پنج سند همکاری و یک بیانیه مشترک میان تهران و کاراکاس امضا شد
در مراسم باشکوهی پنج سند مهم همکاری و یک بیانیه مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا امضا شد. به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به کاراکاس، در اولین روز سفر محمود احمدینژاد، رییسجمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا در مراسمی که جمع کثیری از مسوولان عالی رتبه این کشور حضور داشتند و به طور مستقیم از شبکههای تلویزیونی این کشور پخش میشد، سندهای همکاری دو کشور در خصوص احداث کارخانه بزرگ سیمان، ایجاد یک شرکت بزرگ نفتی در خصوص کشف و استخراج نفت و گاز، یک صندوق بزرگ مشترک سرمایهگذاری با اعتبار ۲میلیارد دلار و یک مجموعه بزرگ آموزشی پتروشیمی میان مقامات دو کشور امضا شد. در این مراسم که هر کدام از طرحهای مورد توافق به صورت زنده از طریق تلویزیون این کشور با سالن برگزاری مراسم ارتباط برقرار میکرد، ابتدا کارخانه بزرگ سیمان در ایالت موناگاس بخش تیالا این کشور مورد توافق وزیرصنایع پایه و وزارت صنایع کشورمان قرار گرفت. با احداث این کارخانه بزرگ سیمان که با تکمیل ظرفیت نهایی سالانه یک میلیون تن سیمان با کیفیت بالا و قیمت پایین تولید میکند ضمن ایجاد اشتغال در این منطقه محروم زمینه برای توسعه زیر ساختهای این کشور فراهم میشود.
هوگو چاوز که با محل احداث این کارخانه به طور مستقیم گفتوگو میکرد در هنگام امضای یادداشت تفاهم این سند همکاری گفت در فاز اول این پروژه که در سال ۲۰۰۷ به بهره برداری میرسد ۲۵۰میلیون دلار هزینه شده که ۱۹۶/۸میلیون دلار آن از سوی طرف ایرانی پرداخت شده است. رییسجمهور کشورمان نیز در هنگام امضای این سند همکاری و آغاز عملیات احداث این کارخانه با اشاره به ظرفیت تولید کارخانه سیمان احداثی جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا از همکاری تلاشگران ایرانی برای کمک به توسعه کشور انقلابی ونزوئلا ستایش کرد و گفت: من از همکاران ایرانی خود میخواهم که اگر برای ساخت کارخانهای در ایران با توان ۲۰ فعالیت میکردند، اینک برای مردم انقلابی و رییسجمهور خوب این کشور با ظرفیت و توان دو برابر تلاش نمایند تا محصولات آن در اختیار مردم و مسوولان انقلابی ونزوئلا قرار بگیرد. احمدینژاد تاکید کرد: من مطمئنم با همتی که مجریان این طرح دارند شاهد خواهیم بود تا این پروژه در مدتی کوتاه به بهرهبرداری برسد و ما منتظر خبر پایان این پروژه به زودی هستیم. هوگو چاوز نیز در ادامه گفت: ما از لحاظ مواد اولیه سیمان قوی هستیم و اصولا این استعمار بوده که همیشه ما را عقب نگاه داشته تا ما نتوانیم به مسیر توسعه خود ادامه دهیم و بیشک تنها یک انقلاب مانند انقلاب ایران و ونزوئلا میتواند کشورها را از دام وابستگی برهاند. رییسجمهور ونزوئلا با ستایش از اقدامات پیشین دولت قبلی، سید محمد خاتمی، رییسجمهوری سابق اسلامی ایران را دوست خوب و رهبری مناسب برای ملت ایران ناامید که با تشویق حضار همراه شد و افزود: رابطه دوجانبه ما به لطف سیاست خارجی مستقل و تمایل به همکاریهای خوب دولت آقای خاتمی آغاز شد و اینک با شتاب بیشتری با حمایت دولت آقای احمدینژاد تداوم یافته است.
همچنین هوگو چاوز در ادامه از پرتاب ماهواره اختصاصی ونزوئلا که توسط چینیها در حال طراحی و احداث است خبر داد و افزود: به لطف حمایت انقلاب ایران توانستهایم تمامی تواناییها و فناوریهای کشور دوست ایران را با همه بخشندگی دریافت کنیم.
