دکتر انوشیروان محسنی بندپی تصریح کرد: دولت در بخش نظام سلامت توجه کافی را نداشته و این امر باعث شده فشار مضاعفی به مردم تحمیل شود. نماینده نوشهر و چالوس در خانه ملت در گفت‌و‌گو با ایسنا با اشاره به روز پزشک، مهم‌ترین مشکل جامعه پزشکی را کمبود سهم اعتبارات نظام سلامت از GDP کشور دانست و گفت: طبق قانون برنامه چهارم قرار بود سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت کاهش پیدا کرده و به ۳۰‌درصد برسد و سهم دولت در این راستا به ۷۰‌درصد برسد.

وی افزود: متاسفانه نه تنها در راستای قانون برنامه چهارم حرکت نکردیم، که در حال حاضر با عدم افزایش تعرفه‌های بخش دولتی با وجود گذشت ۵ماه از سال، مواجهیم و پرداخت مردم در برخی بخش‌ها مثل رادیولوژی، آزمایشگاه‌ها و سونوگرافی حتی از ۶۰‌درصد به ۸۰‌درصد رسیده است.

به نظر محسنی، هزینه‌های مالی بسیار زیادتری را به مردم تحمیل کرده‌اند. همچنین عدم توزیع عادلانه نیروی انسانی و تجهیزات در سراسر کشور از دیگر مشکلات بخش پزشکی کشور است. اگر آماری را از تخت‌های بیمارستانی، آمبولانس‌ها و تجهیزات موجود کشور بگیرید مشاهده می‌کنید که برخی استان‌ها از شاخص‌های خوبی برخوردارند و برخی دیگر حتی از شاخص‌های حداقلی نیز بی‌بهره‌اند.

نماینده نوشهر و چالوس افزود: همچنین در سال گذشته هزینه‌های سلامت برای ۴‌درصد از مردم کمرشکن بوده است و در اواسط سال ۸۴ و اوایل ۸۵ این مقدار به ۱۳‌درصد رسیده است. به اعتقاد وی، از جمله چالش‌های عمده‌ای که در حال حاضر نظام سلامت ما با آن روبه‌رو است عادلانه نبودن تامین منابع مالی است. در واقع نظام سلامت و بیمه‌های ما بیماری‌نگر هستند، نه سلامت‌نگر. در حال حاضر در کل منابع مالی بخش سلامت ۷‌درصد آن را به بهداشت و سلامت پایه اختصاص داده‌ایم و بالای ۴۰‌درصد به هزینه‌های درمان اختصاص پیدا کرده است.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان، افزایش مالیات پزشکان را از دیگر مشکلات جامعه پزشکی دانست و گفت: در این راستا تعامل خوبی بین نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی تا سال قبل بوده که متاسفانه امسال بحث‌ها و زمزمه‌هایی شنیده شده که سازمان امور مالیاتی این همکاری را ندارد. واقعیت امر این است که اکثریت پزشکان کشور به‌ویژه پزشکان عمومی و متخصص، درآمد آن‌چنانی ندارند که بخواهند مالیات زیادی پرداخت کنند. وی ادامه داد: متاسفانه کسانی که باید مالیات اصلی را پرداخت کنند از مالیات فرار می‌کنند و تنها برای صنوفی مثل پزشکان که از نظر درآمدی در وضعیت خوبی نیستند مالیات‌های بالا در نظر می‌گیرند. از کل جامعه پزشکی تنها ۴ الی ۵‌درصد درآمدهای خیلی زیادی دارند که باید آنها شناسایی شده و از آنها مطابق درآمدشان مالیات گرفت، چرا که درآمد ۹۵‌درصد پزشکان ما در حد متوسط است و خیلی از آنها هزینه‌های خود را نمی‌توانند بپردازند. لذا لازم است که سازمان امور مالیاتی مثل سنوات گذشته در این راستا با نظام پزشکی همکاری کند.

محسنی، استخدام کادر پزشکی، طرح بیمه روستایی، تصویب طرح سقط جنین، تعرفه‌گذاری نظام ارائه خدمت پرستاری، افزایش اعتبارات نظام سلامت، طرح جامع مبارزه با دخانیات، تصویب ۲۵۰‌میلیارد‌تومان برای گسترش شبکه‌های بهداشت و درمان کشور و درمان بیماری‌های سرطانی و اصلاح قانون نظام پزشکی را از مهم‌ترین اقدامات مجلس برای حل مشکلات پزشکان و بخش سلامت کشور عنوان کرد.