رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، گفت: از ۲۷۰هزار کامیون رسمی در کشور تنها ۱۰درصد دارای سیستم «سرعت‌سنج» هستند.

به گزارش «ایسنا» سردار رویانیان دیروز، در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی نیروی انتظامی ۱۹۷ با اشاره به این که کامیون‌ها عامل ۱۷درصد تصادفات فوتی در کشور هستند، گفت: متاسفانه ساعت کار کامیون‌ها در کشور کنترل نمی‌شود. وی با اشاره به این که ۲۱۸هزار راننده اتوبوس و کامیون در کشور طی یک سال گذشته مورد تست طب کار قرار گرفته‌اند، گفت: از این تعداد یک‌هزار نفر رد صلاحیت شده و حدود سه هزار نفر نیز دچار مشکلات جدی چشم، دیسک کمر و ... بوده و از سرعت عمل لازم در عکس‌العمل برخوردار نبودند. وی گفت: حدود ۱۸هزار نفر نیز دارای بیماری‌های متعددی بودند که بر روی ایمنی ترافیک اثرگذار بود و بدین لحاظ پرونده‌ آنها به مراجع ذی‌ربط ارجاع شد.

سردار رویانیان با تاکید بر این که سامانه و نظام کنترل ناوگان عمومی کشور ناقص است، افزود: طرح برخورد با رانندگان متخلف از ۲۰ شهریور ماه با همکاری وزارت راه و ترابری اجرا می‌شود. وی توضیح داد: بر اساس این طرح ۱۷ تخلف حادثه‌ساز رانندگان حمل و نقل عمومی کنترل شده و متخلفان از یک ماه تا یک سال از رانندگی محروم می‌شوند.

به گفته رییس پلیس راهور ناجا، بر اساس این طرح در صورتی که راننده دارای سه تخلف حادثه‌ساز در یک محور یا مقطع یک تا سه ماه باشد، مشمول این محرومیت‌ها خواهد شد. وی از حمل کالای قاچاق، نصب باک اضافه بنزین، سوار کردن بیش از حد مسافر به عنوان برخی از تخلفات حادثه‌ساز یاد کرد.

سردار رویانیان با اشاره به این که تست اعتیاد از اول تیر تا شهریور ماه سال جاری بر روی رانندگان بار و مسافر اجرا شد، گفت: بر اساس این تست، دو هزار و ۵۳۳ نفر از رانندگان به صورت تصادفی مورد آزمایش اعتیاد قرار گرفتند که از این تعداد تست ۳۹۶ راننده اتوبوس و ۴۷۱ راننده کامیون در مرحله اول مثبت تشخیص داده شد که این افراد برای تست کامل به بیمارستان ناجا اعزام شدند. وی گفت: بررسی‌های تکمیلی نشان داد ۲۳۲ نفر از این افراد یعنی حدود ۱۰درصد از رانندگانی که طی دو ماه در جاده‌ها مورد کنترل قرار گرفتند معتاد بودند.

رویانیان گفت: همچنین تست سلامت شامل معاینه چشم، معاینه پزشکی، تست اعتیاد رانندگان بار و مسافر با همکاری وزارت راه از مهر ماه به اجرا در می‌آید. وی تاکید کرد: بر اساس این طرح هر ۶ ماه یکبار کلیه کامیون‌ها و اتوبوس‌ها باید برگه تست سلامت را دریافت کنند و در صورتی که این برگه را به همراه نداشته باشند، از تردد آنها جلوگیری می‌شود.

رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به دو حادثه اخیر تصادف کامیون که موجب مرگ حدود ۶۰ نفر از هموطنان شد، گفت: در هر دو حادثه راننده وسیله نقلیه سنگین کامیون معتاد بود، به شکلی که در تصادف هرمزگان راننده به خواب رفته بود. وی افزود: در تصادف محور نائین ــ جندق اصفهان بارنامه توسط شرکت «دوستان آیت» خمینی‌شهر به نام محمد باقری صادر می‌شود که این فرد سهل‌انگار یک راننده معتاد به نام اصغر قائینی را به جای خود برای حمل بار اعزام می‌کند که بدین‌ترتیب راننده کامیون حامل سنگ در ۴۸ کیلومتر مانده به پلیس راه نایین با انحراف به چپ با اتوبوس مسافربری شاخ به شاخ شده و پس از برگشتن از سمت راست وارد بدنه اتوبوس شده و تا انتهای اتوبوس پیش می‌رود. وی مقصر اصلی این حادثه را راننده کامیون و مالک اصلی آن دانست که بارنامه به نامش صادر شده است و تاکید کرد: راننده کامیون صلاحیت لازم را نداشته و از سوی دیگر جاده ترانزیتی اصفهان ــ مشهد با عرض ۵/۷ متر واقعا ناکارآمد است.

به گفته وی، در حال حاضر راننده ۴۶ ساله کامیون هم اکنون در بازداشت به سر می‌برد. سردار رویانیان در خصوص آموزشگاه‌های رانندگی نیز گفت: یک‌هزار و ۷۰۰ آموزشگاه رانندگی در کشور وجود دارد که در صورت بروز مشکل شهروندان می‌توانند شکایات خود را از آموزشگاه‌ها با دفتر ارتباط مردمی رییس پلیس راهنمایی و رانندگی و شماره تلفن ۸۸۲۸۸۸۸۸ مطرح کنند. رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به برخورد با آموزشگاه‌های متخلف گفت: طی یکسال اخیر حدود ۲۸ آموزشگاه متخلف تعطیل و ۱۸ آموزشگاه نیز توقیف شدند.