ساختارهای اقتصاد ایران ترمزی برای رشد بالای ۸ درصد
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی معتقد است با توجه به ساختارهای اقتصاد ایران، رشد اقتصادی بالای ۸ درصد در حال حاضر ممکن نیست و برای حصول این هدف نیازمند سرمایهگذاریهای بیشتری از منابع داخلی و خارجی هستیم. به گزارش «ایسنا» حسین میرشجاعیان با اشاره به معضلات اصلی اقتصاد ایران گفت: دو معضل اصلی در اقتصاد ما وجود دارد که اولی نفتی بودن است که البته این شاخص کمرنگ شده و در آینده سهم درآمدهای نفتی در بودجه کشور زیر ۳۰ درصد خواهد بود. معضل دیگر ما دولتی بودن و تصدیگری بزرگ دولتها در کشور است.
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی معتقد است با توجه به ساختارهای اقتصاد ایران، رشد اقتصادی بالای ۸ درصد در حال حاضر ممکن نیست و برای حصول این هدف نیازمند سرمایهگذاریهای بیشتری از منابع داخلی و خارجی هستیم. به گزارش «ایسنا» حسین میرشجاعیان با اشاره به معضلات اصلی اقتصاد ایران گفت: دو معضل اصلی در اقتصاد ما وجود دارد که اولی نفتی بودن است که البته این شاخص کمرنگ شده و در آینده سهم درآمدهای نفتی در بودجه کشور زیر ۳۰ درصد خواهد بود. معضل دیگر ما دولتی بودن و تصدیگری بزرگ دولتها در کشور است. متاسفانه مقاومت شدیدی از سوی نظام بوروکراسی کشور برای خصوصیسازی وجود دارد.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که با توجه به چارچوبهای اقتصاد ایران نمیتوان یکشبه خصوصیسازی کرد. ساختارهای اقتصادی ایران پذیرای رشد بالای ۸ درصد نیست در حالی که ظرفیت این رشد به میزان بیشتر از ۸ درصد هم وجود دارد، ولی ساختارهای اقتصادی پذیرای آن نیست. او تاکید کرد: ما برای دستیابی به رشد ۸ درصد نیازمند ۷۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری هستیم اما بهطور متوسط رقم سرمایهگذاری در کشور ۵۰ هزار میلیارد تومان است. این شکاف باید از طریق سرمایهگذاریهای خارجی یا سایر منابع پر شود. میرشجاعیان با اشاره به اقدامات دولت برای توسعه اقتصاد ایران بیان کرد: دولت تاکنون حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حل مشکلات بنگاههای کوچک اقتصادی تزریق کرده است. همچنین برای تحریک تقاضا، کارتهای اعتباری را ارائه کرده است.
ارسال نظر