیده گرفتن توسعه مبتنی بر دانایی، ارتقا نیافتن بهرهوری عوامل تولید، عدم توسعه کارآفرینی، بیتوجهی به تقویت زیرساختها از قبیل توسعه شبکههای آبیاری نوین، ضعف صنایع تبدیلی و کوچک و همچنین واردات بیرویه محصولات کشاورزی، سوء مدیریت و ضعف مدیران استانی، تبعیض در استفاده از مدیران وزارتخانههای سابق جهادسازندگی و کشاورزی به نحوی که موجب ایجاد اختلاف و تنش و به هدر رفتن نیروها در داخل وزارتخانه شده است و بیتوجهی به مسوولیت خویش در قبال مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ملت خواهان استیضاح اسکندری هستند.
محمدرضا باهنر، نایبرییس مجلس در پایان جلسه علنی دیروز اعلام کرد: هفته آینده نمایندگان به حوزههای انتخابیه میروند و مجلس جلسه علنی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: جلسه علنی آتی یکشنبه ۳۰ مهرماه خواهد بود و رسیدگی به طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی که اعلام وصول شده است، نیز در دستور کار آن روز خواهد بود.
توضیحات وزیر صنایع نماینده سردشت و پیرانشهر را قانع کرد
توضیحات وزیر صنایع و معادن درخصوص نابرابری در توزیع ثروت و صنعت در مناطق کردنشین، نماینده سردشت و پیرانشهر را قانع کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «علیرضا طهماسبی»، وزیر صنایع و معادن دیروز برای پاسخگویی به سوال نماینده سردشت و پیرانشهر در مورد علت نابرابری و بیعدالتی در توزیع ثروت و صنعت در مناطق کردنشین در مجلس حاضر شد و توضیحات وی نماینده سوالکننده را قانع کرد.
محمد کریمیان، نماینده سردشت و پیرانشهر در طرح سوال خود از وزیر صنایع و معادن گفت: علت این همه اجحاف نابرابری و بیعدالتی در توزیع ثروت و صنعت در مناطق کردنشین چیست و چرا با وجود پیگیریهای مکرر از دوره چهارم مجلس تا به امروز اقدام موثر و سازندهای در این دیار مرزی انجام نگرفته است؟
وی، با بیان اینکه در مناطق کردنشین به خاطر قاچاق کالا و مبادلات مرزی افرادی کشته و زنانی بیوه و فرزندانی یتیم شدهاند، اظهار داشت: هدف من از طرح سوال این است که در مناطق کردنشین اشتغال به وجود بیاید و مردم بتوانند با اشتغال و درآمد سالم زندگیشان را سپری کنند، تا از تمایل نشان دادن به امر قاچاق و کشته و زخمی شدن موارد مذکور کاسته شود.
وی با انتقاد از تعلل و سهلانگاری مجموعه وزارت صنایع و معادن در عدم اجرایی شدن طرحهای عمرانی در حوزه انتخابیه خود گفت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در سفر خود به کردستان دستور تاسیس کارخانه سردشت را دادند، اما این کارخانه در اجرا با مشکلات عدیدهای مواجه شده است و مسوولان باید جوابگو باشند.
کریمیان خطاب به وزیر صنایع و معادن گفت: اگر قول دهید که جبران میکنید. من قانع خواهم شد و انتظار خواهم کشید که شما به قول خود عمل کنید. طهماسبی وزیر صنایع و معادن نیز در پاسخ به نماینده سردشت و پیرانشهر گفت: نماینده محترم در بعضی از نابرابریهایی که موجود بوده و هست حق دارد، ما نیز آن را نفی نمیکنیم. وی، به اقدامات صورت گرفته وزارت صنایع و معادن در طی یکسال درخصوص مناطق کردنشین اشاره کرد و درخصوص پراکندگی واحدهای صنعتی در کشور گفت: پراکندگی و استقرار صنعت در هر استان تابع عوامل زیادی است و به سادگی قابل حل نیست و باید زیرساختهای لازم را برای آن فراهم کرد، تا پراکندگی نسبتا همگون را ایجاد کنیم.
وی، یکی از اهداف دولت نهم و یکی از برنامههای خود در زمان کسب رای اعتماد را حل نابرابریها خواند و اظهار داشت: درحالحاضر بیشتر بودجههای عمرانی در استانهای کم برخوردار و محروم تخصیص پیدا میکند که این کار در راستای حل نابرابریها است.
کریمیان در بخش دوم سوال خود خواستار توجه ویژه به مردم سردشت و پیرانشهر شد و گفت: با توجه به اینکه این شهرها در جنگ مورد بمباران شیمیایی قرار گرفتهاند، امتیاز ویژهای به مردم این مناطق داده شود. وی افزود: پیشنهاد میشود با بخشخصوصی هماهنگی و یا به توسعه صنعت دامپروری توجه کنید.
وزیر صنایع قول همکاری مساعد را داد و گفت: ما حاضریم هرگونه همکاری را در این زمینه انجام دهیم. کریمیان پس از سخنان وزیر گفت: اگر به قولی که میدهید عمل کنید من قانع میشوم.
