کمبود دارو نداریم اما برخی داروها گران است

عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها توسط بیمه گرها موجب شده که مسوولان داروخانه‌ها انگیزه کمتری برای پیچیدن نسخه‌های حاوی داروهای تحت پوشش بیمه داشته باشند ایسنا - رییس انجمن علمی داروسازان ایران اعلام کرد، افزایش قیمت دارو بیماران را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

«حمید خوئی» ضمن بیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر در ایران کمبود دارو در حد قابل توجهی وجود ندارد و گاه اتفاق می‌افتد که چند قلم دارو در کشور کمیاب می‌شود.

به گفته وی: کمبود دارو باعث ناهنجاری بازار داروی کشور نشده است، بلکه برخی از داروهای مورد نیاز مردم راحت و بی‌دردسر در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد و این موضوع بازار داروی کشور را با مشکل روبه‌رو کرده است.خوئی با اشاره به این نکته که گران شدن داروها بسیاری از بیماران را با مشکل مواجه کرده است، گفت: عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها توسط بیمه گرها موجب شده که مسوولان داروخانه‌ها انگیزه کمتری برای پیچیدن نسخه‌های حاوی داروهای تحت پوشش بیمه داشته باشند، چرا که در این صورت پول آنها تا مدت زیادی در دست بیمه‌گرها به صورت راکد باقی می‌ماند. وی افزود: سازمان تامین اجتماعی از ابتدای سال ۸۵ تاکنون مطالبات داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های دانشکده‌های داروسازی را پرداخت نکرده است. بنابراین گذشت ۶ ماه از سال و ایجاد چند میلیارد تومان مطالبات داروخانه‌ها، موجب ایجاد اختلال در عملکرد داروخانه‌ها شده است.

خوئی افزود: طی یک سال اخیر داروهای مختلف با اسامی تجاری وارد بازار می شود، به‌گونه‌ای که یک دارو با چندین قیمت به مردم عرضه می‌شود و سازمان‌های بیمه‌گر نیز ارزان‌ترین داروها را تحت پوشش قرار می‌دهند. بنابراین در صورتی که بیمار بخواهد از داروی گران‌تر که دارای کیفیت بهتری نیز است استفاده کند، باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.خوئی گفت: حتی اگر داروها تحت پوشش بیمه قرار گیرند، بازهم در صورت افزایش قیمت سهم بیمار در پرداخت هزینه دارو افزایش می‌یابد به طوری که دارویی در زمینه پوکی استخوان در گذشته ۷‌هزار تومان بود که سهم پرداختی بیمار ۲هزار تومان می‌شد، هم‌اکنون با قیمتی حدود ۳۳هزار تومان، به فروش می‌رسد.وی با بیان اینکه سهم پرداخت هزینه دارویی برای بیماران سرطانی حتی با وجود بیمه در برخی موارد به ۲۰۰ تا ۵۰۰هزار تومان هم می‌رسد، افزود: باید راهکاری برای مشکل هزینه‌های دارویی ارائه شود، چون بر اساس قانون اساسی همه مردم حق دارند که از امکانات بهداشتی و درمانی برابر برخوردار باشند.رییس انجمن داروسازان ایران گفت: داروهای جدید تولید شده در زمینه پیشگیری از سرطان، دیابت، پوکی استخوان بسیار گران هستند و برخی از این داروها هم تحت پوشش بیمه قرار ندارند و بیمه‌ها نیز توانایی تحت پوشش قرار دادن این داروها را ندارند، چون هم‌اکنون بیمه‌گرها در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها به طور جدی با مشکل روبه‌رو هستند.

وی یکی از علل گران شدن دارو را حذف یارانه‌ها برای برخی اقلام دارویی عنوان کرد و گفت: برخی داروهای جدید هم به صورت طبیعی با داشتن قیمت‌های جهانی گران هستند، به طوری که داروی جدیدی که برای درمان سرطان سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد، نوعی آمپول تزریقی است که قیمت آن ۵/۲میلیون تومان است و یک دوره درمانی آن نیاز به مصرف ۱۲ آمپول دارد که هزینه‌ای بیش از ۳۰میلیون تومان را به بیمار تحمیل می‌کند.

خوئی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع ناچاریم با وجود داروهای جدیدتر از داروهای قدیمی استفاده کنیم، افزود: هم اکنون شرکت‌های بیمه در آستانه ورشکستگی هستند، چون توانایی پرداخت هزینه‌ها را با ورود داروهای جدید ندارند.