همچنین در یادداشت تفاهم دیگری یک مرکز آموزش پتروشیمی و یک مسجد برای نیروها و استادان ایرانی آموزشدهنده در این مرکز در منطقه کورون ایالت کاراندون افتتاح شد. به هنگام افتتاح مسجد این مرکز آموزشی هوگو چاوز، رییسجمهور ونزوئلا که با آن مسجد ارتباط مستقیم تلویزیونی برقرار کرده بود با بیان اینکه اسلام دینی مورد تحسین است، افزود: چقدر خوب است که ملت ونزوئلا اسلام را ترویج میکند، چرا که یکی از شیوههای استعمار خشن نشان دادن اسلام است ولی ملت ایران نشان دادند که اسلام دین دوستی، صلح و پاکی است و ایران و ونزوئلا در قالب دو دین اسلام و مسیحیت از یک ریشه الهی منشا اثر میگیرند. وی گفت: اینجا ما در کنار ایران هستیم و با ایمان خودمان و با خدای مشترکمان به سوی روزهای بهتر حرکت میکنیم. محمود احمدینژاد، رییسجمهوری اسلامی ایران نیز هنگام افتتاح این مسجد که تصاویر آن به طور مستقیم از مانیتورهای بزرگی در محل سالن پخش میشد پس از آنکه یک نمازگزار سوره علق را قرائت کرد، گفت: همه ما خداپرستیم و یک ریشه الهی داریم و به عدالت عشق میورزیم. رییس جمهور کشورمان تاکید کرد ما در کنار هم در برابر ظلم ایستادهایم و برای رساندن ملت خود به اوج ترقی تلاش خواهیم کرد.
همچنین در این مراسم سند همکاری یک شرکت مشترک پتروشیمی با نام ون ایران برای کشف و استخراج منابع نفت و گاز کشور ونزوئلا میان شرکت پترو پارس و شرکت پتروشیمی ونزوئلا به امضا رسید. بر اساس این یادداشت تفاهم هر دو کشور با سرمایهگذاری پنجاه درصدی در منطقه گویی ویار در خلیج پارید تلاش خواهند کرد تا در استخراج منابع نفتی این کشور ونزوئلا را یاری دهند. چاوز به هنگام این سند همکاری با اعلام اینکه ونزوئلا با کمک جمهوری اسلامی ایران توانایی تبدیل شدن به قطب پتروشیمی آمریکای لاتین را دارد گفت: هم اینک مهندسان ونزوئلایی در ایران در حال تحصیل علوم و فنون پتروشیمی هستند تا داشتههای خود را در بازگشت به هموطنان خود منتقل کند. همچنین بر اساس یک سند همکاری دیگر میان شرکت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران و شرکت نفت این کشور یک شرکت مشترک در خصوص تولید مواد پتروشیمی با سرمایه اولیه ۲میلیارد دلار به امضا رسید که بر اساس پیشبینیها در سال ۲۰۱۰ راهاندازی خواهد شد. رییسجمهور کشورمان به هنگام امضای این سند همکاری با تاکید بر اینکه پتروشیمی صنعتی مادر است که تامینکننده مواد اولیه بسیاری از کارخانههای تولیدی است، گفت: این کارخانه میتواند مولد صدها کارخانه دیگر و تامین کننده بسیاری از نیازهای کشور ونزوئلا باشد و تصمیم چاوز مبنی بر تبدیل ونزوئلا به مرکز فعالیتهای پتروشیمی آمریکای لاتین اقدامی انقلابی است که ما برای رسیدن به این هدف تمام تجربیات خود را در اختیار ملت انقلابی ونزوئلا قرار میدهیم.
بر اساس سند دیگری یک صندوق مشترک دو کشور که به امضای وزیر دارایی ونزوئلا و رییس بانک توسعه صادرات ایران رسید، به زودی ایجاد خواهد شد تا مرکزی برای تامین اعتبارات و سرمایهگذاریهای مشترک دو کشور از طریق اشخاص حقیقی و حقوقی باشد. همچنین براساس سند دیگری دو کشور توافق کردند کارخانه مشترک فولاد را با ظرفیت تولید ۸۰۰هزار تن در سال در ونزوئلا تاسیس کنند. همچنین یادداشت تفاهم همکاری شرکت هواپیمایی ونزوئلا و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد یک خط هوایی مستقیم میان تهران و کاراکاس از جمله سندهای دیگری بود که به امضای رییس هواپیمایی ونزوئلا و نماینده مدیر عامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران رسید.
در پایان همچنین بیانیه مشترک سفر رییسجمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا توسط هوگو چاوز، رییسجمهوری این کشور و محمود احمدینژاد، رییسجمهوری اسلامی ایران امضا شد.
چاوز به هنگام امضای این بیانیه مشترک تاکید کرد: ما ساخت یک دنیای چند قطبی را که حاکمیت ملی کشورها را به رسمیت میشناسد، آغاز میکنیم.
ارسال نظر