قدرت خرید ایرانیها نزدیک به ترکیه است
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد اقتصاد از رکود خارج شده، گفت: قدرت خرید در ایران نزدیک به ترکیه است.
به گزارش «ایبِنا» حسین میرشجاعیان با تاکید بر فاصله گرفتن زیرساختهای اقتصادی از نظام سنتی درباره پروژههای اقتصاد مقاومتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: «وزارتخانه از سال ۹۳-۹۲ با ۸ مگاپروژه شروع به کار کرد و زمانی که بحث اقتصاد مقاومتی و پروژههای آن مطرح شد، محورهای اعلام شده اقتصاد مقاومتی را به این پروژهها تزریق کرد. ۴ پروژه نیز از نهادهای دیگر تعریف و به این پروژهها اضافه شد و در مجموع ۱۲ پروژه در این حوزه تعریف شد که از میان آنها یکی مطالعات مربوط به گسترش تعاملات بینالمللی بود و در مورد ۱۱ پروژه دیگر، بخش اعظم کار اجرایی بود.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد اقتصاد از رکود خارج شده، گفت: قدرت خرید در ایران نزدیک به ترکیه است.
به گزارش «ایبِنا» حسین میرشجاعیان با تاکید بر فاصله گرفتن زیرساختهای اقتصادی از نظام سنتی درباره پروژههای اقتصاد مقاومتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: «وزارتخانه از سال ۹۳-۹۲ با ۸ مگاپروژه شروع به کار کرد و زمانی که بحث اقتصاد مقاومتی و پروژههای آن مطرح شد، محورهای اعلام شده اقتصاد مقاومتی را به این پروژهها تزریق کرد. ۴ پروژه نیز از نهادهای دیگر تعریف و به این پروژهها اضافه شد و در مجموع ۱۲ پروژه در این حوزه تعریف شد که از میان آنها یکی مطالعات مربوط به گسترش تعاملات بینالمللی بود و در مورد ۱۱ پروژه دیگر، بخش اعظم کار اجرایی بود.»
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد ادامه داد: «در کشورهای توسعه یافته تمام درگاهها و پنجرههای خدمات دولت به یکدیگر متصل هستند. ما ضوابط اجرایی دولت الکترونیک را داریم که قرار است چنین اتفاقی در آن بیفتد اما از برنامه عقب هستیم و در اجرا یا سامانهها به خوبی توسعه پیدا نکردهاند یا به هم متصل نشدهاند.»
میرشجاعیان ادامه داد: «بر اساس چارچوبی که ستاد فرماندهی برای ما مشخص کرده بود موظف هستیم هر ۲ هفته یک بار گزارشی ارائه دهیم. دکتر طیبنیا بهعنوان وزیر معین دو استان اصفهان و سمنان انتخاب شدهاند و هر کدام از این استانها ۱۸ پروژه دارند. یعنی در مجموع ما پیشرفت ۴۸ پروژه را رصد میکنیم.»
او افزود: «چیزهایی در کشور هست که نمیتواند متوقف شود. مثلا آن چیز که در برنامهها دیده میشود یا پروژههایی که از قبل ادامه داشته است، متوقف نمیشود. همه میدانیم و آمارها هم نشان میدهند در حال حاضر کشور از رکود اقتصادی خارج شده است پس دیگر صحبت خروج از رکود را نداریم. اما نکته اینجاست که ما میخواهیم مردم رونقی که اتفاق افتاده را لمس کنند و این نیازمند این است که زندگی روزمره آنها تحت تاثیر قرار بگیرد. یکی از مسیرها این است که برای مردم اشتغال ایجاد کنیم. پروژههای خاصی به این منظور ممکن است امسال طراحی شوند و در پروژههای دیگر هم بیشتر به این مساله پرداخته شود.»
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: «دستگاههای اجرایی یکسری وظایف ساختاری دارند که در هر دولتی باید آنها را انجام دهند. مثلا سازمان مالیات باید مالیات بگیرد و... بنابراین همه آنها درون خودشان برنامههایی دارند. در شروع کار اقتصاد مقاومتی نیز خیلی از اینها اقتصاد مقاومتی را به همین برنامهها تزریق کردند. به نظر من چیزی که این موضوع را کمی نسبت به قبل متفاوت کرده این است که اولا برنامه اقتصاد مقاومتی کاملا مشخص شده و مجری آن هم معلوم است و این مجری مجبور است پاسخگو باشد.
میر شجاعیان افزود: «ما با همکاری سازمان بودجه و مرکز آمار، شاخصهای اقتصاد مقاومتی را استخراج کردهایم و این شاخصها به صورت محرمانه بین مقامات منتشر شده است. این شاخصها به ما میگویند که در ۳ سال گذشته ما در حال بازگشت بودهایم. میشود گفت در کل شاخصها ما به حدود سال ۸۹ برگشتهایم. مقاومسازی اقتصاد به ۴ بخش زیستمحیطی، نهادی، اجتماعی و اقتصادی تقسیم میشود. شاخصها از سال ۸۴ تا ۹۴ نیز بررسی شدهاند. از سال ۸۴ تا ۹۲ حرکت نزولی داشتهایم و از سال ۹۲ حرکت در جهت بازگشت به شرایط قبلی بوده است.»
این مقام مسوول در وزارت اقتصاد درباره وضعیت درآمد سرانه در ایران و قدرت خرید مردم افزود: «به نظر من وضعیت درآمد سرانه در کشور ما خیلی هم نگرانکننده نیست. در بحث PPP کمی از ترکیه عقب هستیم و قدرت خرید در ایران نزدیک به ترکیه است.»
ارسال نظر