دنیای اقتصاد- اصلاح و تغییرات پیشنهادی آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات‌نمایندگان اتاق ایران و اتاق‌های شهرستان اعلام شد. مسعود دانشمند، خزانه دار و عضو هیات‌‌رییسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، در خصوص اصلاحات و تغییرات پیشنهادی آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات‌های نمایندگان اتاق ایران و شهرستان با بیان این مطلب افزود: در ماده ۱-۴ آیین‌نامه فعلی در‌خصوص وظایف و اختیارات هیات‌نمایندگان اتاق‌های ایران پیشنهادی که ارائه شد تصویب اختیار صدور کارت عضویت به اتاق‌های شهرستان‌، تفویض اختیار صدور‌، تفریغ و تایید اسنادی که طبق مقررات بین‌المللی به عهده اتاق ایران است به اتاق‌های شهرستان و همکاری با اتاق‌های شهرستان در جهت تشکیل نمایشگاه‌های تخصصی و بازرگانی داخلی و خارجی، نظارت بر عملکرد هیات‌رییسه اتاق ایران و در نهایت انتخاب حسابرس رسمی برای رسیدگی به امور مالی اتاق ایران ارائه شد.

وی افزود: در بند۲ ماده ۴، یعنی وظایف و اختیارات هیات‌نمایندگان اتاق‌های شهرستان، بند «نظارت بر عملکرد هیات‌رییسه اتاق مربوط به آن» اضافه شد. همچنین در ماده ۵ در‌خصوص انتخابات پیشنهاد شده است که اعضای هر‌یک از اتاق‌ها اعم از حقیقی یا حقوقی که در تاریخ انتخابات حداقل یکسال سابقه عضویت در اتاق مربوطه داشته باشند، می‌توانند با ارائه اصل کارت عضویت معتبر در زمان و محل و به ترتیبی که توسط هیات‌نظارت اعلام می‌شود در انتخابات شرکت نمایند. همچنین در ماده ۷-۵ آمده است که هر‌یک از اعضای اتاق‌ها که دارای کارت عضویت معتبر و حداقل سه‌ سال سابقه عضویت و فعالیت اقتصادی مستمر و یا

۵ سال غیر‌مستمر تا تاریخ انتخابات داشته باشند، می‌توانند با داشتن شرایط ذیل نامزد عضویت در هیات نمایندگان اتاق مربوط شوند.

دانشمند در ادامه تصریح کرد: در ماده ۶ در‌خصوص جلسات هیات‌نمایندگان تبصره ذیل ماده ۲-۶ حذف شد‌. همچنین در ماده ۵-۷ در مورد تجدید انتخابات، در بند یک این ماده «تجدید انتخابات میان‌دوره‌ای هیات‌رییسه اتاق شهرستان» کلا و یا هریک از اعضای هیات‌رییسه با درخواست کتبی ۵۰‌درصد به‌علاوه یک نفر از اعضای هیات‌نمایندگان اتاق مربوط که به هیات‌رییسه اتاق ایران تسلیم و با تصویب هیات‌ نمایندگان اتاق ایران امکان‌پذیر خواهد بود.

وی در ادامه خاطر‌نشان ساخت: در ماده ۲-۵-۷ تجدید انتخابات میان دوره‌ای هیات‌رییسه اتاق ایران «کلا و یا هر‌یک اعضای هیات‌رییسه» آن با درخواست کتبی «۵۰‌درصد به اضافه یک نفر» از اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران و تصویب هیات نمایندگان اتاق مذکور امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین برای تجدید انتخابات در ماده ۳-۵-۷ تقاضای مربوط بایستی به هیات‌رییسه اتاق ایران تسلیم و هیات‌رییسه در اولین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران مطرح و در صورت تصویب اتاق شهرستان طبق مفاد ماده ۲-۶ و اتاق ایران طبق مفاد ماده ۲-۷ نسبت به کلیه اعضای هیات‌‌رییسه و یا عضو مورد‌نظر از هیات‌رییسه انتخابات در محل اتاق مذکور و ظرف مدت حداکثر یک‌ماه به عمل خواهد آمد و نتیجه انتخابات اتاق شهرستان به اتاق ایران و نتیجه انتخابات اتاق ایران به شورای‌عالی نظارت اعلام خواهد شد.

در تبصره‌ای نیز آورده شده است که چنانچه اتاق شهرستان پس از تصویب و اعلام اتاق ایران در مهلت تعیین‌شده نسبت به برگزاری انتخابات اقدام ننماید، هیات‌رییسه اتاق ایران راسا نسبت به برگزاری انتخابات اقدام خواهد کرد.

عضو هیات‌رییسه اتاق ایران گفت: در ماده ۸ در خصوص مقررات متفرقه آورده‌ شده است که عضویت و فعالیت در هیات نمایندگان اتاق شهرستان و اتاق ایران افتخاری و قائم به شخص است، بنابراین این سمت قابل واگذاری به غیر برای حضور در جلسه یا برای دادن رای نخواهد بود. در تبصره «یک» ذیل این ماده آمده است که اعضای هیات‌رییسه اتاق‌های شهرستان و ایران نمی‌توانند شغل تمام‌وقت و یا نیمه‌وقت با دریافت حقوق در اتاق مربوط داشته باشند.

دانشمند در خصوص تبصره ۲ این ماده گفت: کارکنان رسمی و قراردادی اتاق‌های شهرستان و ایران نمی‌توانند نامزد عضویت در هیات‌نمایندگان هر‌یک از اتاق‌ها شوند‌. همچنین در‌خصوص ماده ۶-۸ سه‌بار غیبت غیر‌موجه پیاپی یا شش‌بار غیبت متناوب هر‌یک از اعضا در جلسات هیات‌نمایندگان در طول سال موجب برکناری عضویت در هیات نمایندگان می‌شود. تشخیص غیبت غیر‌‌موجه عضو هیات‌نمایندگان با رای رییس اتاق مربوط و برکناری آن عضو با تصویب هیات‌رییسه اتاق مربوط و تایید هیات نمایندگان اتاق ایران خواهد بود.