رئیس یک گروه صنعتی محلی گفت که بانک‌های امارات متحده عربی در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ رشد سودی حدود ۵درصد و مشابه ۶ ماه اول خواهند داشت؛ چراکه وام‌های بد کاهش یافته‌ و بحران قطر هم فروکش کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، از ۵ بانک اصلی که درآمد خود را در این ربع سال منتشر کرده‌اند ۴ مورد بهبود سود را به لطف درآمد خالص حاصل از بهره بالاتر و اختلالات کمتر گزارش داده‌اند.

عبدالعزیز الغریری، رئیس فدراسیون بانک‌های امارات متحده عربی و مدیر اجرایی ارشد مشرق MASB.DU سومین بانک بزرگ دبی از لحاظ سرمایه می‌گوید: اگر شما به نتایج بانک‌ها که تا به حال منتشر شده نگاه کنید، جمعا ۵ درصد رشد داشته‌اند. او ادامه داد: با وجود بحران‌هایی که پیرامون ما را در بر گرفته، حتی اگر شما این نتایج را با سایر دنیا هم مقایسه کنید، این یک نتیجه عالی است.بانک‌ها از سال ۲۰۱۴ خود را با شرایطی که قیمت‌های نفت بسیار پایین است وفق می‌دهند که این باعث کاهش سودهای دو رقمی و افزایش وام‌های بد برای بعضی بانک‌ها شده است.کل اقتصاد، دولت و صنعت بانکداری پذیرفته‌اند که قیمت نفت حدود ۵۰ دلار خواهد بود، بنابراین آنها باید با این وضعیت کنار بیایند و این بخشی از پروسه برنامه‌ریزی آنها شده است.

الغریری گفت: بانک‌ها برای پوشش کامل وام‌های بد، تضمین‌های مالی کنار گذاشتند و این تا حدودی به آنها قابلیت مقاومت در برابر شوک در بحران‌ها را اضافه کرده است. او ادامه داد: ما نمی‌توانیم شرایط سخت اقتصادی را اداره کنیم اما می‌توانیم تا حد ممکن از وقوع آن جلوگیری کنیم.سطح تاجرانی که از این کشور با یک وام پرداخت نشده می‌گریزند به شدت بهبود پیدا کرده و سطح فعالیت‌های اقتصادی از سال ۲۰۱۵ بهبود پیدا کرده است، درحالی‌که قیمت نفت و برخی کالاها و تقویت دلار مشکلات برخی تجارت‌های کوچک را بیشتر کرده است. در واکنش به این وضعیت فدراسیون بانک‌های امارات متحده عربی پنلی را برای کمک به تاجرانی که با مشکل مواجه شده‌اند، ایجاد کرده است تا درباره شرایط بازپس دهی وام خود مجددا با بانک‌ها مذاکره کنند.در نتیجه مشکلات بسیاری که تجارت‌های کوچک و متوسط با آن روبه‌رو می‌شوند، بانک‌ها در وام دهی به چنین تجارت‌هایی بسیار محتاط‌تر شده‌اند و استانداردهای وام‌دهی خود را بالا برده‌اند.