گروه کامپیوتر- نمایشگاه‌ها باید به سه جنبه امور صنفی، امور علمی و امور تجاری بها داده و در جهت تقویت این موارد تلاش کنند.

بیژن اولیاء، عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با بیان این مطلب گفت: تا سال ۸۳‌ هر ساله شاهد رشد چشمگیر نمایشگاه‌های حوزه فناوری اطلاعات چه در پایتخت و چه در استان‌ها بودیم، اما طی سال‌های ۸۴ و ۸۵ این روند به شدت دچار نزول کیفی شد که این مهم به دلیل رکود بازار و نیز روش مدیریت نمایشگاه‌ها بازمی‌گردد. وی متراژ غرفه‌ها، تعداد بازدیدکنندگان، سمینارهای جنبی، غرفه‌های غیرمحلی، تعداد رسانه‌ها و خبرنگاران حاضر و تعداد مقامات بازدیدکننده را از جمله پارامترهای یک نمایشگاه دانست و گفت: بنابراین با توجه به این پارامترها می‌بایست نسبت رعایت شده و حجم هر یک از موارد فوق نسبت به منطقه برگزارکننده سنجیده شود.

عضو شورای مرکزی نظام صنفی رایانه‌ای، ضمن مقایسه نمایشگاه ایران با سایر نمایشگاه‌های خارجی گفت: نمایشگاه جیتکس مجموعه نمایشگاهی است که در کشورهایی چون مصر، هند، امارات و عربستان برگزار می‌شود.

پیرو سیاست‌های دولت امارات، این نمایشگاه نیز توسعه قابل توجهی داشته است که البته این مهم تنها به سبب کیفیت برگزاری نمایشگاه نبوده و مسائل توریستی و سیاست‌گذاری‌های تجاری و موقعیت یک کشور در منطقه از جمله عوامل مهم تاثیرگذار در جذب مشارکت‌کننده و بازدیدکننده بوده است.

آنچه در مقایسه با نمایشگاه‌های ایران با سایر نمایشگاه‌های خارجی محسوس است، جمعیت بازدیدکننده است که مقایسه آماری نشان می‌دهد جمعیت بازدیدکننده نمایشگاه‌های ایران با نمایشگاه‌های بین‌المللی خارجی نزدیک بوده و یا برابری می‌کند.

این نکته مبین تشنگی شدید بازار مصرف و علاقه قشر دانشجو و صنایع غیر IT در ایران است.

وی با اشاره به نقش بخش دولتی و خصوصی گفت: دولت بایستی مسائل زیرساختی نظیر امور توریستی و امیدهای جذب سرمایه خارجی را اصلاح کند.

قوانین نمایشگاهی نیز دارای مشکلاتی برای مشارکت‌کنندگان خارجی است که بایستی با دخالت دولت برطرف شود.

اطمینان امنیتی که در اثر تبلیغات سوء برخی رسانه‌های خارجی از بین رفته است می‌تواند با دخالت دولت جلب شود.

اما بخش خصوصی به عنوان متولی صنفی و آگاه از زوایای علمی و تجاری بایستی امور بازاریابی، سازماندهی طبقاتی در زمینه‌های رسته صنفی، سنخیت شغلی و چیدمان نمایشگاهی را تقویت نموده و برنامه‌های جانبی نمایشگاه‌ها را قوام بخشد.

حقیقتا حضور بخش خصوصی در جذب مشارکت‌کننده و سازماندهی امور نمایشگاهی کارگشا است.