همزمان با انتشار اطلاعات جدید درخصوص محتوای پاسخ ایران به بسته پیشنهادی خبرگزاری‌ها از واکنش مثبت بازار‌های جهانی به تحولات جدید در مساله هسته‌ای ایران خبر دادند،

در پاسخ ۲۰صفحه‌ای ایران به بسته پیشنهادی غرب به موارد متنوعی از جمله سابقه پرونده، تخلفات طرف مقابل، نکات مثبت بسته، ابهامات بسته پیشنهادی و آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات پرداخته شده است. به نوشته بلومبرگ، تاکید ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان بر ادامه مذاکرات، ترس و نگرانی فعالان بازار نفت را از تشدید تنش درخصوص بحث هسته‌ای و اثرگذاری آن بر بازار نفت از بین برد.

همچنین خبرگزاری فرانسه نیز از رونق اکثر بورس‌های اروپایی و آمریکایی در روزگذشته پس از انتشار مضامین پاسخ ایران خبرداد بورس لندن تنها بورس اروپایی بود که با کاهش مواجه شد.

در حالی که پیش از اعلام پاسخ ایران به پیشنهاد اروپا سوال‌های زیادی نسبت به نوع پاسخ ایران وجود داشت، طرف‌های مقابل روز سه‌شنبه پس از اعلام آمادگی ایران برای مذاکرات جدی‌، این آمادگی را از نکات ابتکاری ایران در پاسخ ارزیابی کردند و واکنش‌ها نسبت به آن عمدتا مثبت بود.

در همین حال، علی لاریجانی، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی گفت که هرچند رفتار طرف مقابل غیرقابل توجیه بود، اما براساس توصیه آقای کوفی‌عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد پاسخ بسته پیشنهادی با نگاهی مثبت تهیه شد.

فرصتی جدید

معاون راهبردی و بررسی‌های عمومی شورای‌عالی امنیت ملی نیز گفت‌: جمهوری‌اسلامی ایران در پاسخ به بسته پیشنهادی گروه ۵+۱، فرصت‌های جدیدی برای حل‌و‌فصل مساله هسته‌ای ایجاد کرده است. علی‌حسینی‌تاش با بیان اینکه «ایران با رویکرد مثبت با بسته پیشنهادی برخورد کرده است»، گفت: در این پاسخ سعی شده‌، به‌رغم اقداماتی که در جهت تخریب مسیر درست حل و فصل مساله هسته‌ای ایران شده است‌، فرصت‌های جدیدی برای حل‌و فصل مساله ایجاد شود.

پاسخی با علایم مثبت و روشن

سخنگوی وزارت امور‌خارجه ایران‌، پاسخ ایران به بسته پیشنهادی ۵+۱ را حاوی «علائم بسیار مثبت و روشنی» دانست. حمید‌رضا آصفی خاطرنشان کرد: اگر طرف‌های اروپایی و پیشنهاددهندگان به هر‌کدام از علایم مثبت و روشنی که در پاسخ ایران است‌، به‌درستی توجه کنند به راحتی موضوع پرونده هسته‌ای ایران بدون تنش و از طریق مذاکره و گفت‌و‌گو حل خواهد شد. سخنگوی وزارت امورخارجه خاطرنشان کرد: پاسخ ایران به بسته پیشنهادی بسیار جامع و کامل و همچنین حاوی دیدگاه‌ها‌، نگرش و سوالات ایران برای چگونگی ادامه‌کار و مذاکره با طرف‌های پیشنهاددهنده است.

