دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهوری ایران مدیریت انقلابی و جهادی ملت ایران و جوانان این مرز و بوم را زمینه‌ساز دستاوردهای هسته‌ای دانست و تاکید کرد باید اختلافات را کنار گذاشته و به‌دنبال ساختن و توسعه کشور باشیم و مطمئنا با انسجام درونی قادریم به پیروزی‌های برتر در داخل، منطقه و جهان دست پیدا کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری حسن روحانی روز یکشنبه در مراسم یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای که با حضور مقامات و مسوولان کشوری و لشکری و سفرای خارجی در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: «هر سال، بیستم فروردین روز خوشحال‌کننده‌ای برای ماست، چون می‌بینیم جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادی خود گام‌هایی رو به جلو در مسیر فناوری هسته‌ای برداشته‌اند.» روحانی افزود: امسال با یک حرکت بسیار عظیم در صنعت هسته‌ای، مواجه شده‌ایم و ۴۲ پروژه در این حوزه به ثمر نشسته که ۵ پروژه آن در این مراسم به نمایش درآمد و از بقیه آنها در نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی بازدید شد.

وی در ادامه گفت: «مگر ممکن است یک ملت و جوانان غیور آن بدون مدیریت علمی، انقلابی، جهادی و بسیجی بتوانند در مدت یک‌سال این تعداد پروژه مهم را به ثمر برسانند و برای ملت ایران و جهانیان به نمایش گذارند.»رئیس‌جمهوری افزود: «اینکه رهبری معظم انقلاب همواره بر ادامه این روند در دستیابی به فناوری هسته‌ای تاکید دارند، اصراری درست و بحق بوده و از سویی دیگر ملت ایران که در طول سال‌ها با عمل، صبر و استقامت خود می‌گفتند که انرژی هسته‌ای، حق مسلم ماست، سخن، شعار و آرمانی درست را دنبال می‌کردند.» او تاکید کرد: «شعار ملت ایران در خیابان‌ها، مبنی بر اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ما است، از سوی هنرمندان دیپلماسی کشور به لوزان، ژنو، وین و نیویورک منتقل شد و این هنرمندی بزرگی است که خواست و شعار مردم را چطور بتوانیم به یک لایحه بین‌المللی با ابعاد بسیار دقیق، فنی، حقوقی و دیپلماسی تبدیل کنیم.»

روحانی تاکید کرد: «دنیا می‌خواست به بهانه‌های مختلف این فناوری را از ما بگیرد و با بهانه‌های واهی پرونده ما را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد، اما تلاش دولت و متخصصان ما در سال ۸۲، مانع از آن شد که این پرونده از وین به نیویورک منتقل شود و در آن دوران آقای صالحی که سفیر ایران در وین بودند، شاهد این تلاش پیوسته بود.» رئیس‌جمهوری افزود: کمیته ام‌ان‌ای با هدف محروم کردن ایران از فناوری هسته‌ای تشکیل شد و رئیس‌جمهوری وقت آمریکا در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که اجازه نمی‌دهیم کشوری که از مقررات تخلف کرده، عضو این کمیته باشد، اما ما توانستیم عضو این کمیته شویم و در گزارشی که این کمیته در پایان سال ۸۳ در ۱۱۱ صفحه منتشر کرد به صراحت آمده که ایران جزو کشورهای دارای فناوری غنی‌سازی است و توانستیم این توطئه را خنثی کنیم و این یکی از بزرگ‌ترین افتخارات دیپلماتیک ایران است. او با اشاره به اینکه ۴۲ طرحی که امروز، مورد بازدید قرار گرفت، در یکی، دو سال اخیر انجام شده است، گفت: برخی این‌گونه از ذهن‌شان می‌گذشت که در مذاکرات هسته‌ای با دنیا، متاع دنیا ما را از فناوری هسته‌ای بازداشته و تصور می‌کردند که ما فناوری هسته‌ای و خون شهیدان را فروخته و در عوض زنجیره‌های تحریم را شکسته‌ایم، اما آن روز هم با بیان ساده‌ای گفتیم که این حرکت بزرگ توسط مردان بزرگی که آگاه بوده و با چشم بینا راه می‌پیمایند، در حال انجام است، اما عده‌ای دلواپس شده و می‌گفتند غنی‌سازی و فناوری ما چه می‌شود؟ معتقد بودند فردو و نطنز حتما بسته می‌شود و آثاری از رآکتور تهران و اراک باقی نخواهد ماند. رئیس‌جمهوری تاکید کرد: «امروز همه شاهدیم که مسیر ما راه درستی بوده و این مسیر صحیحی که انتخاب کردیم، کوتاه‌ترین، بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای تثبیت حقوق هسته‌ای ملت بوده و همین راه را ادامه خواهیم داد.»

