وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پیش خرید ۲میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای انسانی و همکاری وزارت جهاد کشاورزی و انستیتو رازی با هدف توانمندسازی کشور و ایجاد تغییراتی در خط تولید واکسن آنفلوآنزای انسانی خبر داد و گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزای انسانی جز برای افراد در معرض خطر گروه‌های خاص نظیر سالمندان، بیماران قلبی و ریوی توصیه نمی‌شود. به گزارش «ایسنا»، کامران باقری لنکرانی در آستانه هفته دولت در یک نشست خبری ضمن ارائه گزارش فعالیت‌ها و دستاوردهای یکساله وزارت متبوع و مصوبات جلسه اخیر شورای عالی سلامت اعلام کرد: هر ساله واکسن آنفلوآنزای انسانی در فصل پاییز توسط شرکت تولیدکننده تهیه و تولید می‌شود که بر این اساس و طبق پیش خرید صورت گرفته در ماه سپتامبر امسال ۲میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای انسانی برای افراد در معرض خطر وارد کشور و در اختیار داروخانه‌ها و بخش‌ خصوصی قرار می‌گیرد.

وی با بیان این که در وظایف مراقبتی واکسن آنفلوآنزای انسانی رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد، در ادامه از وجود مقادیر کافی دارو برای درمان موارد ابتلای احتمالی آنفلوآنزای پرندگان در کشور خبر داد و افزود: در عین حال سفارشاتی برای تامین مقادیر مورد نیاز صورت گرفته است و می‌کوشیم برای هزینه کمتر و افزایش ذخیره دارویی به سمت فرمولاسیون داخلی حرکت کنیم.

به گفته لنکرانی، تا کنون ۲ کمپانی در دنیا ادعای تولید واکسن آنفلوآنزای پرندگان برای انسان را داشته‌اند که ایران در حال مذاکره است، این در حالی است که واکسن آنفلوآنزای پرندگان در حیوان در کشور یافت می‌شود.

وی در ادامه با طرح این سوال که جایگاه پزشکی عمومی‌در نظام ارائه خدمت کجا است، گفت: روند ارجاع در سیستم موجود نادیده گرفته شده و اغلب مراجعات اولیه برای دریافت خدمات درمانی به پزشکان متخصص صورت می‌گیرد. وزیر بهداشت با بیان این که خروجی پزشک عمومی‌صرفا با هدف تربیت پزشک عمومی‌نیست، خاطرنشان کرد: ‌از سیاست‌های محوری ما توانمند کردن پزشکان عمومی‌به عنوان پزشک خانواده است که برخاسته از اصول مصوب قانون توسعه است.

وی در ادامه از بکارگیری ۶ هزار پزشک خانواده در بیمه روستاییان خبر داد و گفت: ‌۳هزار و اندی از این پزشکان در گذشته هیچگونه ارتباط استخدامی‌با ما نداشته‌اند. وزیر بهداشت همچنین از تصویب نهایی تعرفه‌های دولتی با ۱۱درصد افزایش خبر داد و تصریح کرد:‌ فرانشیز پرداختی توسط افراد بیمه شده در سال جاری افزایش نمی‌یابد و جزو تخفیف دانشگاه‌ها محسوب می‌شود. وی در خصوص پیشرفت ارائه خدمات پزشکی در کشور نیز گفت: هم اکنون هیچ محدودیتی در ارائه خدمات پزشکی در کشور وجود ندارد و میزان اعزام بیمار به خارج کشور به کمتر از یک درصد رسیده است. دکتر لنکرانی از پیوند قلب، کبد، ریه، لوزالمعده، کلیه، ‌کنترل تشنج و درد حین جراحی به عنوان پیشرفت‌های عالم پزشکی یاد کرد و افزود: مدار توجه به علوم پزشکی به صورت فن پشت سر گذاشته و وارد مدار جدید تولید علم در کشور شده به نحوی که به جای ورود تکنیک از خارج کشور علم پزشکی وارد مدار برتر شده و حرف جدید برای گفتن در ترمیم ضایعات نخاعی و درمان ۲۲۰۰ جانباز نخاعی دارد. وزیر بهداشت همچنین به آمار ۸هزار نفری بیکاری پزشکان که از سوی نظام پزشکی اعلام شد، اشاره و افزود:‌

وزارت بهداشت همواره در اعزام پزشکان ایرانی به خارج کشور به عنوان راه‌حلی برای رفع معضل بیکاری عزت و سلامت فارغ‌التحصیلان را مدنظر قرار می‌دهد. وزیر بهداشت همچنین با اعلام این که طی یک سال گذشته ۶۰۰ تخت سوختگی در کشور راه‌اندازی شد، گفت: برخی به موجب تغییر کاربری و برخی به موجب تاسیس جدید راه‌اندازی و ظرفیت در این زمینه افزایش یافت.