بررسی دقیق

وزارت امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام‌کرد: روسیه همچون شرکای دیگر خود در گروه ۵+۱ پاسخ ایران را به بسته پیشنهادی این گروه به دقت بررسی می‌کند. وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود آورده است: درک جزییات و موارد سازنده پاسخ ایران در صورت وجود آنها اهمیت فراوانی دارد. در این بیانیه همچنین آمده است: باید مشخص کرد که آیا همکاری با تهران بر اساس پیشنهادهای گروه ۵+۱ امکان‌پذیر است یا خیر. در این بیانیه تاکید شده‌است: «روسیه کماکان به جست‌وجوی راهکارهای سیاسی از طریق گفت‌وگو برای حل‌وفصل وضعیت درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد و تلاش دارد نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این مساله برای جلوگیری از متلاشی شدن نظام منع گسترش سلاح اتمی حفظ شود.» در پایان این بیانیه همچنین بر آمادگی روسیه برای استفاده از تماس‌های دوجانبه این کشور با طرف ایرانی، ساز و کار مذاکرات چندجانبه و امکانات شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید شده است.

جدیت در بررسی

در همین حال دفتر سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد: این کشور به‌عنوان یکی‌ از کشورهای عضو گروه، ۵+۱ پاسخ رسمی ایران به بسته پیشنهادی این گروه را با جدیت بررسی می‌کند.

دفتر سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در پی ارائه پاسخ رسمی ایران به بسته پیشنهادی گروه، ۵+۱ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این کشور همواره حل مسالمت‌آمیز مساله هسته‌ای ایران را از راه مذاکرات دیپلماتیک، بهترین گزینه می‌داند.»

در این بیانیه آمده است: حل مسالمت‌آمیز مساله هسته‌ای ایران از راه مذاکره و دیپلماتیک، نه تنها بهترین انتخاب، بلکه مطابق با منافع طرف‌های ذی‌ربط می‌باشد.

سکوت در برابر پاسخ

اما کاخ سفید آمریکا تاکنون در برابر پاسخ روز سه‌شنبه تهران به بسته پیشنهادی غرب در مورد برنامه هسته‌ای ایران، سکوت اختیار کرده است.

گزارش خبرگزاری‌ها از واشنگتن حاکی است که دانا پرینو، معاون سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران حاضر در هواپیمای اختصاصی رییس جمهوری آمریکا گفت: «من قصد ندارم سند دولت ایران را امروز اینجا در هواپیما باز کنم، این کار بهتر است به دیپلمات‌ها سپرده شود.» براساس این گزارش‌ها، خانم پرینو که هنگام پرواز جورج بوش به سوی مینه‌سوتا با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: دولت آمریکا یک نسخه از این سند را دریافت کرده اما فکر نمی‌کند که بوش هنوز آن را دیده باشد.

بررسی پاسخ ایران

فیلیپ دوست بلازی، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت: پاسخ ایران به بسته پیشنهادی گروه ۵+۱ را بررسی می کنیم.

دوست بلازی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه دوم تلویزیون فرانسه افزود: ما پاسخ ایران به بسته پیشنهادی را روز (سه‌شنبه) دریافت کردیم. وزیر امور خارجه فرانسه افزود: مقامات ایرانی می‌گویند که خواهان مذاکره هستند، ما نیز ابتدا پاسخ ایران را بررسی و با مشورت سایر شرکای اروپایی و کشورهای روسیه، آمریکا و چین نظرات خود را ارائه خواهیم کرد.

نیاز به تحلیل دقیق

خاویر سولانا مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت که پاسخ سه‌شنبه ایران به پیشنهادی بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای تهران نیازمند یک «تحلیل دقیق و مفصل» است. خبرگزاری آسوشیتدپرس از بروکسل گزارش داد: در بیانیه سولانا آمده است که وی با علی لاریجانی مذاکره‌کننده ارشد ایران در تماس خواهد بود. بر اساس این گزارش مقام‌های اتحادیه اروپا از دادن هر گونه توضیحی در مورد محتوای پاسخ ۲۰صفحه‌ای ایران خودداری کرده‌اند. سولانا گفت: این سند مستلزم تحلیلی دقیق و مفصل است. وی افزود: من با طرف‌های گوناگون در تماس خواهم بود و با دکتر علی لاریجانی در تماس باقی خواهم ماند.

