پس از مذاکره با مقامات ایرانی اعلام شد
امیدواری عنان به یک راهحل هستهای
امیدوارم لاریجانی و سولانا راهحلی پیدا کنند عکس: فارس
دبیر کل سازمان ملل: رییسجمهوری ایران اعلام کرد که کشورش مصمم است مذاکره و راهحلی برای این بحران پیدا کند اما آقای احمدینژاد مجددا اشاره کرد که قبول نمیکند غنیسازی را قبل از مذاکرات تعلیق کند
تماسها و مذاکراتی بین گروه ۱+۵ و ایران صورت گرفته و بحثهای خوبی مطرح شده است. ما الان درک بهتری از موضع ایران داریم و زمانی که برگردم با کشورهای کلیدی و اعضای شورای امنیت این درک بهتر را مطرح و پیگیری خواهم کرد.
احمدینژاد در دیدار با عنان: موضع ایران در فعالیتهای هستهای، قطعی و برای همه روشن است اما به دلیل اینکه ما اهل منطق و گفتوگو هستیم، محتوای آن را با آنکه چندان معقول نبود سعی کردیم با برداشت مثبت بررسی کنیم اما در مقابل، بعضی کشورهای اروپایی و آمریکا در شورای امنیت، علیه ایران قطعنامه صادر کردند.
احمدینژاد در دیدار دبیرکل سازمان ملل متحد:
اروپاییها باید برای حل مساله هستهای اعتماد ما را جلب کنند
رییسجمهوری اسلامی ایران و دبیرکل سازمان ملل متحد دیروز درباره مسائل مهم جهانی و بینالمللی به ویژه آخرین تحولات خاورمیانه و آتشبس در لبنان، حضور نیروهای اشغالگر در عراق و موضوع هستهای کشورمان گفتوگو و تبادلنظر کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رییسجمهوری در این دیدار با تاکید بر حفظ استقلال ملت و دولت لبنان بر لزوم تلاشهای بیشتر دبیرکل سازمان ملل متحد برای برقراری صلح و اجرای کامل آتشبس در جنوب لبنان و خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از اراضی اشغالی لبنان تاکید کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به بازسازی لبنان کمک کند و در هر فعالیت جمعی که برای بازسازی لبنان شکل گیرد، ایران مشارکت جدی خواهد داشت.
وی همچنین بر لزوم جبران خسارات وارده به لبنان توسط رژیم اشغالگر قدس، آمریکا و انگلیس که با حمایت از این رژیم و تاخیر انداختن در تصویب قطعنامه آتشبس موجب افزایش خسارتها شدند، تاکید کرد و افزود: امروز کاملا مشخص است که رژیم جعلی و نامشروع صهیونیستی علت و ریشه بحران خاورمیانه است و باید این بحران به صورت ریشهای حل شود که تنها راه آن دادن اجازه تعیین سرنوشت به همین فلسطینیها است تا با انتخابات آزاد درباره نوع حکومت خود تصمیمگیری کنند.
احمدینژاد با اشاره به سیر تحولات موضوع هستهای کشورمان در ماههای اخیر، با یادآوری این نکته که جمهوری اسلامی ایران براساس درخواست دبیر کل سازمان ملل متحد، بسته پیشنهادی ۱+۵ را بلافاصله رد نکرد، گفت: موضوع ایران در فعالیتهای هستهای، قطعی و برای همه روشن است اما به دلیل اینکه ما اهل منطق و گفتوگو هستیم، محتوای آن را با آنکه چندان معقول نبود سعی کردیم با برداشت مثبت بررسی کنیم اما در مقابل، بعضی کشورهای اروپایی و آمریکا در شورای امنیت، علیه ایران قطعنامه صادر کردند.
رییسجمهوری همچنین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در موضوع هستهای، موضعی کاملا منطقی، شفاف و صریح دارد، گفت: ما میگوییم اگر انرژی هستهای چیز خوب و مفیدی است، پس همه کشورها میتوانند از آن برخوردار شوند و اگر بد است، هیچکس نباید از آن بهرهمند شود.
وی تصریح کرد: با آنکه اعتماد ایران در طول مذاکرات سه سال گذشته از کشورهای اروپایی سلب شده است، اما آمادگی داریم در شرایط عادلانه گفتوگو کنیم و آنها نیز باید برای حل مساله اعتماد ما را جلب کنند.
رییسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت برقراری آتشبس و امنیت در عراق و پیشرفت این کشور برای جمهوری اسلامی ایران با توجه به پیوندهای مستحکم مردمی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی میان دو ملت، اشغالگران را عامل ناامنی و بیثباتی در عراق دانست و بر لزوم خروج هرچه سریعتر آنها از عراق و سپردن امور به دولت و مجلس برآمده از رای مردم این کشور برای استقرار صلح و آرامش تاکید کرد.
