انتقاد شهرام ناظری از ناهما نگیها در برگزاری کنسرت
فضای باز استادیوم باعث شد که برگزارکنندگان تسلط زیادی به افراد نداشته باشند و هر کس در حین اجرا عکس و فیلم میگرفت و در برخی قسمتها فلاش دوربینها آزاردهنده بود و تنها عکاسان خبری بودند که نباید عکس میانداختند و بر خلاف گفته مدیر برگزاری کنسرت برای خبرنگاران کارت تردد چاپ نشد و جایگاه نامناسبی در اختیار آنها قرار گرفت.
هر کس که آنجا آمده بود، از جایگاه خودش راضی نبود و از هزینهای که برای تماشای یک کنسرت پرداخته بودند با توجه به جایگاهی که نشسته بودند، شکایت داشتند.
فضای باز استادیوم باعث شد که برگزارکنندگان تسلط زیادی به افراد نداشته باشند و هر کس در حین اجرا عکس و فیلم میگرفت و در برخی قسمتها فلاش دوربینها آزاردهنده بود و تنها عکاسان خبری بودند که نباید عکس میانداختند و بر خلاف گفته مدیر برگزاری کنسرت برای خبرنگاران کارت تردد چاپ نشد و جایگاه نامناسبی در اختیار آنها قرار گرفت.
هر کس که آنجا آمده بود، از جایگاه خودش راضی نبود و از هزینهای که برای تماشای یک کنسرت پرداخته بودند با توجه به جایگاهی که نشسته بودند، شکایت داشتند.
عکس: مهر
تنگناها و مشکلات برگزاری کنسرت بود که شهرام ناظری در حضور بیش از چهار هزار نفر، بر روی صحنه گفت: «پشت دستم را داغ کردم که دیگر کنسرت برگزار نکنم.»
شهرام ناظری روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شد تا درباره مشکلاتی در برگزاری کنسرت اخیرش توضیح دهد. وی همچنین اعلام کرد: پنجشنبه ۳۰شهریور ماه برای اجرای کنسرت روی صحنه میروم.
ناظری در ابتدا به برگزاری کنسرت اشاره کرد و گفت: متاسفانه در اجرای برنامههای فرهنگی در حوزههای مختلف به ویژه در زمینه موسیقی، روز به روز به عقب برمیگردیم و هیچ سیاست یا خط مشی مشخصی برای برگزاری کنسرت وجود ندارد و شاید راه این است که دیگر کار نکنیم و قید برگزاری کنسرت را بزنیم.
وی با بیان اینکه برگزاری کنسرت کار بسیار سختی است، گفت: ما انتظار داریم در خصوص کنسرتهایی که جنبه سنتی، کلاسیک یا جنبه فرهنگی و اصالتی دارند، ارگانهای مسوول یا برنامهریزان به آن توجه کنند ولی تا به حال برنامهریزیهایی در این مورد نشده است.به طوری که برگزاری آن بسیار مشکل شده و به این خاطر است که تعداد کنسرتها کم شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: برای صدور مجوز برگزاری کنسرت ارگانهای مختلف و متعددی باید نظر بدهند و این امر برگزاری کنسرت در ایران را با مشکل مواجه میکند و حتی در زمانهایی شده که مجوزی که از سوی مراکز صادر شده، لغو میگردد. در همین برنامه هم 48ساعت مانده به کنسرت قرار بود مجوزمان لغو شود. این خواننده موسیقی ایرانی در ادامه اظهار تاسف کرد: برخی در برگزاری کنسرت کارشکنی میکنند، مثلا گاه فردی از دستگاهی میگوید، اگر این قدر به من بلیت ندهید، به شما مجوز نمیدهم!
«ناظری» با بیان اینکه من مجوز ۶ شب کنسرت را داشتم، اما تنها یک شب آن را تمدید کردم، اظهار داشت: برای کنسرت پنجشنبه ۷۰درصد کار انجام شده و مشکلاتی را که در شبهای قبل بود برطرف کردیم. در واقع میخواستم این شب را بدون مشکل و با هماهنگی کامل برگزار کنم.
شهرام ناظری درباره چگونگی اجرای این کنسرت گفت: زمانی که با مسائل مطرح شده مواجه شدم، اجرای کنسرت در شبهای دیگر را منتفی کردم و برای شروعی دوباره با هماهنگیهای درست تصمیم گرفتیم همراه با گروه «کابوکی» روز 30شهریور اجرایی دیگر داشته باشیم که اینبار شرایط فرق کرده و با تخفیفی ویژه برای دانشجویان با معاونت دانشجویان دانشگاه تهران هماهنگیهای لازم صورت گرفته تا همه دانشجویان بتوانند از این کنسرت استفاده کنند ضمنا برای خبرنگاران هم جایگاه مناسبی در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص ایستاده اجرا کردن کنسرت اخیر خود افزود: در موسیقی سنتی خصلتی از دوره قاجار برجای مانده که باید حتما موسیقی سنتی نشسته و ساکت و مودبانه اجرا شود اما من فکر میکنم این طور نیست، اگر در کار من حرکت و حس حماسی وجود دارد میطلبد که سرپا بایستم و اجرا کنم و در واقع با این کار نوعی سنتشکنی که به سنت نزدیکتر است را پیاده میکنم. من دنبال لحنهای حماسی و بخشهای گمشده آوازهایی که طی ۳۰۰ - ۴۰۰ سال پیش از بین رفتهاند، هستم که این بیانهای حماسی را باید ایستاده اجرا کرد.
ناظری در ادامه به حضور جوانان در اجرای کنسرتهای خود اشاره کرد و گفت: همیشه سعی کردم نوعی جسارت را در کارهایم داشته باشم که این جسارت را در لحن حماسی و نوع آوازخوانی، همواره حفظ کردهام بنابراین و با توجه به این روحیه این جسارت را نیز داشتهام که با جوانها کار کنم به عنوان مثال شش سال پیش با گروه «مولانا» در کاخ سعدآباد کنسرتی داشتیم که کار خوبی از آب در آمد. در این اجرا هم که با گروه «کابوکی» همراه شدم تجربه خوبی را از سر گذراندم.
این خواننده با اشاره به اینکه انگیزهام برای انتشار آلبوم کم شده است گفت: تصمیم دارم کارهایی که ظرف ۶ سال گذشته بر جای مانده را چند ماه دیگر اگر جو مناسب بود منتشر کنیم. همچنین در زمینه شعر نو علاوه بر «گلستانه» سهراب سپهری آلبومی جدید از اشعار نیما در دست انتشار دارم.
«ناظری» در پایان از کنسرتهای خارج از کشور خود خبر داد و گفت: 28 اکتبر در نیویورک با ارکستر رومی سمفونی اجرای گذشته را تکرار میکنیم که در واقع این یک موسیقی کلاسیک است که در آن از چند ساز ایرانی استفاده شده که هدف آن نشان دادن و معرفی بیشتر موسیقی و شعر ایرانی به جهانیان است که با 5 نوازنده از کشورهای آمریکا، هند، تایوان و انگلستان کار میکنم. اسم این ارکستر هم به این دلیل که اسم جهانی مولوی رومی است انتخاب کردیم. بعد از اتمام این پروژه کار شاهنامه فردوسی را آغاز میکنیم. همچنین 15 ژانویه نیز در تئاترشهر پاریس کنسرتی را برگزار خواهیم کرد.
ارسال نظر