آلمان همچنان خواستار تعلیق

دولت آلمان اعلام کرد ایران باید غنی‌سازی اورانیوم خود را به منظور برطرف کردن نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ایش تعلیق کند.دولت آلمان همچنین دیروز اعلام کرد در حال بررسی پیشنهادهای اخیر تهران درباره برنامه هسته‌ایش است. مارتین جاگر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد تعلیق غنی‌سازی اورانیوم تنها درخواست آلمان نیست.وی ادعا کرد: درخواست برای تعلیق غنی‌سازی دلیل خود را دارد و آن هم این است که ایران به روشنی اعتماد جامعه بین‌الملل را که برنامه هسته‌ایش صلح‌آمیز است، از دست داده است. جاگر تصریح کرد: این درخواست البته نقش خود را در مسائل دیگر دارد.براساس ان‌پی‌تی (پیمان منع تولید و تکثیرتسلیحات اتمی) که ایران نیز عضو آن است، تمام امضا کنندگان این پیمان حق دارند برنامه صلح آمیز هسته‌ای از جمله غنی سازی اورانیوم داشته باشند. در تمام گزارش‌های مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام این آژانس تصریح شده ایران در برنامه‌های هسته‌ای خود هیچ‌گونه انحرافی به سمت تسلیحات اتمی نداشته است.

حمایت اسپانیا از ایران

سفیر ویژه نخست وزیر اسپانیا در امور برنامه «اتحاد تمدن‌ها»، نیز دیروز اعلام کرد که اسپانیا سیاست خود را در رابطه با ایران، تغییر می‌دهد و خواهان اعطای حق توسعه برنامه هسته‌ای ایران به این کشور است. ماکسیمو کاخال گفت: به نظر می‌رسد که باید به ایران امکان کار در زمینه برنامه هسته‌ای ملی‌اش را داد. این مسوول اسپانیایی در مصاحبه‌ای با رادیو ملی این کشور، در توضیح این نقطه‌نظر تصریح کرد که «سایر کشورهای منطقه، پاکستان و هند، مدت بسیاری است که برنامه هسته‌ای‌شان را توسعه می‌دهند.» کاخال خاطر نشان کرد: ایران کاملا حق دارد که در زمینه برنامه هسته‌ای فعالیت کند، همانطور که کشورهای همسایه ایران نیز همین کار را می‌کنند. براساس این گزارش، نماینده وزارت امور خارجه اسپانیا در روسیه در گفت‌وگویی با نووستی در تفسیر اظهارات کاخال گفت: بحث بر سر عقیده شخصی این دیپلمات نیست، بلکه مساله تغییری بارز در سیاست خارجی اسپانیا مطرح است که تا چندی پیش موضع اتحادیه اروپا را نسبت به ایران اتخاذ کرده بود. وی گفت: تاکنون اسپانیا سعی داشت همانند سایر کشورهای اتحادیه اروپا، ایران را از برنامه هسته‌ای خود منصرف سازد و سوءظن داشت که این برنامه در اهداف نظامی اجرا می شود. این گزارش یادآور شد، اسپانیا در درگیری نظامی بین رژیم صهیونیستی و لبنان نیز مستقل از اتحادیه اروپا موضع خود را چنین اختیار کرد که به طور کامل از لبنان حمایت کرد و رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد شدید قرار داد.

