احمدینژاد در تشریح عملکرد یکساله دولت خبر داد
برنامه دولت برای حذف قیمت زمین از هزینه ساخت مسکن
دکتر محمود احمدینژاد، رییسجمهوری، در نهمین گزارش دورهای از عملکرد دولت نهم به مردم، عملکرد و دستاوردهای دولت را در سال اول مسوولیت تشریح کرد. به گزارش خبرگزاری «مهر»، رییسجمهوری در این گزارش با بیان اینکه دولت در این یک سال فارغ از هیاهوهای معمول به دنبال انجام کارهای اساسی و زیربنایی بوده است گفت: جهتگیری اصلی دولت ایجاد فرصتهای برابر، توزیع عادلانه امکانات و منابع و فراهم کردن زمینه رشد مناسب و هماهنگ همه مناطق کشور بوده است و در این راستا ۳۳۰۰ تصمیم در ۱۹ سفر استانی دولت گرفته شده است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه تاکنون ۶۰درصد مصوبات دولت در ۱۶ جلسه استانی اجرا شده است، افزود: ۷۷درصد تصمیمات دولت در استانها مربوط به امور عمرانی و زیربنایی و ۷درصد مربوط به صدور مجوزها و تسهیل فرآیندها است.
رییسجمهوری به تصمیمات دولت برای بهبود وضع حملونقل و کاهش مصرف سوخت اشاره کرد و افزود: دولت به این منظور برنامهای کامل را براساس مطالعات گسترده و زیربنایی انجام شده در قالب تبصره ۱۳ قانون بودجه تنظیم کرد که براساس آن تا پایان امسال ۴۰۰هزار دستگاه خودرو، گازسوز خواهد شد در حالی که طی ده سال گذشته تنها ۱۲۵هزار دستگاه گازسوز شده است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه بر اساس برنامه دولت تا پایان امسال ۲۵۰هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج خواهد شد گفت: دولت برای توسعه حملونقل عمومی و گسترش شبکه اتوبوس، مینیبوس، ون و تاکسی اقداماتی را در دست اجرا دارد و از جمله تاکنون قرارداد خرید ۶۵۰۰دستگاه اتوبوس بسته شده است که ۵/۸۲درصد قیمت آن را دولت و مابقی را شهرداریها خواهند پرداخت.
رییسجمهوری توسعه حملونقل ریلی درون شهری را از اولویتهای برنامه دولت برای بهبود وضع حملونقل در تهران و
کلان شهرها عنوان و ابراز امیدواری کرد: با فراهم شدن امکانات، تجهیز منابع و زیرساختها تا پایان امسال حرکتی جهشی را در این بخش آغاز کنیم و بر اساس پیشبینیها طی ۴ تا ۵ سال آینده به نقطه مطلوبی در کنترل مصرف بنزین برسیم.
رییس شورای اقتصاد به رشد ۵درصدی بخش کشاورزی نسبت به سال قبل اشاره کرد و افزود: امسال برای نخستین بار دولت توانست پول خرید محصولات مهم کشاورزی از جمله گندم، دانههای روغنی، چای، برنج و چغندر را به روز به کشاورزان پرداخت کند در حالی که کشاورزان در سالهای گذشته مدتها پس از تحویل محصولات خود موفق به دریافت پول آنها میشدند به طوری که برخی از طلبهای کشاورزان که از سال ۷۹ باقی مانده بود سال گذشته توسط دولت جدید پرداخت شد.
دکتر احمدینژاد حمایت کامل از کشاورزان و بهبود وضع روستاها را از برنامههای مهم دولت برشمرد و افزود: دولت در راستای توجه به روستانشینان و تثبیت وضع و آبادانی روستاها به منظور کمک به پیشرفت کشور، در سال گذشته و در قالب طرح هادی روستایی، ۲۰۰هزار واحد مسکونی روستایی را مورد حمایت جهت بازسازی و نوسازی قرار داد.
رییسجمهوری با اشاره به وقوع زلزله فروردین ماه در استان لرستان که به تخریب و آسیب دیدن ۴۵هزار واحد مسکونی منجر شد گفت: دولت تلاش کرد طی چند ماه گذشته با کار جدی به بازسازی مناطق زلزلهزده بپردازد و خوشبختانه تا امروز سقف ۷هزار واحد مسکونی بر پا شده و ۱۳هزار واحد مسکونی نیز در مرحله قبل از برپایی سقف هستند و امیدواریم قبل از آغاز فصل سرما در این استان، بازسازی به نقطه مطلوبی برسد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه در یک سال گذشته تحرک بسیار خوبی از جانب مردم و دولت در بخش صنعت کشور آغاز شده است گفت: حجم تقاضا برای سرمایهگذاری مردمی نسبت به سال قبل ۱۰۱درصد رشد داشته و دو برابر شده است و این در کنار برنامه دولت برای کنار کشیدن از بخش اقتصاد و صنعت نوید دهنده است.
