دنیای اقتصاد: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به مسعود بارزانی درباره برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان گفت از آنجا که هنوز عراق از توطئه داعش خلاص نشده است، طرح هرگونه داعیه استقلال‌جویانه در این شرایط بحرانی تنها به بی‌ثباتی و جنگ داخلی منجر می‌شود. به گزارش «ایسنا» حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در نامه خود به مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق آورده است: «احتراما به‌عنوان یک سیاستمدار کرد که تاکنون بارها برای مظلومیت تاریخی کردها چه در خانه‌های خود و چه در غربت گریه کرده‌ام اجازه می‌خواهم در قالب این نامه مراتب نگرانی‌ام را نسبت به آینده برادران و خواهران کرد خود به عرض برسانم. به گواه تاریخ، آن دسته از مقامات سیاسی، اطلاعاتی و فعالان رسانه‌ای غرب و رژیم صهیونیستی که همواره به نام حقوق بشر،‌ دموکراسی و سامان لیبرالیستی، بی‌ثباتی را به اقلیم کردی تحمیل کرده‌اند، خود در پشت صحنه شریک جرم دیکتاتورهای منطقه در قتل عام کردها و دیگر مردمان مبارز منطقه و خاصه عراق بوده‌اند. از سال ۲۰۰۳ میلادی با آغاز روند پرشتاب سقوط صدام و نظام‌سازی سیاسی بعد از آن، درایت برادر روشن‌اندیشم جلال طالبانی، جنابعالی و دیگر مبارزان سابق و سیاستمداران امروز کرد سبب شد کردها در استقرار ثبات سیاسی عراق نقش محوری بازی کنند و اکنون انتظار این است که چنین نقشی ادامه یابد.»

فلاحت‌پیشه در بخشی از این نامه آورده است: «پدیده هنوز مشکوک داعش و تروریسم سلفی آثار زیان‌بار مادی و معنوی بر منطقه و به‌خصوص در عراق و سوریه گذاشته است و فراموش نمی‌شود که بزرگ‌ترین جنایات داعش در این منطقه علیه مردان، زنان و کودکان کرد رخ داد. خون و غیرت کردی به حدی به جوش آمد که هنگامه جنایات شمال عراق و کوبانی، جوانان کرد در کرمانشاه، سنندج، اورامانات، اسلام‌آباد غرب، قصرشیرین، مهاباد، ارومیه، بانه، سقز، کامیاران و بسیاری از مناطق دیگر خواستار حضور در کنار خواهران و برادران پیشمرگه خود شدند. به خوبی می‌دانید که نخستین شکست داعش از «جلولا» و با کمک برادران ایرانی شروع شد.»

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی در نامه خود افزوده است: «جناب آقای بارزانی بدون شک این پایان توطئه نیست، می‌خواهند توطئه آینده را «قوم‌محور» سامان دهند. اگر راهبردهای سه اتاق فکر صهیونیستی،‌ ارتجاعی و نومحافظه‌کاری جنگ‌طلب آمریکایی را کنار هم بگذارید به این توطئه پی خواهید برد. برادرانه انتظار دارم با احتیاط بیشتری درخصوص همه‌پرسی استقلال کردستان در سپتامبر سال‌جاری عمل کنید. عراق هنوز از توطئه داعش خلاص نشده است. این کشور رنجور و مظلوم نیازمند ثبات بعد از بحران است. اگر تحت هر عنوانی دولت مرکزی تضعیف شود، عراق روی آرامش نخواهد دید. اکنون بخش اعظم بودجه این کشور صرف امنیت می‌شود این در حالی است که هنوز وارد عصر بازسازی نشده‌اید، عصری که فقط در سایه وحدت، خوش سرانجام خواهد شد. اگر استقلال قومی به گفتمان سیاسی غالب در عراق تبدیل شود حتی اختلافات روزمره اقتصادی،‌ فرهنگی و اجتماعی نیز رنگ و بوی سیاسی خواهد گرفت. به گواه تاریخ طرح هرگونه ادعا‌های استقلال‌جویانه در شرایط بحرانی کشورها فقط به بی‌ثباتی و جنگ داخلی منجر شده است.»

فلاحت‌پیشه در بخش دیگری از این نامه خطاب به بارزانی آورده است: «براساس برآوردهای کارشناسی در طول ۱۴ سال بعد از سقوط صدام حسین، هیچ منطقه‌ای از عراق به اندازه اقلیم کردستان نتوانسته است از شاخص‌های امیدبخش توسعه برخوردار شود. طرح اولیه شما و آقای طالبانی برای همسویی با دولت مستقر در بغداد، بستر سیاسی ـ راهبردی لازم را برای توسعه سلیمانیه و اربیل فراهم کرد پس راه این همنوایی را نبندید. با طرح موضوع استقلال، اختلافات قابل حل در مناطقی چون کرکوک نیز به چالش‌های حیثیتی و راهبردی تبدیل می‌شود اما و مهم‌تر از آن اینکه چالش‌های مرزی عراق با همسایگان به‌ویژه با دولت ترکیه اجتناب‌ناپذیر خواهد شد. به هر حال ترکیه با مسائل اقلیم کردستان در ۱۲ استان خود مواجه است و کردهای این کشور در جغرافیای سوریه نیز با آینده مبهمی مواجه می‌شوند.»

نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در این نامه می‌افزاید: «در منطقه دو جریان عمده درصدد تبدیل کردن موضوع همه‌پرسی سپتامبر به عامل تنشی جدید هستند؛ اول مرتجعین عرب و دوم رژیم صهیونیستی. گروه اول همان‌هایی هستند که از سال ۲۰۰۳ میلادی آقایان جلال طالبانی و فواد معصوم روسای جمهوری سابق و کنونی عراق را به اتحادیه عرب راه نمی‌دهند چون جاهلانه معتقدند کردها در جمع عرب‌ها غریبه‌اند و جریان صهیونیست‌ها که بارها اعلام کرده‌اند که نباید بحران و جنگ داخلی از مناطق اسلامی رخت بربندد زیرا بی‌ثباتی در دنیای اسلام مولفه‌های امنیت در سرزمین‌های اشغالی را ارتقا می‌دهد.» فلاحت‌پیشه در پایان با توصیه به بارزانی ابراز کرد: «بیایید در عراق، ایران، سوریه و ترکیه با حفظ روحیه ملی خود کماکان تنه درخت و ستون خانه کشورهای خویش بمانیم نه شاخ و برگ‌هایی که با خزان می‌ریزد و آوارگانی که تداوم بی‌خانمانی آنها هدف دشمنانی است که هیچگاه به فکر آرامش من و تو نبوده‌اند.»