اطلاعات جدید درباره پاسخ ایران به بسته هسته‌ای

در پاسخ بیست صفحه‌ای ایران به بسته پیشنهادی غرب، به موارد متنوعی از جمله سابقه پرونده، تخلفات طرف مقابل، نکات مثبت بسته، ابهامات بسته پیشنهادی و آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات پرداخته شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، در حالی که تاکنون اطلاعات رسمی درباره محتوای پاسخ ایران به بسته هسته‌ای منتشر نشده است، اما در بخشی از این پاسخ به سابقه موضوع و همکاری‌های گسترده ایران با آژانس و اروپا طی به خصوص سه سال اخیر پرداخته شده است. براساس این گزارش، در این پاسخ ضمن اشاره به برخی نکات مثبت مانند حق بهره‌مندی ایران از فناوری هسته‌ای، آمده است که این نکات می‌توانسته به عنوان محور مورد توجه قرار گیرد. ابهامات موجود در بسته‌ پیشنهادی اروپا و سوالات متعدد برای رفع این ابهامات از دیگر محورهای پاسخ ایران است که منجر به ارائه حدود یک‌صد سوال به عنوان پیوست شده است. ضمن اینکه آمادگی ایران برای مذاکره در خصوص رفع موارد ابهام اعلام شده است. این گزارش می‌افزاید: عدم عمل به وعده‌ها و انجام اقداماتی در خصوص تعیین ضرب‌الاجل و ارجاع پرونده به شورای امنیت بر خلاف تعهدات قبلی، از دیگر موضوعاتی است که در پاسخ بیست صفحه‌ای ایران آمده است. در این پاسخ همچنین بر از سرگیری مذاکره تاکید شده است. پاسخ ایران به بسته پیشنهادی سه کشور اروپا و آمریکا که مورد حمایت چین و روسیه نیز بود، براساس اعلام قبلی، روز سه‌شنبه توسط دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسوول پرونده هسته‌ای ایران به سفرا و نمایندگان کشورهای گروه ۵+۱ ارائه شد. لاریجانی در این نشست ضمن اعلام آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات از اول شهریورماه، به کشورهای عضو گروه ۵+۱ توصیه کرد هرچه سریعتر به مذاکرات برگردند. به اعتقاد برخی کارشناسان حل موضوع ایران باید از راه سومی غیر از شورای امنیت و حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دنبال شود. مذاکرات زمان‌بندی شده، سازنده و هدفمند بهترین راه‌حل ممکن از نظر کارشناسان ارزیابی می‌شود.

ایران نه به بسته پاسخ منفی داده است و نه به تعلیق غنی سازی

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به نقل از دیپلمات‌ها خبر داده است که ایران نه به بسته پیشنهادی غرب پاسخ منفی داده و نه اینکه تعلیق غنی‌سازی را رد کرده است. یک دیپلمات ارشد اروپایی که پاسخ محرمانه ایران به بسته پیشنهادی غرب را دیده است، گفت: «ایران نه به بسته پاسخ منفی داده است و نه به تعلیق غنی‌سازی».مارک فیتزپاتریک یک تحلیلگر هسته‌ای از مرکز پژوهشی در لندن ضمن گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه درباره ماهیت پاسخ ایران به‌رغم اینکه براساس قرار طرفین، متن این پاسخ می‌بایست مخفی بماند، مدعی شد: من تصور می‌کنم پاسخ ایران به طور اساسی به این بسته منفی است هرچند ایران گفته است که برخی عناصر مثبت در بسته پیشنهادی دیده است. وی در ادامه اظهاراتش افزود: هیچ دلیلی ندارد که این بسته را بدون تعلیق فعالیت غنی‌سازی ایران مورد بررسی قرار دهیم. پس این موضوع پس از انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۳۱ آگوست به زودی به

