قطار توسعه روابط بانکی به نیوزیلند رسید
مقامهای بانکی نیوزیلند در دیدار با «ابراهیم رحیمپور» معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی خود را برای ایجاد ارتباط بانکی و مالی با ایران به منظور توسعه همکاریهای اقتصادی دوجانبه اعلام کردند.
به گزارش «ایرنا» معاون وزیر امور خارجه که در «ولینگتون» نیوزیلند بهسر میبرد روز چهارشنبه با نمایندگان چهار بانک بینالمللی مهم نیوزیلند و انجمن بانکداران این کشور دیدار و گفتوگو کرد. ابراهیم رحیمپور در این نشست، پیشرفتهای بهعمل آمده در زمینه حل مساله ارتباط بانکهای ایرانی با بانکهای بینالمللی را تشریح کرد و از مدیران بانکهای بینالمللی نیوزیلند خواست با سفر به ایران با بانک مرکزی کشورمان برای حل مسائل فنی مربوطه ارتباطات بانکی مذاکره کنند.
مقامهای بانکی نیوزیلند در دیدار با «ابراهیم رحیمپور» معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی خود را برای ایجاد ارتباط بانکی و مالی با ایران به منظور توسعه همکاریهای اقتصادی دوجانبه اعلام کردند.
به گزارش «ایرنا» معاون وزیر امور خارجه که در «ولینگتون» نیوزیلند بهسر میبرد روز چهارشنبه با نمایندگان چهار بانک بینالمللی مهم نیوزیلند و انجمن بانکداران این کشور دیدار و گفتوگو کرد. ابراهیم رحیمپور در این نشست، پیشرفتهای بهعمل آمده در زمینه حل مساله ارتباط بانکهای ایرانی با بانکهای بینالمللی را تشریح کرد و از مدیران بانکهای بینالمللی نیوزیلند خواست با سفر به ایران با بانک مرکزی کشورمان برای حل مسائل فنی مربوطه ارتباطات بانکی مذاکره کنند. رحیمپور در این نشست با اشاره به تحولات اخیر در روابط بانکی ایران با برخی کشورهای پیشرفته آسیا، گفت: برقرار نشدن ارتباط بانکی دو کشور موجب افزایش هزینه صادرات کالاهای نیوزیلندی به ایران شده و توان رقابت شرکتهای نیوزیلندی با سایر شرکتها در کار با ایران را تقلیل میدهد. معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه گفت: تحریم بانکی از این جهت تنها علیه ایران نبوده، بلکه بیشتر از ایران، علیه بانکها و شرکتهای خارجی از جمله نیوزیلندی است و آنها را متضرر میکند. در این نشست نمایندگان بانکهای بینالمللی نیوزیلند ضمن ابراز علاقه خود و مشتریانشان برای ایجاد ارتباط بانکی با ایران، از سفر به تهران و مذاکره با بانک مرکزی کشورمان استقبال کردند. مدیران این بانکها اعلام کردند که وظیفه آنها حمایت از مراودات بخش خصوصی نیوزیلند با سایر کشورها از جمله ایران است. مدیران بانکهای نیوزیلند شرکتکننده در این نشست با تاکید بر اراده سیاسی دولت این کشور برای ایجاد ارتباط بانکی با ایران، اظهار امیدواری کردند که از تجارب بانک مرکزی کشورمان در این زمینه استفاده کرده و به راه حل مورد قبول طرفین دست یابند. بهدنبال توافق برجام و برچیده شدن تحریمهای سازمان ملل، نیوزیلند تلاش کرده است روابط تجاری با ایران را توسعه دهد. دولت نیوزیلند بلافاصله بعد از برجام، برچیده شدن تحریمها و عدم نیاز شرکتها به اخذ مجوز از وزارت خارجه برای مراوده با ایران را اعلام کرد. دولت نیوزیلند همچنین از بانکهای این کشور که همگی متعلق به بخش خصوصی است خواست راههای برقراری ارتباط بانکی با ایران را جستوجو کنند. ارزش تجارت ایران و نیوزیلند که به ۹۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته بود، در حال گذر از ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۶ است. براساس آمارهای منتشره، طی ماه جولای ۲۰۱۵ تا جولای ۲۰۱۶ ارزش تجارت دو کشور به ۱۷۴ میلیون دلار رسید و همچنان در حال افزایش است.
ارسال نظر