رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کرد
افزایش خطوط اعتباری کشور از سوی بانکهای خارجی
دنیای اقتصاد: علی لاریجانی، رئیس مجلس از افزایش خطوط اعتباری از سوی بانکهای خارجی در کشور سخن گفت. رئیس مجلس دهم در سفر خود به استان کهکیلویه و بویراحمد، در نشست شورای برنامهریزی و توسعه این استان با تاکید بر این نکته که شرایط برای توسعه سرمایهگذاری در بخشهای مختلف در کشور نسبت به گذشته بهتر شده گفت: هماینک باید زمینه برای انجام فعالیتها و شکوفایی ابتکارات مدیریتی و اقتصادی فراهم شود. براساس گزارش «ایرنا» لاریجانی با بیان اینکه یکی از شاخصهای اساسی در راستای تحقق این مهم، برنامه ششم توسعه است، به موضوع افزایش خطوط اعتباری از سوی بانکهای خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: باید بتوان از این فرصت پیش آمده در زمینه رفع مشکلات و موانع سرمایهگذاری در حوزههای مختلف نیز بهره لازم را برد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام اداری و مدیریتی در کشور دارای اشکالها و ایرادهای فراوانی است، گفت: امکان شکوفایی و هنرنمایی برای خلق ایدهها و ابتکارها از سوی مدیران سطوح میانی جامعه سلب شده و بهنوعی توان و شجاعت برای شکوفایی استعدادهای آنها گرفته شده است. لاریجانی با بیان اینکه کاهش میزان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایهگذاریهای غیردولتی همواره یکی از چالشها و ضعفهای مهم در استانهای کمتر برخوردار محسوب میشود، گفت: باید بتوان از طرق مختلف و راهکارهای قانونی و نیز ایجاد مشوقهای سرمایهگذاری، میزان استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این استانها را افزایش داد. او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظیفه نظارتی دیوان محاسبات در استانهای مختلف گفت: این نهاد دنبال مچگیری از مدیران نباشد؛ بلکه هدایتگر و کمککننده مدیران و مسوولان مالی برای جذب و توزیع مناسب اعتبارات و منابع ملی کشور باشد. رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه متمرکز بودن نظام بودجهریزی در کشور بر مشکلات منطقهای بهویژه استانهای محروم سایه افکنده است، گفت: هماینک بیش از ۸۵ درصد از بودجه سالانه در کشور به صورت متمرکز است و مسوولان اجرایی در استانها تنها میتوانند برای کمتر از ۱۵درصد بودجه پیشبینی و مصوبشده استانی خود دخالت و اظهارنظر داشته باشد.لاریجانی افزود: نمایندگان و کمیسیونهای مختلف میتوانند در برنامه ششم توسعه نیز این موضوع را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود قرار دهند و سهم اعتبارات استانی در شورای برنامهریزی استانها از ۱۵ درصد به حدود ۳۰ درصد و بودجه متمرکز در این راستا نیز از ۸۵ درصد به ۷۰ درصد کاهش یابد.
لزوم کوچک شدن بدنه دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان گچساران با بیان اینکه ۹۰ درصد بودجه کشور معادل ۲۰۰ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت حقوق و مزایای دستگاهها و ادارات میشود، خواستار کوچک شدن بدنه دولت شد. به گزارش «ایسنا» لاریجانی افزود: با کوچکسازی بدنه دولت میتوان بخش زیادی از بودجه کشور را برای عمران، رفاه و بهبود وضعیت معیشتی مردم هزینه کرد.
تکذیب کاندیداتوری ریاستجمهوری
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در حاشیه نشست شورای اداری استان کهکیلویه و بویراحمد گمانهزنیها و شایعات درباره کاندیداتوری خود در انتخابات آتی را تکذیب کرد و گفت: قصد نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ را ندارم.
سوءمدیریتهای گذشته
علی لاریجانی در سفر خود به استان کهکیلویه و بویراحمد روز پنجشنبه در کنگره ۱۸۸۰ شهید این استان در شهر یاسوج حضور یافت و گفت: مشکلات اقتصادی در کشور بهدلیل سوءمدیریت و عدم استفاده بهینه از ظرفیتها و سرمایههای کشور در سالهای گذشته بوده است. لاریجانی با بیان اینکه اگر امکانات کشور در گذشته به سمت تولید حرکت میکرد زمینه افزایش صادرات را نیز فراهم میکرد، ادامه داد: اگر تولید راه بیفتد صادرات نیز رونق میگیرد، اما در گذشته زمینه اینها فراهم نبوده است. او در ادامه به ظرفیتهای مهم ایران اشاره کرد و گفت: امنیت مهمترین ظرفیت جمهوری اسلامی است که باید برای رشد و توسعه کشور استفاده کنیم. لاریجانی هدف نهایی بسیاری از توطئهها و برنامههای غرب در منطقه خاورمیانه را ایران دانست و گفت: حمله به عراق، افغانستان و جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی علیه حزبالله نیز با هدف شکست ایران صورت گرفت، اما هیچ یک از آن طرحها نتوانست آنها را به هدفشان برساند. رئیس مجلس افزود: اسنادی وجود دارد که هدف نهایی آنها از این جنگها و توطئه در خاورمیانه جدید و جنگهای تروریستی کنونی منطقه، نظام جمهوری اسلامی ایران است. لاریجانی با بیان اینکه اگر بخواهیم ایران بهترین استفاده را از وضعیت کنونی، ظرفیتها و امنیت مثالزدنی آن در این منطقه پر آشوب ببرد باید مسوولان با روحیه خدمتگزاری دنبال حل مشکلات باشند، گفت: نقطه ضعف ایران در اقتصاد است که باید همه تلاش کنیم این نقطه ضعف را برطرف کنیم.
ارسال نظر