احتمال شناورسازی نرخ محصولات پتروشیمی قوت گرفت
در حالی که عدم یکسانسازی نرخ محصولات پتروشیمی سالانه یک میلیارد دلار رانت ایجاد کرده است، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از موافقت تمام طرفهای لازم برای شناورسازی نرخ محصولات پتروشیمی خبر داد.
ابراهیمی اصل: برای تولید ۳۰میلیون تن محصولات پتروشیمی ۲۶میلیارد دلار سرمایهگذاری میکنیم
در حالی که عدم یکسانسازی نرخ محصولات پتروشیمی سالانه یک میلیارد دلار رانت ایجاد کرده است، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از موافقت تمام طرفهای لازم برای شناورسازی نرخ محصولات پتروشیمی خبر داد. اصغر ابراهیمی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره آخرین وضعیت شناورسازی یا خروج محصولات پتروشیمی از سبد کالاهای حمایتی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاییدیههای لازم را از وزارتخانههای مختلف برای شناورسازی نرخ محصولات پتروشیمی دریافت کرده است و در این باره مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای یکسانسازی نرخ محصولات پتروشیمی در حال پیگیری این موضوع از طریق دفتر معاون اول رییسجمهوری است و هنوز در این باره مصوبهای صادر نشده است. وی تصریح کرد: این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد تا مصوبه لازم صادر شود.
اواخر اسفندماه جلسهای با حضور دکتر داوودی و وزیر بازرگانی برگزار شد و در خصوص آزادسازی و خروج محصولات پتروشیمی از سبد قیمت گذاری مصوبهای صادر شد. بر همین اساس، رییسجمهور این مساله را به عهده وزیر بازرگانی، نفت، صنایع و کشور گذاشت و مصوبهای در این باره صادر کرد که جزو مصوبات دولت تلقی می شود.
براساس این گزارش، عدم یکسانسازی یا سلامتسازی نرخ محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه نرخ این محصولات در داخل با خارج از کشور موجب شده است که حجم زیادی رانت از دست دولت خارج و به جیب دلالان برود.
تولید ۳۰میلیون تن محصولات پتروشیمی
همچنین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در چشمانداز طرحهای توسعهای صنایع پتروشیمی، در چهار سال آینده ۳۰میلیون تن به ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور افزوده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، اصغر ابراهیمی اصل در نشست خود با مسوولان استان بوشهر با اعلام این مطلب، اظهار داشت: برای تحقق این هدف و در زمینه احداث واحدهای پتروشیمی، ۲۶میلیارد دلار سرمایهگذاری میشود. وی افزود: با توجه به قابلیتهای منابع نفت و گاز و استقرار میدان گازی پارسجنوبی و شمالی در استان بوشهر، بخش عمده سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی در این استان انجام میشود.
ابراهیمی اصل یادآورشد: هم اینک ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور ۷/۳۲میلیون تن است که بخشی از آن به بهرهبرداری رسیده و مابقی نیز در دست تکمیل و راهاندازی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با تمهیدات انجام شده بخشی از طرحهای پتروشیمی با مشارکت شرکتهای خارجی راهاندازی میشود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تصریح کرد: بخش خصوصی نیز میتواند تا ۸۰درصد در ساخت واحدهای پتروشیمی مشارکت داشته باشند.
وی افزود: با توجه به حجم سرمایهگذاری انجام شده و برنامههای توسعهای صنایع پتروشیمی در استان بوشهر طرح جامع پتروشیمی در صنایع بالادست و پاییندست تهیه و براساس آن مکانیابی طرحها براساس کار کارشناسی انجامخواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآورشد: با توجه به حجم چندمیلیارد دلاری سرمایهگذاری که قرار است در استان بوشهر انجام شود از نظر اقتصادی اجرای این طرحها باید متمرکز باشد و مکان یابی آن براساس نظر کارشناسی انجام خواهد شد.
ارسال نظر