کیفیت بنزین ایران با به کارگیری دانش فنی ایزومر و احداث واحدهای ایزومریزاسیون نفتا در پالایشگاه‌ها بهبود می‌یابد. مسوول اجرای احداث واحدهای ایزومریزاسیون نفتا در پژوهشگاه صنعت نفت، هدف از اجرای این پروژه را حفظ درجه خوش سوزی بنزین پس از حذف ترکیبات سرب دار از آن اعلام کرد و افزود: عدد اکتان نفتای سبک حدود ۷۰ است و فرآیند ایزومریزاسیون با تبدیل پارافین‌های خطی موجود در نفتا به پارافین‌های شاخه دار این عدد را به حدود ۹۰ افزایش می‌دهد.

به گزارش شانا، مهندس خالقی نسب یادآور شد: با اضافه کردن محصول فرآیند ایزومریزاسیون به بنزین، دیگر نیازی به افزایش ترکیبات حلقوی در بنزین که سرطان زا است نخواهد بود، زیرا پارافین‌های شاخه دار ضمن کمک به افزایش عدد اکتان و حذف سرب از بنزین، ضررهای ترکیبات حلقوی را به همراه ندارد. وی تصریح کرد: استفاده از محصول فرآیند ایزومریزاسیون در بنزین موجب تطبیق کیفیت بنزین‌های تولید شده در ایران با استاندارد یورو ۲۰۰۵ می‌شود.

خالقی نسب اظهار داشت: برای توسعه ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاهی به ۱۲‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید نیاز است و احداث واحدهای ایزومریزاسیون نفتا از جمله کارهایی است که برای بهبود کیفیت بنزین مد نظر قرار گرفته است. وی با بیان این که میانگین استحصال بنزین از نفت خام در جهان ۷۳/۲۵درصد است، افزود: این رقم در ایران ۴۳/۱۶‌درصد است که بیان‌کننده بهره وری نامناسب از نفت خام در پالایشگاه‌های کشور است.

به گفته وی اجرای طرح‌های توسعه پالایشگاه‌ها موجب رشد تولید فرآورده های میان تقطیر از جمله بنزین خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به طراحی پایه واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه اراک به وسیله پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: متاسفانه با این که صنعت پالایش در ایران سابقه‌ای یکصد ساله دارد، اما همیشه وارد‌کننده دانش فنی در این بخش بوده‌ایم. طراحی پایه واحد ایزومریزاسیون در پالایشگاه اراک با ظرفیت پالایش ۸۵۰۰ بشکه در روز بر پایه دانش فنی ایزومر، نخستین گام در شکستن سنت صد ساله خرید فناوری از خارج است.

دانش فنی ایزومر به طور مشترک به وسیله پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در کشور به ثبت رسیده است.

مدیر پروژه ایزومریزاسیون با بیان این که این طرح در تمام پالایشگاه‌های کشور قابل اجرا است، خاطر نشان کرد: واحد ایزومریزاسیون قابلیت اجرا در پالایشگاه‌های تهران، اراک، اصفهان، شیراز، آبادان، لاوان، بندرعباس و پالایشگاه‌های میعانات گازی را دارد.

مهندس خالقی نسب با اظهار امیدواری از استقبال صنعت پالایش از دانش فنی ایزومر، رشد مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه صنعت نفت را در گرو این همکاری دانست.