ابلاغ آییننامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه شخص ثالث
مهر: هیات وزیران در جلسه ۴/ ۴/ ۱۳۹۶ به پیشنهاد وزارت کشور و با همکاری وزارتخانههای راه و شهرسازی، دادگستری و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۴۲) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه - مصوب ۱۳۹۵- آییننامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه شخص ثالث را تصویب کرد. در آییننامه که در ماده نخست آن اصطلاحات شرح داده شده، آمده است: بیمه مرکزی موظف است امکان شناسایی برخط وسایل نقلیه دارای بیمهنامه معتبر شخص ثالث را برای پلیس و سایر مراجع ذیربط فراهم آورد.
مهر: هیات وزیران در جلسه ۴/ ۴/ ۱۳۹۶ به پیشنهاد وزارت کشور و با همکاری وزارتخانههای راه و شهرسازی، دادگستری و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به استناد ماده (۴۲) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه - مصوب ۱۳۹۵- آییننامه نحوه توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه شخص ثالث را تصویب کرد. در آییننامه که در ماده نخست آن اصطلاحات شرح داده شده، آمده است: بیمه مرکزی موظف است امکان شناسایی برخط وسایل نقلیه دارای بیمهنامه معتبر شخص ثالث را برای پلیس و سایر مراجع ذیربط فراهم آورد.سایر مواد به شرح زیر هستند:
ماده ۳- به منظور درج دقیق مشخصات وسیله نقلیه در بیمهنامه معتبر شخص ثالث و تعیین اصالت استعلام برخط وضعیت بیمهنامه، پلیس موظف است امکان دسترسی بیمه مرکزی به اطلاعات مورد نیاز را مطابق ماده (۵۴) قانون فراهم آورد.
ماده ۴- حرکت وسیله نقلیه بدون داشتن بیمهنامه معتبر شخص ثالث ممنوع است. در صورتی که دارنده وسیله نقلیه مدعی شود بیمهنامه معتبر شخص ثالث را به همراه ندارد، پلیس موظف است براساس استعلام از بیمه، نسبت به احراز دارا بودن بیمهنامه یا فقدان آن اقدام و در صورت فقدان بیمهنامه معتبر شخص ثالث، ضمن اعمال قانون، وسیله نقلیه را توقیف و به توقفگاه منتقل کند.
تبصره ۱- انتقال وسیله نقلیه به توقفگاه و مسوولیت جبران خسارات وارد شده به وسیله نقلیه در زمان حمل و جابهجایی و طی دوران توقیف، هزینه حمل، جابهجایی و نگهداری وسیله نقلیه و نحوه اخذ وجه بر اساس تصویب نامه شماره ۱۷۹۳۹۸/ ت ۴۶۸۴۴ که مورخ ۱۳/ ۹/ ۱۳۹۱ و اصلاحات بعدی آن است. تبصره ۲- در صورت توقیف وسیله نقلیه به علت فقدان بیمهنامه پس از طی فرآیند این ماده برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی حمل مسافر و بار دارنده و موسسه یا شرکت مربوطه موظفند به نحو مطمئن و مناسب نسبت به انتقال مسافران یا بار تا مقصد و همچنین جبران خسارات وارد شده اقدام کنند.
ماده ۵- به کارگیری وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه معتبر شخص ثالث توسط شرکتها و موسسات حمل و نقل بار و مسافر ممنوع است. در صورت احراز تخلف، پلیس مکلف است مراتب را در اسرع وقت مطابق ماده (۳۱) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی - مصوب ۱۳۸۹- جهت اعمال قانون به مراجع ذیربط اعلام کند.
ماده ۶- رفع هرگونه توقیف از وسایل نقلیه، مستلزم احراز دارا بودن بیمهنامه معتبر شخصی ثالث است.
ماده ۷- مراجع ذیربط موظفند در مبادی ورودی و خروجی مرزهای جمهوری اسلامی ایران نسبت به نظارت و احراز دارا بودن بیمهنامه وسایل نقلیه اقدام و در صورت فقدان بیمهنامه نسبت به توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمهنامه معتبر شخص ثالث، با رعایت ماده (۷) قانون اقدام کنند.
ماده ۸ - وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور) موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا در بارنامه وسایل نقلیه باربری و صورت وضعیت مسافری، شماره بیمهنامه معتبر شخص ثالث و تاریخ انقضای آن درج شود.
ارسال نظر