دنیای اقتصاد: یک پایگاه خبری تحلیلی از تلاش نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای افشای طرح بزرگ ایران در منطقه به ترامپ خبر داد. به گزارش انتخاب، المانیتور نوشت: یک مقام امنیتی اسرائیلی طی سفر به واشنگتن به همتایان آمریکایی خود گفت: «درباره ما نگران نباشید.» او که به شرط عدم افشای نامش سخن می‌گفت، در مورد دیدارهایش در آمریکا ابراز کرد: «ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت. ما قوی هستیم، ما شاهد چالش‌های سخت‌تر از این بوده‌ایم. فکر کنید برای سایر متحدان شما چه اتفاقی می‌افتد. چه اتفاقی برای اردن و عربستان سعودی خواهد افتاد؟ فکر می‌کنید چه بر سر کشورهای خلیج‌فارس و مصر می‌آید؟ در خاورمیانه خلأ وجود ندارد. پیروزی بر داعش سنی‌ها را محو نخواهد کرد. این فقط خواسته‌های آنها را برای انتقام تقویت خواهد کرد و باعث می‌شود دلتان برای داعش تنگ شود.»

یکی دیگر از مقامات امنیتی اسرائیل که با آمریکایی‌ها صحبت کرده است، به مقامات در واشنگتن مدعی شده است: «مراقب باشید. چند روز پیش از آنکه دونالد ترامپ در ماه مه به عربستان سفر کند، شورشیان در یمن موشک‌های خود را به‌سوی ریاض شلیک کردند. این یک پیام واضح است. ایرانیان درحال حاضر توانایی حمله با موشک‌های زمین به زمین را در سراسر یک کمربند عظیم در منطقه دارند که در این کمربند رژیم‌های سنی قرار می‌گیرند. آیا فکر می‌کنید پادشاه اردن از این وضعیت نجات می‌یابد؟ آیا ثبات در عربستان سعودی حفظ خواهد شد؟»

این مقام اسرائیلی اضافه کرد: «هرچیزی که پس از جنگ در سوریه اتفاق بیفتد، چهره خاورمیانه و شاید کل دنیا را برای نسل‌های بعدی شکل می‌دهد. اگر آتش‌بس نیز شامل عقب‌نشینی نیروهای شیعی نشود فاجعه رخ خواهد داد. این در واقع، همان چیزی است که مقامات ارشد امنیت ایالات‌متحده در تاریخ ۱۸ آگوست در واشنگتن از همتایان اسرائیلی خود شنیدند. هیات اسرائیلی شامل یوسی کوهن، رئیس موساد، هرتسل هالهی، رئیس اطلاعات ارتش؛ ران درمر، سفیر تل‌آویو در واشنگتن؛ ایتان بن دیوید و... بودند.

جلسات در فضای مثبت برگزار شد. جیسون گرینگلات، فرستاده ویژه ترامپ، حتی یک عکس از اسرائیلی‌ها در لباس غیررسمی طی یک شام ویژه در خانه مک مستر مشاور امنیت ملی توییت کرد. اسرائیل سعی دارد «طرح بزرگ ایران» را به شرکای آمریکایی خود توضیح دهد. یک منبع اطلاعاتی اسرائیل به المانیتور گفت: «ایرانیان تنها کسانی هستند که برای آینده به‌صورت درازمدت تلاش می‌کنند. آنها تنها کسانی هستند که یک استراتژی در این زمینه دارند. آنها مانند قدرت جهانی فکر و عمل می‌کنند و ما نباید در دام آنها قرار بگیریم.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، این تلاش دیپلماتیک را به‌عنوان ادامه تلاش‌هایش برای جلوگیری از توافق هسته‌ای ایران می‌بیند. او دقیقا همان کاری را که طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ انجام داد، انجام می‌دهد، اما امیدوار است که این بار موفق شود. نتانیاهو توافق هسته‌ای را طوری جلوه می‌دهد که انگار ۱+۵، با اشتباه جدی مواجه شده‌اند که تاثیرات آن برای نسل‌ها، همانند توافق‌نامه مونیخ ۱۹۳۸، رنج‌آور است. نتانیاهو معتقد است که هشدارهای اخیر وی برای ترامپ و ولادیمیر پوتین مانند تلاش‌های چرچیل برای هشدار در مورد تهدید آلمان در اواخر دهه ۱۹۳۰ به اروپا و غرب بوده است.