شورای امنیت خواهد رفت، زیرا در این گزارش درج شده که ایران فعالیت‌های غنی‌سازی خود را طبق قطعنامه شورای امنیت به تعلیق در نیاورده است.از سوی دیگر، در حالی که هفت روز به پایان ضرب‌الاجل تعیین شده، شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران باقی مانده است، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مراحل پایانی آماده‌سازی گزارشی درباره برنامه هسته‌ای ایران هستند که در پایان ضرب‌الاجل به سازمان ملل ارائه خواهد شد. خبرگزاری فرانسه در این گزارش آورده است: ایران همچنین درباره همکاری با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سرسختی نشان می‌دهد. این خبرگزاری بدون اشاره به قوانین و مقررات موجود بین‌المللی در راستای نحوه و میزان همکاری کشورهای عضو NPT با آژانس به نقل از برخی دیپلمات‌ها اعلام کرد که آنها در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، اظهار کردند که ایران جلوی دیدار بازرسان از یک سایت زیرزمینی در کارخانه غنی‌سازی نطنز را گرفته است. ایران همچنین از اعطای ویزا به چند تن از بازرسان خودداری کرده است و بیشتر به آنها اجازه اقامت کوتاه‌مدت در ایران می‌دهد.این در حالی است که ایران چنین خبری را تکذیب کرده است. ضمن اینکه برخلاف تصور دیپلمات‌های مذکور ملاک همکاری ایران با آژانس، پادمان ان‌پی‌تی است نه پروتکل الحاقی.دیپلمات‌ها همچنین خبر دادند که ایران به طور رسمی از یکی از بازرسان هسته‌ای آژانس شکایت کرد. این کار پس از رد پذیرش دو بازرس دیگر انجام شد.این منبع خبری غربی در ادامه این گزارش آورده است: بنا بر این گزارش ایران هنوز اطلاعاتی درباره سوالات باقیمانده که آژانس از سال گذشته در پی پاسخ به آنها است، ارائه نداده است. یک دیپلمات نزدیک به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که خواست به دلیل حساسیت موضوع نامش فاش نشود، مدعی شد: به نظر نمی‌رسد مشکلاتی که وجود دارد سیستماتیک و کارشکنانه باشد. اگر این‌گونه باشد شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید روی آنها به عنوان نقض ان‌پی‌تی عمل کند.

تاکید ایران بر ادامه مذاکرات هسته‌ای بهای نفت را کاهش داد

کاهش تقاضای نفت در آمریکا و اعلام آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات هسته‌ای موجب بازگشت آرامش به بازار پرنوسان نفت شد و بهای نفت را کاهش داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بلومبرگ، مرکز اطلاعات انرژی آمریکا از کاهش تقاضای نفت و بنزین در این کشور طی هفته گذشته خبر داد و همین امر کاهش نگرانی‌ها نسبت به روند نزولی ذخایر استراتژیک نفت این کشور را به دنبال داشت. ذخایر استراتژیک نفت‌خام آمریکا (بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان) هم‌اکنون ۱۰درصد بیش از رقم مشابه سال گذشته است.از سوی دیگر، ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان خواستار ادامه مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای شد و به طور موقت ترس و نگرانی فعالان بازار نفت از تشدید تنش ایران و اثرگذاری آن بر بازار نفت را رفع کرد.در شرایطی که با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان،‌ تحلیلگران در حال بررسی و پیش‌بینی تقاضای نفت در فصل سرما هستند کاهش تنش‌های مربوط به پرونده هسته‌ای ایران تاثیر مثبت بر نوسانات بازار نفت خواهد گذاشت.بهای نفت دیروز در بورس نیویورک برای تحویل در ماه اکتبر با ۶/۰درصد کاهش به هر بشکه ۷۲‌دلار و ۶۵‌سنت رسید و نفت برنت نیز در بورس لندن هر‌بشکه ۷۲‌دلار و ۹۱سنت مبادله شد.

رونق بورس‌های اروپا و آمریکا

با تاکید ایران بر ادامه مذاکرات هسته‌ای و شرایط مثبت تجاری در آمریکا، شاخص سهام اکثر بورس‌های اروپایی و آمریکایی با افزایش مواجه شد. به گزارش خبرگزاری مهر، بورس لندن تنها بورس اروپایی بود که روز سه‌شنبه با کاهش شاخص مواجه شد و شاخص آن در سطح ۵۹۰۲ واحد بسته شد. در مقابل، شاخص بورس داکس فرانکفورت با ۴۱/۰درصد رشد به ۵۸۱۸ واحد رسید و شاخص بورس کک پاریس نیز با رشدی ۴۶/۰درصدی به ۵۱۲۸ واحد رسید.بورس داوجونز اروپا نیز با رشد ۵۰ واحدی شاخص روبرو شد و در پایان معاملات روز گذشته در سطح ۳۷۹۲ واحد بسته شد. امروز صبح نیز بورس‌های آمریکا با رشد شاخص‌ها همراه بودند که به گفته تحلیلگران و فعالان بازار، چشم‌انداز مثبت و امیدوارکننده پرونده هسته‌ای ایران عامل رشد شاخص‌ها محسوب می‌شود.شاخص بورس صنعتی داوجونز آمریکا امروز با میانگین ۱۸/۰درصد رشد نسبت به روز گذشته مواجه شده است و شاخص بورس نزدک نیز رشدی ۵۵/۰درصدی را طی می‌کند. این رقم در بورس استاندارد اند پورز ۳/۰درصد است.در همین حال، با کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آلمان (بزرگترین اقتصاد اروپا) به پایین‌ترین سطح پنج سال اخیر، ارزش یورو در برابر دلار کاهش یافت و به ۲۸/۱ دلار رسید. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با روند نزولی شاخص‌های مالی در آلمان، ارزش یورو در برابر دلار طی چند روز آینده به روند کاهشی خود ادامه دهد.