نامه ۱۷۲ نماینده به رییسجمهور
نامه ۱۷۲ نماینده به رییسجمهور که حل مشکلات محصول چای و تعیین تکلیف برای این محصول را خواستار شده بودند دیروز در پایان صحن علنی مجلس قرائت شد.
به گزارش «ایسنا»، در این نامه آمده است: تعیین تکلیف ابقا یا جابهجایی و یا تعلق بیمه بیکاری حدود نود نفر از کارکنان اداره کل چای، تعیین تکلیف چای در انبار مانده از جهات مختلف مصرفی، صادراتی و توزیعی، دستورات لازم جهت بازسازی کارخانهها و احداث کارخانههای کوچکتر با هدف کاهش هزینه و تقویت و توسعه تعاونیهای چایکاران جهت افزایش نقش آنان در اتخاذ تصمیمات از درخواستهای ما است.
این نمایندگان در ادامه نامه یادآور شدهاند: پیشنهاد میکنیم تولید، تحقیقات و اصلاح نهال و بذر و باغها همچنان در اختیار وزارت جهادکشاورزی باشد، امور خرید و قیمتگذاری و کلیه فعالیتهای تجاری پس از تولید و تعامل واردات و تولید داخل به مسوولیت وزارت بازرگانی و هماندیشی با وزارت جهادکشاورزی باشد، وزارت صنایع مسوولیت بازسازی و اعطای تسهیلات کارخانههای فرسوده فعلی و مجوز احداث کارخانههای جدید و نیز توسعه کارخانههای فرآوری و اسانسزنی را به عهده گیرد.
همچنین آنها درخواست کردهاند: سازمان مدیریت و برنامهریزی همراه با وزارت جهادکشاورزی و بانک مرکزی و بانک عامل و نمایندگان کارخانههای چای ظرف شش ماه کلیه مسائل دیون و مطالبات و تسهیلات را پیگیری و اعلام کنند و سیاست خرید تضمینی برگ سبز چای و چای خشک در سالهای آتی مندرج در بودجه سنواتی ادامه یابد.
طرح استیضاح فرشیدی
یکی از طراحان استیضاح وزیر آموزش و پروش گفت: طرح استیضاح فرشیدی با ۴۵ امضا تقدیم هیات رییسه مجلس شد.
قدرتا... ایمانی در جمع خبرنگاران پارلمانی با بیان مطلب فوق گفت: هیات رییسه مجلس اعلام کرد که این طرح پس از یک هفته تعطیلات مجلس در روز یکشنبه ۳۰ مهرماه اعلام وصول خواهد شد.
درخواست تامین اعتبار راهوترابری استانها در لایحه متمم بودجه
۱۶۵نماینده در نامهای به رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خواستار تامین ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار جهت ردیفهای متفرقه راهوترابری استانها در لایحه متمم بودجه شدند.
در این نامه که توسط جهانبخش محبینیا، عضو هیات رییسه مجلس اعلام وصول و قرائت شد آمده است: بدین وسیله به استحضار میرساند جهت اطلاع غیررسمی واصله درخصوص پیشبینی نشدن اعتبار لازم برای ردیفهای متفرقه در وزارت راهوترابری و با توجه به اینکه ردیف متفرقه فوق بسیاری از مناطق محروم و نیمه توسعه یافته را تحت پوشش قرار داده است و پیشبینی نشدن اعتبار لازم، موجبات ادامه محرومیت و بیعدالتی را فراهم خواهد کرد، خواهشمند است دستور فرمایید حداقل مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار برای ردیف فوق در لایحه متمم لحاظ شود. در پایان تصریح شده است: هرگونه بیتوجهی لازم به این امر موجبات بیرغبتی نمایندگان در جهت دفاع از لایحه متمم را فراهم خواهد کرد.
۹ سوال نمایندگان از وزرا اعلام وصول شد
حسین نجابت، عضو هیات رییسه مجلس در پایان جلسه علنی دیروز سوال مشترک سیدعبدا... حسینی، علی دیرباز، شهریار مشیری، محمد آشوری و علی معلمیپور، نمایندگان بندرلنگه، بندرعباس، حاجیآباد و میناب از وزیر صنایع درخصوص علت اجرا نشدن مصوبه دولت در مورد استفاده از نیروهای متخصص و کاردان محلی و بومی به عنوان هیات مدیره یا مدیر عامل شرکتها و بنگاههای اقتصادی را اعلام وصول کرد.
همچنین سوال هادی حقشناس، نماینده بندرانزلی از وزیر صنایع درخصوص میزان عمل به قانون درخصوص جایگزینی خودروهای فرسوده و تقویت حملونقل عمومی نیز اعلام وصول شد. سوال عباس رجایی، نماینده اراک از وزیر صنایع درخصوص علت عدم اجرای قانون در انتقال مراکز اداری کارخانهها به محل کارخانه در شهرستان اراک ونیز سوال اسماعیل گرامی مقدم، نماینده بجنورد از وزیر ارتباطات درخصوص اقدامات انجام نشده طبق قانون و انحراف در برنامههای وزارتخانه اعلام وصول شد.
سوال بهمن محمدیاری، نماینده تالش و رضوانشهر از وزیر بهداشت و درمان درخصوص این که آیا احداث بیمارستان رضوانشهر در برنامههای وزارتخانه قرار دارد یا خیر نیز اعلام وصول شد.
ارسال نظر