در این دیدار همچنین کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد گزارشی از آخرین اوضاع خاورمیانه و آتشبس در لبنان و تلاش خود برای برقراری آتش بس، استقرار نیروهای بینالمللی و عقبنشینی رژیم صهیونیستی ارائه کرد.
وی همچنین بر لزوم تلاش مضاعف برای پیدا کردن راه حل مناسب از طریق گفتوگو برای حل موضوع هستهای ایران تاکید کرد.
کنفرانس خبری وزیر امور خارجه و دبیرکل سازمان ملل در تهران
عنان: ایران بر ادامه مذاکرات تاکید دارد
علی طجوزیـ دبیرکل سازمان ملل متحد با تاکید بر نقش مهم ایران در منطقه تصریح کرد: در دیدارهایش با مقامات ایرانی به درک بهتری از مواضع ایران در مورد پرونده هستهای رسیده است.
کوفی عنان دیروز در کنفرانس خبری مشترک با منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، با اشاره به دیدار با محمود احمدینژاد، رییسجمهوری ایران، گفت: آقای احمدینژاد در این مذاکرات گفت: ایران قبول نمیکند که قبل از مذاکرات، غنیسازی را تعلیق کند.
وی همچنین با اشاره به دیدار روزهای آینده علی لاریجانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی و خاویر سولانا رییس کمیته سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرد که در این دیدار ایران و اروپا به یک راهحل دست پیدا کنند.
عنان در ادامه، مذاکرات خود با مقامات ایرانی را خوب توصیف کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای حضور در تلاشی جمعی برای بازسازی لبنان اعلام کرده است که این دستاورد مهمی است.
وی با اشاره به جایگاه مهم ایران در عرصه بینالمللی، اضافه کرد: ما به کمک تمام بازیگران بینالمللی نیاز داریم.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به درک بهتر از مواضع ایران افزود: در مذاکراتش با کشورهای کلیدی، این درک بهتر را پیگیری خواهد کرد و نقش خود را به عنوان دبیرکل سازمان ملل متحد ایفا میکند.
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و شورای امنیت درگیر موضوع پرونده هستهای ایران هستند به تماسهای ایران با گروه ۱+۵ اشاره و خاطرنشان کرد که در این زمینه بحثهای خوبی صورت گرفته است.
عنان همچنین گفت که در مذاکراتش با مقامات ایران نگرانیاش را از برگزاری نمایشگاه کاریکاتور با موضوع هولوکاست مطرح کرده و افزود: همگی به یاد داریم که کاریکاتورهای دانمارکی چه جنجالهایی آفرید.
وی بر حق برخورداری از آزادی بیان تاکید کرد اما ادامه داد: باید از این حق با دقت استفاده شود، باید توجه کنیم الفاظی که به کار میبریم، زیانبار و مجوز خشونت نباشد.
عنان افزود: باید هولوکاست را به عنوان یک اتفاق غیرقابل انکار قبول کنیم و به بچههایمان آموزش دهیم که در زمان جنگ جهانی دوم چه اتفاقاتی افتاد و این تضمین را ایجاد کنیم که وقایع اینچنینی تکرار نشود.
در ابتدای این کنفرانس ضمن عذرخواهی از خبرنگاران به دلیل تاخیر در برگزاری آن، گفت: ملاقات دبیرکل سازمانملل با رییسجمهوری، بیش از آنچه که فکر میشد، طول کشید.
وزیر خارجه با اشاره به اینکه کوفی عنان به دعوت جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، گفت: دبیرکل سازمانملل در این سفر با رییسجمهوری و مقامات ایران پیرامون روابط ایران و سازمانملل، مسائل مهم بینالمللی به ویژه موضوعات اخیر لبنان، مسائل عراق، فلسطین و کلیه مسائل خاورمیانه و همچنین موضوع هستهای، مذاکره کرد.
دبیرکل سازمانملل نیز ضمن عذرخواهی از تاخیر به وجود آمده گفت: من به تهران آمدم تا در مورد قطعنامه ۱۷۰۱ و اجرای آن با مقامات ایرانی صحبت کنم و اینکه به چه نحو میتوانیم آتش بس را محکمتر کنیم و همچنین اینکه چگونه میتوانیم صلحی گسترده در لبنان و کل منطقه از جمله سوریه و فلسطین داشته باشیم.
