بازار بازی‌های موبایل همچنان در دست نام‌های معتبر

گروه کامپیوتر‌ـ همیشه همین‌طور بوده، سلیقه مشتری همان سلیقه بازار است. این روزها اما می‌توان تاثیر علاقه‌مندی‌های متفاوت کاربران را در بازار، صنایع و تجارت‌ها به خوبی مشاهده کرد. باز‌ی‌های ویدئویی همیشه طرفداران خود را داشته‌اند و در حقیقت این موضوع باعث رونق صنایع وابسته و تولید محصولات متنوع‌تر شده است. همراه با گسترش میزان نفوذ تلفن‌همراه در میان کاربران سرتاسر دنیا، طرفداران این بازی‌ها به تدریج به داشتن سرگرمی‌های دوست‌داشتنی‌شان روی گوشی‌های موبایل خود تمایل پیدا کردند. تا جایی که تولید بازی‌های موبایل این روزها به تجارتی بزرگ و سودآور تبدیل شده است. آمارها نشان می‌دهند درآمد حاصل از فروش بازی‌های موبایل در دنیا تا سال ۲۰۱۱ به حدود ۲/۷میلیارد دلار می‌رسد . این در حالی است که به عقیده کارشناسان این میزان تا پایان امسال به ۴/۲میلیارد دلار خواهد رسید.

براساس آخرین تحقیقات موسسه Informa، تنها پنج‌درصد کاربران تلفن‌همراه جهان بازی‌ها را روی گوشی خود دانلود می‌کنند و ۹۵درصد باقیمانده برای خرید این بازی‌ها در چالش با سرویس‌دهندگان این خدمات برای تولیداتی با کیفیت بهتر، قیمتی منطقی‌تر و امکان دانلود راحت‌تر هستند. «کریس کافمن» یکی از تحلیلگران موسسه Informa در این مورد می‌گوید: «هنوز هم برندهای معتبر، فروشنده‌های بزرگ بازار بازی‌های موبایل هستند. با این وجود گویا این شرایط در حال تغییر است. این اتفاق به دنبال نارضایتی کاربران از طراحی‌های ضعیف بازی‌های موجود در بازار می‌افتد.

این در حالی است که شرکت‌های ارائه‌کننده این خدمات در تلاش برای تولید سری‌های جدید و با کیفیت از بازی‌های موبایل هستند. کارشناسان Informa اما اعلام کرده‌اند کشورهای منطقه آسیایی پاسیفیک که رهبران فروش بازی‌های موبایل در دنیا هستند، تا سال ۲۰۱۱ نزدیک به نیمی از درآمد این صنعت را در اختیار خواهند داشت. بعد از این کشورها، ایالات متحده بزرگ‌ترین بازار میان کشورهای جهان به حساب می‌آید. ایالات متحده در حقیقت این موقعیت را در نتیجه حضور شرکت‌های عرضه‌کننده خدمات بازی‌های موبایل مختلفی که در سرتاسر این کشور گسترده هستند، به‌دست آورده است.

گوشی‌های خوب، بازی‌های بی‌کیفیت

مدت زیادی از حضور جدی تولیدکننده‌های بازی‌های ویدئویی در صنعت بازی‌های موبایل نمی‌گذرد و این جریان در حقیقت در نتیجه عوامل مختلفی مانند نمایشگرهای بزرگ‌تر، وضوح تصویر بالا و افزایش ظرفیت حافظه گوشی‌های موبایل اتفاق افتاده است.

تا جایی که این روزها گرافیک‌های سه بعدی گوشی‌های موبایل با آنچه در کنسول‌های Play Station دیده می‌شود، مقایسه می‌شوند.کارشناسان در این مورد معتقدند که تولیدات باید با سلیقه کاربران همراه شوند تا بتوان به داشتن صنعت خوب امیدوار بود. با این وجود تولیدکنندگان بازی‌های موبایل هنوز هم به حضوری هر چند کم رنگ در بازار این محصولات اهمیت بیشتر می‌دهند تا تولید بازی‌های با کیفیت‌تر.