گروه ۵ + ۱به ایران پاسخ مثبت بدهد

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پاسخ ایران به بسته پیشنهادی گروه ۵ + ۱را مثبت و منطقی توصیف و به طرف مقابل توصیه کرد که به تهران جواب مثبت بدهد. علاءالدین بروجردی دیروز گفت: منطق حکم می‌کند که عکس‌العمل گروه ۵ + ۱نسبت به پاسخ ایران، اعلام آمادگی برای گفت‌وگو و مذاکره برای رسیدن به تفاهم با ایران باشد. رییس کمیسیون امنیت ملی اعلام آمادگی ایران برای مذاکره را از نکات مثبت دیگر پاسخ ایران برشمرد و به گروه ۵ + ۱توصیه کرد که به این اقدام ایران پاسخ مثبت بدهند. نماینده بروجرد در مجلس افزود: جمهوری اسلامی ایران پس از دریافت بسته پیشنهادی، در بالاترین سطح، زمان مشخصی را برای پاسخ دادن ایران اعلام کرد و دیروز به این وعده خود عمل کرد. بروجردی انجام تعهد را نخستین نکته مثبت پاسخ ایران به بسته پیشنهادی دانست و گفت: ایران طبق وعده قبلی پاسخ خود را در زمان اعلام شده، ارائه کرد. وی افزود: نکته دومی که نشان‌دهنده صداقت گفتار و رفتار ایران است این است که تهران از روز نخست که بسته پیشنهادی را از خاویر سولانا مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دریافت کرد، برخورد مثبتی با آن داشت و صریحا اعلام کرد که آن را به صورت دقیق و کارشناسی بررسی خواهد کرد.

ایران زیاده‌خواه نیست

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار امیدواری کرد که کشورهای اروپایی این عقلانیت را داشته باشند با فرصت جدیدی که از سوی جمهوری اسلامی ایران برای آنها فراهم شد، گفت‌وگو و مذاکره را برای حل و فصل این پرونده همچنان در دستور کار خود داشته باشند. کاظم جلالی افزود: پاسخ ایران به بسته پیشنهادی گروه ۵ +۱نشانگر این واقعیت است که جمهوری اسلامی همچنان حقوق هسته‌ای خود را مطالبه می‌کند و هیچگونه زیاده‌خواهی ندارد. وی با بیان اینکه «دولت ایران طبق وعده‌ای که از قبل داده بود، به بسته پیشنهادی اروپایی‌ها پاسخ داد»، اضافه کرد: جمهوری اسلامی همچنان راه‌حل مساله پرونده هسته‌ای را در گفت‌وگو، مذاکره و تعامل می‌داند. نماینده شاهرود ادامه داد: ایران بار دیگر بر این نکته تاکید دارد که در چارچوب پاسخ به بسته پیشنهادی حقوق هسته‌ای خود را پیگیری می‌کند اما همچنان به الزامات و چارچوب قواعد پذیرفته شده بین‌المللی متعهد است. جلالی تاکید کرد: تمامی این رفت و آمدها، مذاکرات و پاسخ به بسته پیشنهادی توسط ایران فقط برای احقاق حقوق ملت ایران است.

طرح: ایسنا