عنان مذاکراتش با مقامات ایرانی را مثبت توصیف کرد و گفت که طی سفر دو روزهاش به تهران با محمود احمدینژاد، رییسجمهوری، آیتا... اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی لاریجانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه و کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی دیدار و مذاکره کرده است.
وی با اشاره به دیدارش با رییسجمهوری گفت: آقای احمدینژاد اعلام کرد که ایران از قطعنامه ۱۷۰۱شورای امنیت سازمانملل متحد حمایت میکند.
عنان افزود: رییسجمهوری ایران همچنین از من خواست که به حفظ تمامیت ارضی و استقلال لبنان کمک کنم.
دبیرکل سازمانملل با اشاره به ضرورت همکاری کشورها برای بازسازی لبنان، گفت: رییسجمهوری ایران همچنین اعلام کرد که تهران آماده است در یک تلاش جمعی برای بازسازی لبنان شرکت کند.
عنان با اشاره به موضع رییسجمهوری ایران مبنی بر استقبال از مذاکرات برای رسیدن به راه حل در موضوع پرونده هستهای، گفت: در مذاکراتی که با آقای احمدی نژاد داشتم او تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران قبول نمیکند که غنیسازی را قبل از مذاکرات تعلیق کند.
دبیرکل سازمانملل متحد با اشاره به دیدار آتی علی لاریجانی دبیر شورایعالی امنیت ملی با خاویر سولانا مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که این دو به یک راه حل دست پیدا کنند تا گامهای بعدی برداشته شود.
متکی نیز در ادامه و پیش از طرح پرسشهای خبرنگاران به محورهای مذاکرات مقامات ایرانی با کوفی عنان اشاره کرد و گفت: در بحث لبنان، ما ضمن نقد حمایتهایی که از رژیم صهیونیستی در تجاوز به لبنان به عمل میآمد و همچنین تلاشهایی که برای جلوگیری از تصویب قطعنامه آتش بس می شد، تصریح کردیم که جمهوری اسلامی ایران آماده است که با سازمانملل برای بازگشت آرامش به مرزهای لبنان، همکاری کند.
وزیر امور خارجه همچنین به موضوع پرونده هستهای پرداخت و با اشاره به پاسخ منطقی ایران به بسته پیشنهادی گروه ۵+۱گفت: با پاسخ ایران، زمینه برای برداشتن گامهای مناسب بعدی فراهم شده است.
وی به دیدگاه ایران در این زمینه اشاره و بر ضرورت رعایت حقوق ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز هستهای و همچنین شفافیت فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران و اعتمادسازی در این زمینه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه همچنین ۱+۵ توصیه کرد که هر چه سریعتر نظرشان را درباره پاسخ ایران به بسته پیشنهادی اعلام کنند.
وی با اشاره به اشتباه اروپا در کشانده شدن پرونده ایران به شورای امنیت، گفت: آنها اشتباه قابل توجهی را مرتکب شدند و اینکه قطعنامهای سیاسی و غیر قانونی را براساس فشارهای سیاسی آمریکا و انگلیس در شورای امنیت به تصویب رساندهاند، نمره منفی جدیای در راه تعاملات ما با این طرفها بود.
متکی افزود: به هر صورت ما بررسیهایمان را انجام دادیم و اکنون نوبت آنها است که پاسخ ما را به دقت مورد بررسی قرار دهند و اگر هم مهلتی بخواهند به آنها میدهیم.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد که ایران از طرف مقابل نه مهلتی را خواسته است و نه دیگر باید کار خاصی را انجام دهد، چون که تمام مباحث در مکتوبات دو طرف وجود دارد.
کوفی عنان نیز با اشاره به اینکه بررسی حقوقی پرونده هسته ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه دارد، گفت: شورای امنیت و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درگیر پرونده هستهای ایران هستند و تماسهایی نیز بین ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد و بحثهای خوبی شده است.
خبرنگاری از دبیرکل سازمان ملل پرسید: آیا خبر جدیدی در خصوص مساله هستهای ایران در روزهای آتی خواهیم شنید و آیا ایران موضع جدیدی را در پیش گرفته است؟
او پاسخ داد: موضع ایران آن چیزی است که تاکنون اظهار شده است. ایران اعلام کرده است که همه چیز را میتوانیم روی میز مذاکره بحث کنیم. عنان در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان ملل برای اجرای بندهای قطعنامه ۱۷۰۱شورای امنیت گفت: برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، اسرائیل و لبنان آن را پذیرفتهاند و دولتهای آنها به آن رای دادند و من خودم در جریان تاریخ و امضای این قطعنامه بودم.
دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که توقف درگیریها و آتش بس کمابیش خوب اجرا میشود.
عکس: مهر
ارسال نظر