افزایش ظرفیت وضع دانشگاه‌ها را بدتر می‌کند. البته با توجه به اینکه در دوران گذر قرار داریم و عطش برای آموزش عالی زیاد است، باید به این عطش پاسخ داد. از سوی دیگر به همان سادگی که می‌توان یک رشته جدید ایجاد کرد و ظرفیت کلاس‌ها را افزایش داد، نمی‌توان ساختمان ساخت.

دکتر «حمیدرضا رازقی» در گفت‌و‌گو‌ با خبرگزاری مهر، در خصوص افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها در‌سال جاری و کمبود امکانات دانشگاه‌ها افزود: افزایش بنا در برخی موارد ۱۰ تا ۱۲‌سال به طول می‌انجامد اما به دلیل جهت‌گیری نظام مجبوریم با فضاهای تنگ‌تر و نامطلوب‌تر کار را آغاز کنیم تا به تدرج کمبودهای آموزش عالی برای دولت و مجلس جا بیفتد و به افزایش ظرفیت تحمیل شود.

در صورتی که بخواهیم همه مشکلات را حل کرده و امکانات ایجاد کنیم و پس از آن افزایش ظرفیت را اعمال کنیم، نمی‌توان به این هجوم برای ورود به آموزش عالی پاسخ داد. معاون طرح و توسعه وزارت علوم گفت: افزایش ظرفیت‌ها اعمال می‌شود اما در بسیاری موارد مشاهده می‌شود تمامی ابعاد در قانون به طور عملی مورد نظر قرار نگرفته است. به همین دلیل از برنامه چهارم دو‌سال گذشته و اکنون که مقرر شده است ظرف ۵سال ظرفیت دانشجو در کشور افزایش یابد، نیاز به زمین و اعتبار بیشتر نیز به وجود می‌آید که باید تامین شود.