خبر
آخرین اظهاراتنژادحسینیان درباره مسائل نفت و گاز ایران
سیدمحمدهادی نژادحسینیان معاون امور بینالملل وزارت نفت دیروز هشدار داد که اگر نفت و گاز ایران توسط سازمان ملل تحت پوشش تحریم قرار گیرند، قطعا قیمتهای نفت افزایش پیدا خواهد کرد و از آنجا که ایران کشوری است که از پتانسیل بسیار بالایی در تولید نفت و گاز برخوردار است و سرمایهگذاریها در این شرایط به تاخیر خواهند افتاد، لذا اثر منفی درازمدت خواهد داشت و قیمتهای نفت و گاز در بلندمدت هم بالا خواهد ماند و مشکلات نظام عرضه و تقاضا بیشتر خواهد شد. به گزارش ایسنا، وی در پاسخ به این سوال که در صورت اعمال تحریم احتمالی آیا نفت ۱۰۰دلاری در کوتاه مدت به تحقق میپیوندد یا خیر؟ تصریح کرد: اگر تحریمی در خصوص ایران اعمال شود این امر (نفت ۱۰۰دلاری) محقق میشود و با توجه به شرایط سیاسی دیگر، رسیدن به این قیمت دور از ذهن نیست.
معاون وزیر نفت در خصوص آخرین تحولات خط لوله صلح اعلام کرد که شرکت مشاوره انتخاب شده برای این پروژه ظرف یک هفته آینده نظر خود را اعلام خواهد کرد.
نژادحسینیان تاکید کرد که شرکت مشاور قیمتی برای گاز صادراتی پیشنهاد نخواهد کرد، بلکه با برآورد کردن هزینههای پروژه نتایج خود را در اختیار سه کشور قرار میدهد.
وی همچنین در خصوص زمان مشخص شدن تصمیم سه کشور برای اجرایی شدن پروژه و روشن شدن وضعیت خط لوله صلح تاکید کرد: با توجه به این که مشاور نظر خود را طی روزهای آینده اعلام خواهد کرد، وضعیت این پروژه طی یک تا دو ماه آینده مشخص میشود و در صورت عدم توافق سه کشور، این مساله در سطح وزیران بررسی خواهد شد.
نژادحسینیان با بیان این که نتایج مطالعات مشاور پروژه برای هیچ یک از سه کشور الزامآور نیست، گفت: انتخاب مبنای قیمت صادرات LNG به ژاپن و نتایج مطالعات این مشاور تنها منطق پیشنهادهای سه کشور را مشخص میکند و به عنوان مرجعی در مذاکرات مورد استفاده قرار میگیرد و این مطالعات الزامی برای هیچ یک از طرفین برای پذیرفتن قیمت به وجود نمیآورد و در صورت پایین بودن قیمت، دلیلی وجود ندارد که گاز خود را ارزانتر بفروشیم.
معاون امور بینالملل وزیر نفت در خصوص پروژه صادرات LNG به هند نیز اظهار کرد: به نظر من این پروژه با یک اختلاف حقوقی مواجه شده است؛ چراکه کارشناسان حقوقی ما معتقدند که این توافق اجرایی نشده و لازم الاجرا نیست و در نتیجه اگر توافق لازم الاجرا نشده باشد، ما تعهدی نسبت به هند نداریم، ضمن این که شورای اقتصاد سقف قیمتهای جدیدی پیشنهاد کرده و این مساله تحت بررسی است. وی در خصوص احتمال انصراف هند و یا تلاش برای اعمال جریمه نسبت به ایران گفت: طرف هندی در سفری که به دهلی داشتم اعلام کردهاند که در صورت به نتیجه نرسیدن پروژه، آن را کان لم یکن تلقی میکنند و قصد شکایت ندارند و مقامات رسمی در این خصوص اظهار نظری نداشتهاند.
نژادحسینیان همچنین عنوان کرد که ایران راهحل جدیدی را برای این پروژه مدنظر دارد و پیشنهاد کرده است که به جای دولت هند، بخشخصوصی هند این قرارداد را با سقف قیمت جدید اجرا کند که این پیشنهاد از سوی هند با مخالفتی روبهرو نشده و در این زمینه مشغول مذاکره با شرکتهایی هستیم که در این زمینه میتوانند فعال باشند.
وی در خصوص پروژه انتقال گاز ایران به اروپا اعلام کرد: شرکت نابوکو تایید کرده است که خط لوله را در اختیار ایران بگذارند و ما در این خصوص در حال مذاکره هستیم که مشخص شود چه میزان از ظرفیت این خط لوله برای صادرات گاز ایران در اختیار کشورمان قرار خواهد گرفت. وی همچنین در خصوص توافقهای جدید صورت گرفته برای حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران با هدف توسعه میادین نفت و گاز گفت: توافق ضمنی با یک شرکت سرمایهگذار در خصوص گاز صورت گرفته است که در صورت قطعیتر شدن اعلام خواهد شد.
نژادحسینیان در پاسخ به این سوال که آیا افتتاح خط لوله آذربایجان به ترکیه و قیمت ارزانتر گاز آذربایجان نسبت به ایران و همچنین با توجه به چانهزنیهای طرف ترک، تغییری در قیمت گاز صادراتی به ترکیه صورت خواهد گرفت یا خیر؟ تاکید کرد: تغییری در قیمت صادرات گاز به ترکیه انجام نخواهد شد و طبق ضوابط قرارداد عمل میشود و با وجود تلاشهای ترکیه برای فرستادن این مساله به داوری، ایران طبق ضوابط قرارداد عمل خواهد کرد.
معاون وزیر نفت همچنین با بیان این که در پروژه یادآوران همچنان مشغول مذاکره با طرف چینی هستیم، در پاسخ به این سوال که دلیل طولانی شدن مذاکرات چیست؟ گفت: دلیل طولانی شدن مذاکرات عمدتا توافق در خصوص طرح اولیه توسعه میدان (MDP) است که براساس آخرین گزارشها دو طرف در این خصوص به توافق رسیدهاند.
نژادحسینیان در خصوص میدان آزادگان نیز با بیان این که مراحل نهایی مذاکرات در حال اجرا است، در پاسخ به این سوال که آیا امکان در اختیار قرار ندادن پروژه به طرف ژاپنی وجود دارد؟ تصریح کرد: در صورتی که دو طرف در مذاکرات خود به توافق نرسند این احتمال وجود دارد.
معاون وزیر نفت همچنین در خصوص آخرین نتایج گزارش بررسی قراردادهای بیع متقابل گفت: ما مطالعات خود را در اختیار شرکت نفت قرار دادهایم و در مطالعات خود اشکالات روشن شده و راه حلها هم پیشنهاد شده است و ما گزارش را به شرکت نفت ارسال کردهایم که اگر هیات مدیره شرکت نفت این پیشنهادها را تصویب کند باید در متن قراردادها تغییرات لازم را انجام دهند و سایر مسائل آن به عهده شرکت نفت است.
ارسال نظر