مدیر عامل شرکت ملی گاز: سه دهک پر مصرف جامعه جریمه می شوند
سالانه دوهزار و ۵۰۰کیلومتر لوله اصلی و تا پایان برنامه چهارم ۵هزارکیلومتر لوله استانی کار میگذاریم. به گزارش ایسنا، سید رضا کسائیزاده، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در حاشیه مراسم آغاز عملیات جوشکاری خط انتقال گاز سرخس- کلات- لطف آباد- با بیان این مطلب، افزود: تا پایان برنامه چهارم ۱۰هزارکیلومتر لوله و ایستگاههای متعدد تقویت فشار توسط پیمانکاران داخلی احداث میشود.
وی از طرحی مبنیبر اختصاص یارانه برای دو دهک کم مصرف گاز در جامعه و جریمه کردن ۳ دهک پرمصرف خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم این طرح تا شهریور عملیاتی شود. وی در رابطه با استفاده از پیمانکاران داخلی برای اجرای پروژهها، اظهار داشت: هر جا که لازم باشد از پیمانکار خارجی استفاده شود، باید زیر چتر نیروهای داخلی عمل کند و در میان پیمانکاران داخلی نیز برای گروه خاصی اولویت قائل نمیشویم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در رابطه با عدم برگزاری مناقصه طرح و به حاشیه رفتن شرکتهای فعال در این زمینه، گفت: به دلیل حساسیت بعضی از طرحها و توانایی قرارگاه خاتمالانبیاء، دو مورد را بدون تشریفات مناقصه به این قرارگاه واگذار کردیم و برای دیگر طرحها از تمام پیمانکاران استفاده میکنیم.
وی با اشاره به تولید ۳۸۳ مترمکعب گاز در کشور ابزار امیدواری کرد که با راهاندازی پالایشگاه پارسیان ظرفیت تولیدی در روز ۶۰میلیون مترمکعب افزایش یابد و نیاز زمستان امسال تامین شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: در آیندهای نزدیک در ایلام و پارسیان پالایشگاه احداث میکنیم و دو طرح پالایشگاهی در فازهای ۹ و ۱۰ برای گاز شیرین و فازهای ۶ و ۷ و ۸ برای گاز ترش توسط شرکت نفت گاز پارس جنوبی در دست اقدام است و برای ۴ فاز دیگر نیز قرار داد عقد شده است. وی در خصوص حجم صادرات و واردات گاز کشور گفت: این میزان در فصول مختلف متفاوت است و در زمینه صادرات بنا بر قرارداد و درخواست تا ۹میلیارد متر مکعب و در حوزه واردات نیز تا ۸میلیارد مترمکعب اجازه خروج داریم و قیمتها نیز به صورت منطقهای تعیین میشود.
معاون وزیر نفت، اولویت دولت را تامین نیاز داخلی کشور اعلام کرد و گفت: صادرات از سال ۱۳۹۰ با ارسال گاز به هند و پاکستان محقق میشود و تا آن زمان باید تولید در عسلویه را افزایش و فرهنگ مدیریت مصرف را با استفاده از فن آوری برتر مصرف در صنایع و نیروگاهها گسترش دهیم. کسائیزاده در رابطه با طرح انتقال گاز از سرخس به درگز و کلات گفت: کارهای مهندسی این طرح از قبل شروع شده بود و پس از این که ترکمنستان گاز را قطع کرد، بلافاصله نقشهبرداری و مسیریابی و نقشهکشی شروع شد و امروز مسیر کاملا احداث شده و شاهد جوشکاری و نصب لوله هستیم و امیدواریم بهرهبرداری از این خط در زمستان سال جاری محقق شود.
وی ادامه داد: با احداث این خط انتقال دیگر جای
هیچ گونه نگرانی برای گاز منطقه سرخس و کلات وجود ندارد، چرا که این انرژی از دو محل ایران و ترکمنستان تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، افزود: روابط ما با ترکمنستان قراردادی است و هیچ دلیلی برای قطع گاز وجود ندارد و طبق روال گذشته گاز از این کشور وارد میشود.
کسائیزاده در خصوص اجرای اصل ۴۴ در شرکت ملی گاز ایران بیان داشت: در این شرکت ستادی برای شرکتهای قابل واگذاری تشکیل شده و در حال بررسی آنها هستیم.
وی تصریح کرد: یکی از عوامل مهم در خصوصیسازی این شرکتها، قیمت خرید و فروش گاز است، چرا که گاز باید توسط این شرکتها خریداری و مجددا به مردم فروخته شود و این نرخ باید مشخص شود.
ارسال نظر