روحانی تاکید کرد: «اگر ایستادگی ملت ایران، رهنمودهای مقام معظم رهبری، هنرمندی دیپلمات‌های کشور و در راس آنها دکتر ظریف و تلاش و زحمت اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای کشور و در راس آنها دکتر صالحی نبود، این تلاش با موفقیت به انجام نمی‌رسید.» روحانی با بیان اینکه برای ختم پرونده مذاکرات هسته‌ای و اثبات حقانیت ملت ایران خیلی‌ها زحمات فراوان کشیدند، گفت: برجام مانند یک ابر است و اگر بخواهد ببارد و سرزمین ما را پر‌آب کند، این درخت‌های سرو بلند و جنگل‌ها و مراتع هستند که ابر را وادار به باریدن می‌کند. روحانی تاکید کرد: «برخی گفتند که صدای رعد و برق را نشنیدیم، اما باران را که می‌بینید بر این مردم نازل شده است؛ شاید در آن زمان به خواب رفته بودید.» رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌هایی که امروز افتتاح شد، با همکاری شرکت‌های بین‌المللی به ثمر نشست، تاکید کرد: «این به معنای باران برجام است و بسیاری از آنچه امروز در فناوری هسته‌ای تولید و در بازارهای تجاری عرضه می‌شود و همچنین تجاری شدن صنعت هسته‌ای مربوط به باران رحمت برجام است و اگر برجام نبود، آب سنگین اراک نیز صادر نمی‌شد.» روحانی با بیان اینکه به‌خاطر انسجام و وحدت و حمایت‌های ملی در مذاکرات هسته‌ای پیروز شدیم، ادامه داد: امروز نیز قادریم به پیروزی‌های بزرگ‌تر در منطقه، جهان و داخل کشور برسیم که این امر با وحدت و یکپارچگی میسر است. رئیس‌جمهوری تصریح کرد: دنیای امروز، دنیای قانون و مقررات نیست و اگر این چنین بود و راست می‌گفتند که استانداردهای دوگانه ندارند و اعمال قوانین بین‌المللی فقط مخصوص ضعیفان نبود، کار ما آسان‌تر بود. روحانی تاکید کرد: چگونه در دنیای امروز بدون مجوز سازمان ملل متحد و شورای امنیت و حتی بدون مصوبه کنگره آمریکا، رئیس‌جمهوری این کشور به خود حق می‌دهد به یک کشور مستقل در منطقه حساس خاورمیانه از ناوگان دریایی موشک پرتاب کند. رئیس‌جمهوری افزود: با چه حق و منطقی مرتکب این اعمال شدند؟ مگر کسی اختیار رهبری دنیا را به آمریکا داده یا این کشور را به‌عنوان پلیس جهانی برگزیده یا رئیس‌جمهور آمریکا دادستان محکمه بین‌المللی است؟ روحانی افزود: از آن بدتر کشورهایی هستند که متاسفانه در این منطقه برای تجاوز آمریکا، این کشور را تشویق می‌کنند، اینان بدانند که نوبت به آنها هم می‌رسد. چرا عجله می‌کنید و متجاوز و ظالم را تشویق و بی‌قانونی را تایید می‌کنید؟

روحانی با بیان اینکه امروز باید متحد‌تر باشیم و ملت بزرگ و فهیم ایران در سایه انتخابات پیش‌رو قدرت کشور را به رخ جهانیان بکشد، ابراز کرد: نباید رو در روی هم بایستیم. هدف واحد همه ما تبلور مردم‌سالاری دینی است تا جمهوریت را به منصه ظهور برسانیم، اسلامیت را پای صندوق‌های رای ببینیم و اخلاق اسلامی را در ماه‌هایی که ایام اخلاق است، یعنی رجب، شعبان و رمضان شاهد باشیم. رئیس‌جمهوری تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که انتخابات پیش رو در کشورمان، همانند انتخابات آمریکا باشد، چرا که اینجا سرزمین اسلام، پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) است. روحانی ادامه داد: رقابت آزاد بسیار عالی، حضور کاندیداهای مختلف‌ بسیار زیبا و مشارکت حداکثری، توام با قانون، آرزوی ما و رهبری است. رئیس‌جمهوری ادامه داد: باید شاهد اجرای مر قانون باشیم و اگر توانستیم به افتخاراتی نائل شویم قطعا این مهم در سایه ایستادگی، وحدت و انسجام و اخلاق اسلامی بوده است.