رییسجمهوری افزود: دولت در این راستا از رهبری برای ابلاغ سیاستهای کلی اجرای صدر اصل ۴۴ قانون اساسی تقاضا کرد و پس از دستور ایشان کمیتههای تخصصی در دولت در حال برنامهریزی دقیق جهت فراهم کردن زمینه واگذاری بخشهای مورد اشاره در اصل ۴۴ به مردم هستند که این امر بزرگترین کار اقتصادی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
دکتر احمدینژاد رشد بسیار خوب صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته را خاطر نشان کرد و افزود: در حالی که مجموع صادرات
غیر نفتی کشور در سال ۸۳، هفتمیلیارد دلار بود در سال گذشته با فراهم شدن زمینه از سوی دولت و تلاش صادرکنندگان این میزان به ۵/۱۰میلیارد دلار رسید که ۲میلیارد دلار از پیشبینی برنامه چهارم توسعه نیز بیشتر بود. رییسجمهوری با بیان اینکه در ماههای پایانی سال ۸۴ صادرات غیر نفتی شاهد رشد ۵۰درصدی بوده است، گفت: در ۶ماه اول امسال صادرات غیر نفتی ۶۰درصد نسبت به پارسال رشد داشته در حالی که میزان رشد واردات تنها ۲/۱درصد بوده است.
دکتر احمدینژاد در تشریح بهبود وضع عمرانی کشور در سال گذشته گفت: در حالی که در سال ۸۳ بودجه عمرانی کشور نسبت به سال قبل از آن تنها ۸/۴درصد رشد داشت و ۵/۱۹درصد از کل بودجه را شامل میشد این بودجه در سال ۸۴ نسبت به سال ۸۲ و با لایحه متمم بودجه ۲/۷۳درصد افزایش یافت و سهم بودجه عمرانی در کل بودجه کشور نیز به ۶/۲۳درصد بالغ شد و در سال جاری نیز بودجه عمرانی مجددا ۴/۴۱درصد افزایش یافت و امیدواریم با تصویب لایحه متمم بودجه در مجلس این رقم به ۷۳درصد برسد و سهم بودجه عمرانی کشور از کل بودجه نیز از ۵/۲۸درصد کنونی به ۵/۳۱درصد افزایش یابد.
رییسجمهوری با تاکید بر اینکه نسبت بودجه عمرانی که صرف ساخت زیربناها از جمله سدها، راهها، تاسیسات و ساختمانها، بیمارستانها، پالایشگاهها و کارخانهها میشود باید به میزان ۴۰درصد کل بودجه سالانه باشد تا پیشرفت و رشد مطلوب کشور محقق شود، تصریح کرد: امسال و تاکنون ۶۳درصد بودجه عمرانی تخصیص یافته و دستگاهها در استفاده از این بودجه دو ماه از برنامه جلوترند و حداکثر تا دیماه کل بودجه عمرانی کشور هزینه خواهد شد، در حالی که سال عمرانی تیرماه به پایان میرسد و برای تامین بودجه مورد نیاز برای فعالیت در ۶ ماه باقیمانده امیدواریم لایحه متمم بودجه که به مجلس ارائه خواهد شد، تصویب شود.
دکتر احمدینژاد همچنین با بیان اینکه مهمترین برنامه دولت برای حل مشکل مسکن کاهش نقش قیمت زمین به عنوان عاملی مهم در تعیین قیمت مسکن است، گفت: دولت برنامهای را برای اجرا در ۱۵۰شهر کشور به منظور حذف قیمت زمین در ساخت مسکن آماده کرده است که طی ۲ ماه آینده آغاز میشود و در کلانشهرها نیز برای حل مشکل مسکن حمایت از انبوه سازی در دستور کار قرار دارد.
رییسجمهوری افزود: با حذف عامل قیمت زمین شرایط تثبیت شدهای برای رشد مطلوب بخش مسکن فراهم و طی چند سال آینده باعث بهبود شرایط در این بخش میشود، ضمن آنکه تسهیلات حمایتی دولت در سال گذشته به ۵۰۰هزار واحد مسکونی تعلق گرفته، در حالی که این رقم در سالهای گذشته حداکثر ۳۰۰هزار واحد بوده است.
دکتر احمدینژاد همچنین به عملکرد فرهنگی دولت اشاره کرد و افزود: جهتگیری اصلی دولت در بخش فرهنگی به سمت تعمیق فرهنگ خودی است و این کار در آموزش و پرورش به سرعت در حال انجام است و در سایر بخشها نیز با اصلاح شیوه سرمایهگذاریهای فرهنگی و تصحیح بودجهریزیها پیگیری میشود و خوشبختانه بر اساس گزارشها در سال گذشته در عوامل مختلف بین ۷ تا ۴۰درصد نابسامانیهای اجتماعی کاهش یافته که معنی آن حرکت مثبت و رو به رشد در بخش فرهنگ عمومی است.
رییسجمهوری با خاطر نشان کردن پیشرفتهای کشور در بخش علمی و تحقیقاتی گفت: خوشبختانه با تلاش محققان و دانشمندان کشورمان در این بخش با یک جهش مواجه بودیم که از جمله در زمینه هستهای، تولید و پرورش سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی و معالجه بیماریهای صعبالعلاج به دستاوردهای بزرگ و کمنظیری دست یافتیم و امیدواریم با سرعت روز افزون این پیشرفتها ادامه یابد و رسانهها نیز با تشریح ابعاد آن به مردم اطلاعرسانی کنند.
ارسال نظر