نمایشگاهی برای رونق صنعت نساجی و چرم

امین نوروزی- دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات، مواد اولیه، منسوجات خانگی و محصولات نساجی و چرم که از ۲۸ مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز به کار کرده بود، روز گذشته پس از ۴ روز برپایی پایان یافت. در این نمایشگاه ۱۱۴ شرکت داخلی و ۵۴ شرکت خارجی از ۱۱ کشور انگلیس، آلمان، ایتالیا، ژاپن، چین، بلژیک، کره جنوبی، تایوان، امارات متحده عربی، ترکیه و فنلاند حضور داشتند.

از جمله کالاهایی که در این نمایشگاه مشاهده شد، می‌توان به ماشین‌آلات منابع نساجی و چرم، انواع قطعات و لوازم یدکی، کمپرسور، انواع الیاف و نخ، انواع پوشاک، کیف، کفش، فرش ماشینی، موکت، تشک، پرده، پتو و سایر قطعات و لوازم مربوط به صنایع نساجی و چرم اشاره کرد.

از آنجا که شرط ورود به این نمایشگاه مانند سایر نمایشگاه‌های تخصصی خرید بلیت ورودی بود استقبال عمومی نسبت به نمایشگاه‌های مشابه کمتر بود، اما موضوعی که واضح به نظر می‌رسید این بود که اغلب بازدیدکنندگان به صورت هدفمند در نمایشگاه محصولات نساجی و چرم حضور یافته بودند.

بخش عمده‌ای از مراجعه‌کنندگان افرادی بودند که قصد داشتند با شناخت کیفیت محصولات شرکت‌های مختلف و پرس‌وجوی شرایط فروش آنها، نمایندگی‌ فروش محصولات مورد نظر را بر عهده گیرند. ضمن این که گروهی از مردم نیز، با هدف بازدید از جدیدترین محصولات چرم و نساجی تصمیم به حضور در این نمایشگاه گرفته بودند.

یکی از نکات جالب توجه در نمایشگاه منسوجات و چرم، تعداد کم سالن‌های اختصاص یافته به این نمایشگاه بود.

به طوری که تنها سه سالن در برگزاری نمایشگاه مذکور به کار گرفته شده بود که با توجه به گستردگی این نوع محصولات، کم به نظر می‌رسید.

یکی از سالن‌ها، به مواد اولیه صنایع نساجی، ماشین‌آلات و قطعات یدکی، صنایع چرم‌ و نساجی و گروه مشاوره و بازرگانی و خدماتی اختصاص داشت. سالن دیگر مخصوص کفش و پوشاک چرم و محصولات نساجی بود و کوچک‌ترین سالن نیز، منسوجات خانگی را در خود جای داده بود.

تفکیک کالاها در سالن‌های مختلف نمایشگاه به خوبی صورت گرفته بود و نظم و انسجام در نمایشگاه امسال به طور مشهودی به چشم می‌آمد.

برخی انواع کالاهایی که در این نمایشگاه عرضه شده بودند، به‌علت حضور مارک‌های شناخته شده، از تنوع خوبی برخوردار بودند و تولیدکنندگان مختلفی در نمایشگاه حضور داشتند. کالاهایی مانند پتو و تشک از این دسته بودند. در مورد برخی کالاها از جمله فرش این تنوع مشاهد نمی‌شد و مارک‌های معدود و نه چندان مشهور در این نمایشگاه حضور داشتند.

به گفته یکی از غرفه‌داران، عدم حضور بسیاری از تولیدکنندگان فرش، به این دلیل بود که گروهی از شرکت‌ها ترجیح می‌دهند، تنها در نمایشگاه اختصاصی فرش حضور داشته باشند.

نکته قابل توجه در مورد فرش‌های عرضه شده در نمایشگاه امسال این بود که اغلب آنها از جنس ابریشم بودند.

یکی از محصولات جالبی که در نمایشگاه منسوجات مشاهده شد، نوعی پارچه بود که تحت عنوان پارچه سه بعدی معرفی شده بود. به گفته نمایندگی فروش این پارچه در نمایشگاه در این نوع پارچه‌ها، فضاهای خالی وجود دارد که امکان عبور هوا را میسر می‌سازد.

طبق گفته عرضه‌کنندگان، پارچه‌های سه بعدی برای تولید کفش و روکش صندلی‌ها، بسیار مناسب است.

نقش فعال شرکت‌های ترکیه‌ای در نمایشگاه امسال مساله‌ای بود که به وضوح مشاهده می‌شد.

به طوری که شلوارهای جین ترکیه‌ای مورد توجه عده زیادی از بازدیدکنندگان قرار گرفته بود. جالب اینکه برخی افراد از غرفه‌داران می‌پرسیدند که آیا امکان فروش این شلوارها در این محل وجود دارد؟ و غرفه‌داران پاسخ می‌دادند این محصولات ظرف چند ماه آینده به بازار عرضه خواهد شد!»

اغلب شرکت‌کنندگان در نمایشگاه محصولات نساجی و چرم، از روند برگزاری نمایشگاه ابراز رضایت می‌کردند و به این نکته نیز اشاره داشتند که وضعیت نمایشگاه امسال، تا حدود زیادی مناسب‌تر از سال‌های گذشته بود.

انتقادی هم که برخی افراد مطرح می‌کردند، به اطلاع‌رسانی نه چندان گسترده برپایی این نمایشگاه مربوط می‌شد.