۹۰درصد مردم ایران به دلیل مصرف ناچیز شیر دچار کمبود کلسیم هستند

ایرنا- کارشناس صنعت شیر ایران گفت: ۹۰درصد مردم ایران به دلیل مصرف ناچیز و محدود شیر با کمبود کلسیم مواجه هستند. دکتر «ثریا نواب‌پور» با بیان این مطلب که میزان مصرف شیر در ایران در مقایسه با سایر فرآورده‌های غذایی پایین است، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انستیتو تغذیه کشور نیز به این امر اذعان دارند.

وی از شیر به عنوان یک مایع حیاتی و نعمتی خدادادی نام برد و افزود: شیر یک غذای سالم و مفید است که بسیاری از ایرانی‌ها برخورداری کامل و مصرف مناسب آن را فراموش کرده‌اند.

نواب‌پور مصرف شیر در کشور را ضروری خواند و گفت: هیچ جایگزین مناسب دیگری برای مصرف شیر و فرآورده‌های شیری وجود ندارد و مصرف مستمر آن برای همه مردم توصیه می‌شود.

وی با اشاره به ادعای برخی متخصصان در مورد خطرزا بودن مصرف بالای شیر به دلیل وجود چربی در این ماده غذایی، گفت: اسیدهای چرب شیر به این دلیل که از زنجیره کربن کوتاهی تشکیل شده‌اند، خطرزا نیستند.

به گفته نواب‌پور، مصرف برخی از فرآورده‌های چرب شیر شامل خامه، کره، پنیر خامه‌ای و ماست خامه‌ای برای افراد با سنین کم و جوانان که به انرژی بالایی نیاز دارند، توصیه می‌شود.

وی در مورد اینکه چرا مصرف فرآورده‌های یادشده برای افراد مسن و سالخورده توصیه نمی‌شود، گفت: علت این امر خطرزا بودن چربی شیر نیست، بلکه نیاز پایین این افراد به انرژی عامل این توصیه است.

نواب‌پور در ادامه مصرف سرانه بیش از ۳۵۰کیلوگرم شیر و فرآورده‌های حاصل از آن را در کشورهای اروپایی بیانگر اهمیت این ماده غذایی دانست و گفت: این در حالی است که مصرف سرانه شیر در ایران کمتر از ۱۰۰کیلوگرم است و این میزان باید حداقل تا ۳۰۰کیلوگرم، افزایش یابد.

این کارشناس صنعت شیر ایران در ادامه در تعریف «شیر کامل»، گفت: براساس تعریف موسسه استاندارد، شیر کامل به شیری گفته می‌شود که حداقل دارای سه‌درصد چربی باشد.

وی با بیان اینکه میزان چربی شیر در کشورهای اروپایی اغلب ۵/۳ تا ۸/۳ درصد است، افزود: بر این اساس، میزان چربی شیر در ایران پایین بوده و عمده شیری که در کشور توزیع می‌شود نظیر شیر یارانه‌ای و شیر مدارس دارای چربی ۵/۲درصد است.

وی گفت: متاسفانه مردم ایران برخی تصورات، نظیر خطرزا بودن چربی شیر را عینیت می‌بخشند، در حالی که بر اساس نتایج تحقیقی که در فرانسه انجام شده است، مصرف مستمر شیر کامل در میان پنج‌هزار نفر پرستار موجب افزایش کلسترول خوب و ثابت ماندن کلسترول بد شده و مشکلی را از نظر ناراحتی‌های قلب و عروق ایجاد نکرده است.