دنیای اقتصاد - نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز در حالی برگزار شد که بیشترین پرسش‌ها به مسائل هسته‌ای به‌خصوص مهلت دو هفته‌ای اتحادیه اروپا به ایران و همچنین دیدار آتی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا مربوط می‌شد. به گفته حمیدرضا آصفی، مذاکره لاریجانی و سولانا روشن‌کننده گام‌های آتی خواهد بود. وی همچنین در خصوص مهلت

دو هفته‌ای ایران به اروپا و اینکه آیا ایران راه جدیدی را در بحث هسته‌ای در پیش می‌گیرد، تصریح کرد: همانطور که آقای سولانا گفت، بحث مهلت دو هفته‌ای نیست ما پاسخ خود را داده‌ایم و حالا اروپایی‌ها باید جواب بدهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اظهارنظرهای ضد و نقیض در واکنش به پاسخ ایران از طرف‌ اروپایی‌ها، گفت: اظهارنظرهای انجام شده را پاسخ قطعی اروپا تلقی نمی‌کنیم و منتظریم بعد از دیدار آقای لاریجانی و سولانا پاسخ اروپا با قطعیت مشخص خواهد شد.

آصفی با بیان اینکه یکی از دلایل پاسخ ایران به بسته پیشنهادی، اصرار آقای کوفی‌عنان بود گفت: آقای کوفی عنان هم مانند عمده بازیگران جهانی معتقد به مذاکره برای راه‌حل هستند.

وی همچنین گفت تاریخ و مکان دیدار سولانا و لاریجانی هنوز مشخص نشده است.

وی در مورد پاسخ‌های ایران به درخواست‌های کوفی عنان در سفر به ایران در خصوص لبنان گفت: ما با آقای دبیر کل راجع به موضوعات مختلف صحبت کردیم. ایشان هم در موضوعات هسته‌ای و فلسطین و لبنان صحبت کردند و خواستار کمک ایران برای راه‌حل شدند.

آصفی افزود: ما هم اعلام کردیم که جمهوری اسلامی‌ایران همواره خواهان یک صلح عادلانه مبتنی بر رسیدن ملت فلسطین و لبنان به حقوقشان است.

وی تاکید کرد: قطعنامه ۱۷۰۱ یک موضوع داخلی لبنان است و راهکار سیاسی باید براساس دیدگاه‌های گروه‌ها و مردم لبنان باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد واکنش ایران به درخواست خلع سلاح حزب‌ا...، گفت: بسیاری از مسوولان لبنانی موضوع خلع سلاح لبنان را منطقی و منطبق بر واقعیت لبنان نمی‌دانند.

خبرنگاری پرسید: آقای خاتمی‌ پیامی‌از سوی ایران برای مقامات آمریکایی برده‌اند؟ آصفی پاسخ داد: تصور نمی‌کنم آقای خاتمی‌ پیامی‌ از سوی مسوولان ایرانی برای آمریکا داشته باشند.

آصفی در ادامه به گزارش البرادعی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: گزارش البرادعی نشان داد ایران همکاری گسترده داشته و انحرافی از مقاصد صلح‌آمیز نداشته و اجازه دسترسی به بازرسان را داده است.

وی با اشاره به اینکه گزارش البرادعی بر عدم تعلیق غنی‌سازی اشاره دارد، تصریح کرد: این موضوع تازه‌ای نیست و خود ما نیز این مساله را قبلا اعلام کرده بودیم.

آصفی در مورد واکنش آمریکا به گزارش نیز گفت: گزارش البرادعی می‌توانست بهتر از این باشد. برای ما روشن بود که آمریکا این گزارش را مصادره به مطلوب خواهد کرد.

وی با بیان اینکه بسیاری از اروپایی‌ها معتقدند راه‌حل تنها از راه مذاکره به دست می‌آید، افزود: اروپایی‌ها را به خوش خلقی، منطق و پیروی از قوانین بین‌المللی دعوت می‌کنیم و امیدواریم موضوع هسته‌ای ایران را حیثیتی نکنند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر پیشروی نیروهای انگلیسی به طرف مرز ایران به بهانه جلوگیری از قاچاق سلاح، گفت: مطمئنا اگر نیروها یا گروه‌هایی در مرزهای ایران مشکل ایجاد کنند، قاطعانه برخورد خواهیم کرد اما اخبار موثق تایید شده‌ای در این باره دریافت نکرده‌ایم.

آصفی در مورد موضوع تحریم ایران به خاطر مواضع هسته‌ای، گفت: بحث تحریم را یک بازی و جنگ روانی می‌دانم. خودتان را به این بحث مشغول نکنید فعلا باید بر مذاکره تاکید کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد تاثیر مذاکرات کوفی‌عنان در تهران بر مساله هسته‌ای ایران، گفت: مذاکره با آقای عنان بسیار مثبت بوده و امیدواریم موثر باشد. آقای عنان بر مسیر مذاکره تاکید دارند ما هم فکر می‌کنیم گفت‌وگو کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به نتیجه است.

آصفی افزود: امیدواریم طرف اروپایی موضوع هسته‌ای ایران را حیثیتی نکند.

وی با بیان اینکه اگر منطق حاکم باشد و حقوق جمهوری اسلامی‌ایران نقض نشود، به مذاکره لاریجانی و سولانا خوشبین هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما اروپایی‌ها را به خوش خلقی، منطق و پیروی از قوانین بین‌المللی دعوت می‌کنیم.

آصفی در مورد تلاش‌هایی برای تجزیه عراق گفت: ما با دولت عراق و همسایگان عراق هم فکری داریم و فکر می‌کنیم یکپارچگی عراق باید حفظ شود. مردم عراق سزاوارند که در آرامش و صلح و خوشی زندگی کنند و فکر می‌کنیم تجزیه عراق مشکلی بر سایر مشکلات عراق خواهد افزود.

آصفی در مورد بیانیه تهدیدآمیز کاخ سفید در خصوص پاسخ ایران به بسته پیشنهادی ۵+۱، گفت: ادبیات آمریکایی با زبان بین‌المللی ناهمگون است و از نظر ما این تهدیدها غیر منطقی و غیر قابل اعتنا است. ما نگران نیستیم چون معتقدیم آمریکایی‌ها از ظرفیت جمهوری اسلامی‌ ایران به خوبی آگاهند.

وی در مورد مذاکرات عنان با مقامات ایران در خصوص بحث هسته‌ای، گفت: ما (دولت ایران) و آقای کوفی‌عنان در بسیاری موارد اتفاق نظر داشتیم از جمله در خصوص مذاکره به عنوان تنها راه‌حل. ایشان اصرار داشتند مذاکره با آقای سولانا را جدی بگیریم و ما هم اعلام کردیم که ما از آغاز بر مذاکره تاکید داشته‌ایم.