در مورد توافق هسته‌ای ایران، اسرائیل اکنون سعی دارد که به آمریکایی‌ها و همچنین روس‌ها بگوید که اسرائیل از خود محافظت خواهد کرد. یک مقام اسرائیلی در این رابطه گفت: «اگر نیازهای امنیتی اسرائیل در توافق آتش‌بس سوریه برآورده نشود، ما به شیوه‌های دیگری عمل خواهیم کرد.»

تهدید اسرائیل آرام و در لحن واقعی است، اما هدف آن روشن است: افزایش ترس در میان قدرت‌های جهان درباره اینکه یک آتش‌بس ناپایدار در سوریه می‌تواند این منطقه را به جبهه جنگ تبدیل کند. جای تعجب نیست که در آستانه سفر نتانیاهو به مسکو برای انجام ششمین دیدارش با پوتین در ۲۳ اوت در سوچی، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که اولین بمب‌افکن‌های مخفی اسرائیل عملیاتی شده و اطلاعاتی در مورد یک هواپیمای جدید اسرائیلی با امکانات فوق‌العاده پیشرفته ارائه دادند.

یک منبع اطلاعاتی اسرائیل به همتایان آمریکایی‌اش گفته است: «شما نمی‌دانید که ایرانی‌ها با شما در اینجا چه می‌کنند.» «شما به سوریه نگاه می‌کنید، اما باید به افغانستان نگاه کنید. عامل تمام مشکلات شما در افغانستان، ایران است. شما نمی‌توانید در آنجا برنده شوید اکنون همه چیز به سوریه بستگی دارد. اگر یک خط قرمز روشن برای شیعیان کشیده نشود و توازن در سوریه به نفع آنها تمام شود، ساعت شروع به تیک تاک کردن می‌کند و همه این اتفاقات بد رخ می‌دهد در حالی که پاکستان ناپایدار است، عربستان سعودی غیر قابل کنترل می‌شود و همه متحدان، دیگر خود برای بقای خود مبارزه می‌کنند.»

او تاکید کرد که اسرائیل از هیچ‌کس درخواست انجام عملیات زمینی و جنگ‌هایی که نیازی به آنها نیست نمی‌کند. او توضیح داد: اما به شما از لحاظ دیپلماتیک نیاز داریم، نه به لحاظ نظامی. ایالات‌متحده و روسیه دو قدرت غالب در صحنه جهانی هستند و اکنون هم در وضعیت خاورمیانه حضور دارند و باید برای یک لحظه هم که شده دید کلی داشته باشند. این بحث‌ها همان چیزی است که اسرائیلی‌ها به روس‌ها نیز ارائه می‌دهند. کوهن و دبیر جدید شورای امنیت ملی، میر بن شبابت، به همراه نتانیاهو به دیدار با پوتین رفتند. نتانیاهو به پوتین گفت که حضور ایران در سوریه تهدیدی برای اسرائیل، خاورمیانه و کل جهان است. اطلاعاتی که به پوتین ارائه شده بود مدعی این بود که برخلاف آنچه روس‌ها باور دارند، ایران عامل ثبات نیست. یک مقام ارشد اسرائیلی به روس‌ها گفته است: «شما خوشحال هستید که تهدید سنی‌ها را از بین برده‌اید و داعش تضعیف شده است.»

او افزود: «اما شما نمی‌فهمید که تهدید شیعیان از این جدی‌تر است. واقعیت این است که اگر شیعیان به پیروزی برسند اعراب دیوانه می‌شوند. توافق‌نامه سوریه باید شامل یک تصمیم مشخص از سوی قدرت‌های جهانی باشد که ایرانی‌ها در مناطقی که پیش از آن در اختیار نداشتند اقدامات نظامی انجام نخواهند داد و همچنین کمربندی شیعی از خلیج‌فارس گرفته تا دریای مدیترانه وجود نداشته باشد.»