نسیم محمدی - مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره از تقاضای ۶‌میلیون و ۸۵۰هزار بشکه نفت میدان‌های سروش و نوروز خبر داد. محمود زیرکچیان‌زاده، با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: با فرآورش ۱۰۰هزار بشکه نفت فوق سنگین این دو میدان در پالایشگاه بندرعباس که گونه‌ای سوآپ محسوب می‌شود شرایطی ایجاد شد تا چیزی به نام نفت سروش و نوروز روی آب وجود نداشته باشد ضمن آنکه فضای رقابتی را میان مصرف‌کننده (پالایشگاه بندرعباس) و صادرات آن فراهم آورد.

به گفته وی، با چنین شرایطی باید در این دو میدان با تمام توان تولید کرد تا بتوان پاسخگوی نیازها بود.

زیرکچیان‌زاده در مقابل نفت فوق سنگین سروش و نوروز به نفت سبک و بسیار خوب میادین رسالت و رشادت اشاره کرد و توضیح داد: نفت در جای میدان رسالت ۵۸۹میلیون بشکه پیش‌بینی شده بود که با مطالعات جدید مشخص شد که این میزان یک‌میلیارد و ۴۴۳میلیون بشکه است. یعنی ۵/۲برابر آنچه که از قبل پیش‌بینی شده بود. میدان رشادت نیز طبق مطالعات اولیه تنها ۲میلیارد و ۵۱۲میلیون بشکه نفت در جا را نشان داد که هم‌اکنون این میزان به ۴میلیارد و ۶۴۸میلیون بشکه رسیده. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره میزان کنونی تولید از دو میدان رشادت و رسالت را ۱۶هزار بشکه در روز عنوان کرد که بر اساس طرح ۴ ساله، این میزان باید به ۱۲۱هزار بشکه در روز افزایش یابد. همچنین این میادین به پیمانکاری ایرانی در اوایل سال جاری واگذار شد. وی در ادامه به سرمایه‌گذاری ۵/۳میلیارد دلاری جهت توسعه میادین تحت عملیات خود اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از اهداف صیانتی ما توسعه میادین مشترک است که به همین منظور ۵/۳میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفته و میادین رسالت و رشادت نیز ۵/۱میلیارد دلار از این رقم را به خود اختصاص دادند.

زیرکچیان‌زاده‌، همچنین از افزایش تولید نفت به یک میلیون بشکه در روز طی ۵ سال آینده خبر داد و عنوان کرد: در زمینه گاز نیز این رقم روزانه به ۱۱۴میلیون فوت مکعب افزایش خواهد یافت.

وی علت تفاوت رقم تولیدی نفت و گاز را این‌گونه توضیح داد: ما به طور عمده همواره روی میدان‌های نفتی فعالیت می‌کردیم و تمرکز بیشتری روی این میادین بود اما در سال‌های اخیر این تمرکز به میادین گازی نیز انتقال یافت. به ویژه آنکه در پی آن هستیم تا از سوختن ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز همراه جلوگیری شده و به میادین تزریق شود.

براساس این گزارش هم اکنون ۴۰ مخزن نفت و گاز وجود دارد که هنوز توسعه نیافته و از این تعداد ۲۴ مخزن نفتی و ۱۶ مخزن گازی است.

میدان مشترک آرش از دیگر مواردی بود که زیرکچیان‌زاده در خصوص آن با خبرنگاران گفت‌وگو کرد. به عقیده وی هم‌اکنون فضای بسیار خوبی در حوزه مذاکرات میدان آرش حاکم است و ادعای طرفین کویتی و عربستانی مبنی بر سهیم نبودن ایران در این میدان باطل بوده چرا که نقشه‌های مرزی و دریایی تعیین‌کننده این ادعا هستند.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با تاکید بر تولید صیانتی به جای تولید رقابتی از میادین مشترک توضیح داد: ایران با چندین کشور حوزه خلیج‌فارس میدان مشترک دارد که از آن جمله می‌توان به میدان فروزان مشترک با عربستان، آرش مشترک با کویت و عربستان، سلمان و نصرت مشترک با امارات و هنگام مشترک‌ با عمان اشاره کرد.

بنابراین رقابت در تولید، زیان خود را به دو کشور تحمیل خواهد کرد، چرا که کشورها می‌توانند به جای داشتن یک سری تاسیسات با هزینه اضافی دو سری تاسیسات داشته و تولید انباشتی نیز موجب رسیدن خسارت به میادین خواهد شد که هیچ‌یک از اینها به نفع دو کشور نیست.