سخنگوی وزارت امورخارجه:
گفت و گو را درسطوح مختلف ادامه می دهیم
علی طجوزی- چنانچه اروپا در مسیر نادرست بیافتد، حتما ما نیز تغییر مسیر خواهیم داد و متناسب با اقدامات آنها عمل خواهیم کرد. در هر صورت باید صبر کرد تا ببینیم اروپاییها تا آخر ماه اوت که در قطعنامه به آن اشاره شده است، چه خواهند کرد. عکس: ایسنا
حمیدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امورخارجه دیروز در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن اظهار خوشحالی از طرح آتشبس در لبنان درخصوص پرونده هستهای کشورمان با اشاره به مطلب فوق تصریح کرد: پرونده ایران در بنبست نیست و ما از ابتدا گفته بودیم که این مساله راهحل و مسیری ساده دارد که باید از طریق گفتوگو دنبال شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه با تاکید بر لزوم اصلاح مسیر فعلی مذاکرات با اروپا گفت: در فضایی که به واسطه اقدامات اروپاییها، بیاعتمادی ایجاد شده است، نمیتوان کار کرد.آصفی افزود: همانطور که پیش از این نیز گفته شد، قرار ما با اروپاییها اینگونه نبود.
ما به ناگاه متوجه شدیم که طرف مقابل به صورت عجولانه مسیر کار را تغییر داده و پرونده را به سوی شورای امنیت و صدور قطعنامه میبرد.وی ادامه داد: ما در پی اعمال اروپاییها، به آنها و حسن نیتشان برای حل مساله از راه مذاکره بیاعتماد شدهایم و اروپا باید به اصلاح مسیر بپردازد که در این صورت میتوان کار را از ابتدا آغاز کرد.وی در ادامه در خصوص پاسخ ایران به پیشنهاد ۵+۱ گفت: ما برای پاسخدادن خیلی مشکلی نداریم و کمیتههای مخصوص با جدیت این کار را دنبال کردهاند و ما به اروپاییها نیز کرارا گفتهایم که دقت را فدای سرعت نکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: چون این طرح ابعاد مختلفی داشت، نمیشد که در مدت زمان سریعی به آن پاسخ دهیم و لذا به اروپاییها گفتیم که صبر کنند، کما اینکه آنها هم پیش از این و برای بررسی طرحهای ما مدتی به مراتب بیش از زمان ما را درخواست کرده بودند.
وی افزود: توجه داشته باشید که در حال حاضر بحث اینکه چه زمانی به این طرح پاسخ میدهیم، نیست، بلکه امروز مساله این است که باید فضا را آماده کنند. آصفی در رابطه با اینکه آیا ایران با توجه به تحولات اخیر لبنان به تجدید نظر در مذاکرات هستهایاش با اروپا نمیپردازد؟ ادامه داد: من درباره اینکه اروپاییها چه عواملی را در محاسباتشان دخیل کردهاند، اظهارنظر نمیکنم، اما ما هیچگاه نخواستهایم که مسائل منطقه را به یکدیگر ارتباط دهیم. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: البته باید توجه داشته باشیم که چه ما بخواهیم و چه نخواهیم، مسائل منطقه حتی اگر از جنسی متفاوت هم باشند، بر یکدیگر بیتاثیر نیستند. آصفی همچنین درباره فعالیتهای دیپلماتیک تهران در فرصتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تعلیق غنیسازی اورانیوم به کشورمان داده، گفت: ما گفتوگوهایمان را در سطوح مختلف ادامه میدهیم. سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای منطقه افزود: یکی از بحثهای مورد نظر آقای متکی در این سفرها بحث هستهای است و شخص دکتر لاریجانی و آقای متکی در این خصوص فعال هستند.
همچنین در پایتختهای مختلف و از سوی سفارتخانههای ما تحرک جدی در جریان است و سفرای ما در تلاش گسترده هستند و در نیویورک کار گستردهای در حال انجام است. آصفی تحرک گسترده دیپلماتیک کشورمان در شرایط فعلی را بر گرفته از نگرانی کشورمان در خصوص اقدامات احتمالی شورای امنیت ندانست و گفت: ما مسوولیم تا برداشت و دیدگاههایمان را به طرف مقابل منتقل کنیم و همچنین امیدواریم تا طرف مقابل به این درک برسد که جمهوری اسلامی نیز با زبان ارعاب و تهدید بیگانه است. سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر طرف مقابل بخواهد با زور با مساله هستهای ایران برخورد کند، این پرونده در دور و تسلسل گرفتار خواهد شد. آصفی همچنین درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر دیدار کارشناسان ایرانی و روسی برای بررسی طرح موسوم به طرح روسیه ادامه داد: هنوز چنین دیداری طراحی نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: همانگونه که گفتم طرح روسیه و سایر طرحهای مورد مطالعه روی میز بود، اما بستر کار باید فراهم شود و آن چه که پر اهمیت است، ایجاد فضای مناسب برای ادامه کار از مسیر مذاکره است.
آصفی در واکنش به کشف عملیات تروریستی در فرودگاه لندن و اینکه به نظر میرسد جبهه جدید ضداسلامی در حال ایجاد است، گفت: در ارتباط با اتفاقاتی که در لندن افتاد، اظهارات متناقض و غیر معمولی شنیده میشود که این رفتار در انگلیس نشان میدهد که گویا اصل این ماجرا هم خیلی روشن نبوده و در هالهای از ابهام قرار دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با بیان اینکه اصل این حوادث باید مشخص شود، افزود: رییسجمهوری آمریکا هم طبق معمول بدون مطالعه و شتاب زده در این خصوص اظهار نظر کردند و فکر میکنم طرح مباحثی چون اسلام فاشیستی اصلا در شان یک رییسجمهوری نیست. آصفی همچنین ضمن قدردانی از تلاش موثر کشورهای اسلامی به واسطه صدور قطعنامه شورای حقوق بشر در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی گفت: صدور این قطعنامه گامی ارزشمند و مهم و گواهی بر نگرانی جامعه جهانی از جنایات رژیم صهیونیستی در نقض فاحش حقوق بشر است، کشتار قانا، بمباران مناطق غیرنظامی و تجهیزات زیربنایی و همچنین وارد آوردن خسارات سنگین بر مردم لبنان از جمله جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی است. آصفی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از ۲۷ کشوری است که به این قطعنامه رای مثبت دادهاند و امیدوار است تا کمیسیون حقوق بشر شورای امنیت بتواند عمق جنایات رژیم صهیونیستی را برای جهانیان افشا نماید. آصفی در واکنش به تصویب قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره بحران لبنان افزود: در وهله اول این قطعنامهای مربوط به مردم و دولت لبنان و به بیانی یک موضوع لبنانی است و به ما ارتباطی ندارد که آن را رد و یا قبول کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طرف لبنانی مواضعش در خصوص این قطعنامه را اعلام کرده، ادامه داد: آنچه که به عنوان جمهوری اسلامی ایران به ما باز میشود این است که به اعتقاد ما این قطعنامه نامتوازن بوده است.
وی تصریح کرد: تاخیر یک ماهه تصویب این قطعنامه به اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد، لطمهای جدی وارد کرده و باعث شده تا اعتماد جهانی نسب به این نهاد بینالمللی از دست برود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به اینکه تهران از سویی برای تصویب این قطعنامه خرسند است اظهار کرد: ما از طرح آتشبس خوشحالیم، چرا که معتقدیم خیلی زودتر از اینها باید جلوی به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه گرفته میشد.
ارسال نظر