به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، پیش بینی رئیس کل بانک مرکزی این است که قیمت دلار در روزهای آینده به سطح ۳ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار می‌رسد. محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از برگزاری جلسه‌ای با حضور مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و ولی‌اله سیف رئیس کل بانک مرکزی با موضوع بررسی افزایش نرخ دلار خبرداد و گفت: روی این موضوع بحث و گفت‌وگو شد و ۲ تصمیم جهت کاهش نرخ ارز گرفته شد.

پورابراهیمی گفت: در تصمیم کوتاه مدت مقرر شد تا ارز تک نرخی شود و در راهبرد بلندمدت مقرر شد دولت از ابزارهای لازم به منظور کاهش نرخ ارز بهره‌ گیرد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به دیگر موارد بررسی شده در این نشست اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه بخشی از نوسانات نرخ ارز با فضای روانی در بازار و بخشی با مسائل اقتصادی ارتباط دارد، دولت تمهیدات لازم را برای مدیریت بازار ارز در دستورکار قرار داده و با توجه به اظهارات سیف و طیب‌نیا در جلسه و تمهیدات اتخاذ شده و اقدامات چند روز اخیر، قیمت ارز به نرخ‌های پایین‌تر از نرخ‌های موجود در بازار کاهش خواهد یافت. پورابراهیمی بر همین اساس ادامه داد:‌ در این نشست، پیش‌بینی رئیس بانک مرکزی براین اساس بود که قیمت دلار به کمتر از ۳ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار می‌رسد. در ادامه جلسه نیز مکانیزم‌های انجام این کار توسط بانک مرکزی پیش‌بینی شده و موارد مرتبط در جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سیف: روند نزولی نرخ ارز ادامه می‌یابد

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که روند کاهشی نرخ ارز در روزهای آینده نیز ادامه می‌یابد و کسانی‌که با اهداف سفته‌بازانه و کسب سودهای موقت در بازار فعالیت می‌کردند، حتما خسارت و ضرر می‌بینند. به گزارش «ایبنا» ولی‌الله سیف در حاشیه نشست دیروز خود با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، با تاکید بر اینکه در دو، سه روز اخیر روند کاهشی نرخ ارز آغاز شده و ادامه خواهد یافت، آخرین وضعیت یکسان‌سازی نرخ ارز را تشریح کرد. رئیس کل بانک مرکزی درباره طرح معرفی فروشندگان عمده ارز به سازمان امور مالیاتی گفت: سازمان امور مالیاتی عموما از بانک مرکزی به موجب قانون و از طریق مرکز اطلاعات بانکی می‌تواند حساب‌های پرترافیک و حساب‌هایی را که مرتبط با فعالیت‌های مختلف است کنترل کند؛ بنابراین روند حجم عملیات هر حساب می‌تواند عاملی باشد برای اینکه سازمان امور مالیاتی بتواند دقت کند که آیا صاحبان این حساب‌ها اظهارنامه مالیاتی را به موقع ارائه کرده‌اند یا خیر و عاملی می‌شود برای ممیزان مالیاتی تا بتوانند این مسیر را دنبال کنند. سیف در پاسخ به این مطلب که برخی از عمده فروشندگان ارز دلال هستند، وضعیت این افراد چگونه خواهد بود؟ افزود: ما با حساب‌های بانکی پرترافیک مواجه هستیم و اگر کسی فردی را اجیر کرده و در بازار فعالیت انجام می‌دهد، بر یک حسابی متمرکز می‌شود و براساس آن حساب عمل خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی درباره یکسان‌سازی نرخ ارز نیز گفت: یکسان‌سازی نرخ ارز روندی است که در بلندمدت برای اقتصاد ما الزام‌آور است و حتما باید عملیاتی شود و تردیدی در آن نیست. سیف افزود: در گذشته بنده اظهارنظرهایی کرده‌ام منتهی بیان بنده را جور دیگری تعریف کرده‌اند، همیشه بیان من این بوده که برای یکسان‌سازی نرخ ارز پیش‌نیازهایی وجود دارد که یکی از آن پیش‌نیازها ارتباطات بانکی مناسب در حد نیاز برای جابه‌جایی و تسویه حساب‌های بین‌المللی است. او گفت: این موضوع در حال حاضر نسبت به قبل از برجام شرایط مناسب‌تری دارد و این کار مقداری پیشرفت کرده و ما جلو رفته‌ایم و اقدامات ما خوشبختانه نتایج مثبتی هم داشته و در آینده هم نتایج مناسبی پیدا خواهد کرد. در یک مقطعی اعلام خواهیم کرد که ارز یکسان داریم و مقداری از مسیر آن طی شده و در آینده هم دنبال خواهد شد و مردم نیز اطلاع خواهند یافت. رئیس کل بانک مرکزی درباره مصوبه مجلس درخصوص بخشش جریمه تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان افزود: بانک مرکزی در حال حاضر دچار یک معضل است تا مکانیزم اجرای این مصوبه را عملیاتی کند. سیف گفت: در جهت تسهیل این امر و تامین خواسته نمایندگان جلساتی را با مدیران عامل بانک‌ها برگزار کردم و از آنها خواستم بدون مطالبه مابه‌التفاوتی از بانک مرکزی، حداکثر اختیارات خودشان را برای تحقق این امر به کار بگیرند و آنها نیز این قول را داده‌اند و امیدواریم این مساله به نحو مطلوبی جمع‌بندی شود. سیف دلیل التهاب بازار ارز را افزایش تقاضای فصلی خواند و گفت: در دو، سه روز اخیر روند کاهشی نرخ ارز شروع شده است. با دقت نظر و اقداماتی که بانک مرکزی انجام داده، روند کاهشی نرخ ارز ادامه پیدا می‌کند. رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اصولا روش بانک مرکزی این است که در اینگونه مقاطع ترجیح می‌دهد کمتر صبحت کند و اقداماتش نهایتا به جایی برسد که کسانی که سفته بازی کرده‌اند از این بازار سود نبرند. سیف ادامه داد: مطمئنا در شرایط حاضر هم این وضعیت پیش‌بینی می‌شود و کسانی‌که با اهداف سفته‌بازانه و کسب سودهای موقت این کار را می‌کنند حتما خسارت و ضرر می‌بینند.