گروه خبر: علی مطهری، نایب رئیس مجلس از اعلام وصول طرح «استفساریه قانون انتخابات مجلس» درباره‌ غیرقانونی بودن ردصلاحیت نامزدهای انتخابات بعد از اعلام نتیجه انتخابات، خبر داد و گفت: «این طرح برای جلوگیری از تکرار موضوع منتخب اصفهان در آینده نوشته شده، اما در صورت تصویب نهایی راه برای ورود مینو خالقی به مجلس هم باز می‌شود.»

مطهری در توضیح این طرح به «ایسنا» گفت:‌ «در این طرح استفساریه که در واقع استفسار ماده ۷۳ قانون انتخابات مجلس و همینطور استفسار از تبصره ۳ ماده ۵۲ این قانون است از مجلس سوال می‌شود که آیا منظور از عبارت ابطال انتخابات در ماده ۷۳ قانون، ابطال انتخابات یک حوزه انتخابیه است یا شامل ابطال آرای یک نامزد هم می‌شود. به‌طوری که مثلا در یک حوزه انتخابیه که انتخابات به‌صورت سالم برگزار شده آرای برخی منتخبان تایید شود و برخی نشود؟ پاسخ این است که شامل ابطال آرای یک نامزد نمی‌شود؛ یعنی اگر انتخابات یک حوزه انتخابیه ابطال شود در واقع آرای همه منتخبان باطل شده و نه فقط برخی از آنها. او افزود: «همچنین در سوال دوم این استفساریه پرسیده شده که آیا بعد از تایید صلاحیت اولیه یک نامزد انتخابات و رای سالم مردم، شورای نگهبان می‌تواند صلاحیت یک منتخب را برای بار دوم رد کند که پاسخ داده شده، خیر، چنین چیزی قانونی نیست و تایید صلاحیت نامزد که در فرصت ۲۰ روزه انجام شده اظهارنظر نهایی است و قابل تجدید نظر نیست و اگر مدرک جدیدی درباره یک نامزد رسیده باشد باید در مرحله بررسی اعتبارنامه‌ها در مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد.» نایب رئیس مجلس اضافه کرد: «این طرح که به شکل عادی و با ۴۲ امضا اعلام وصول شده به کمیسیون شوراها و امور داخلی ارجاع می‌شود و در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.» مطهری در پاسخ به این سوال که آیا در صورت تصویب این طرح راه برای ورود مینو خالقی به مجلس باز می‌شود، یادآور شد: «این طرح در واقع ناظر به آینده است تا قضیه خانم خالقی در آینده تکرار نشود و به گونه‌ای نباشد که بعد از انتخاب مردم، آرای منتخبان به استناد وجود یک رویه در گذشته باطل شود. البته ممکن است شورای نگهبان این مصوبه را رد کند اما در صورت اصرار مجلس بر رای خود این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع خواهد شد.» در پایان جلسه علنی دیروز مجلس، علاوه بر طرح مذکور، طرح‌های دیگری نیز اعلام وصول شد که طرح نظام جامع رسانه‌های همگانی، طرح کاهش آلودگی هوای کشور، طرح صدور چک، طرح اداره صدا و سیما و طرح مدیریت خدمات کشوری از جمله آن است.

روسای کمیسیون‌ها تعیین شدند

همچنین دیروز تکلیف هیات رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس روشن شد. بر این اساس محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی و غلامرضا تاجگردون به‌عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه برگزیده شدند و علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد. همچنین محمد مهدی زاهدی به ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رسید. فریدون حسنوند نیز به‌عنوان رئیس کمیسیون انرژی انتخاب شد. همچنین محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران شد. عزیز اکبریان نیز به ریاست کمیسیون صنایع و معادن رسید و نصرالله پژمان‌فر به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی انتخاب شد. محمدجواد کولیوند، ریاست کمیسیون امور شوراهای مجلس را برعهده گرفت و علی محمد شاعری، رئیس کمیسیون کشاورزی شد. همچنین سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی شد. علی نوبخت نیز به‌عنوان رئیس کمیسیون بهداشت و درمان انتخاب شد.

ریاست 8 کمیسیون به اصولگرایان رسید

این اسامی نشان می‌دهد اصولگرایان مجلس دهم ریاست ۸ کمیسیون تخصصی مجلس را به‌دست آورده‌اند. اصلاح‌طلبان فراکسیون امید نیز با کسب ریاست کمیسیون‌های بودجه و بهداشت به این دو قناعت کردند. در این میان مستقلان نیز توانستند به ریاست دو کمیسیون شوراها و کشاورزی برسند. همچنین به گزارش «ایرنا»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از انصراف از کمیسیون فرهنگی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شد.

۱۴ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس

همچنین در ادامه تعیین تکلیف کمیسیون‌های تخصصی مجلس، ۱۴ عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم مشخص شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدعلی پورمختار، علی کاظمی، حسن نوروزی، حسین رضازاده، محمد جواد فتحی، محمد دهقانی، الله‌یار ملکشاهی، ابوالفضل ابوترابی، محمد آشوری تازیانی، روح‌الله حضرت‌پور، شکور پورحسین، یحیی کمالی‌پور، بهمن طاهرخانی و ژرژیک آبراهامیان، ازجمله اعضای این کمیسیون هستند. از سوی دیگر تکلیف کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نیز با تعیین محمد محمودی شاه‌نشین، محمدرضا صباغیان بافقی، ابوالفضل ابوترابی، عبدالرضا هاشمی‌زایی، پروانه مافی، محمدجواد کولیوند، امیر خجسته، قاسم میرزایی نکو، شهاب‌الدین بی‌مقدار، محمد آشوری تازیانی، محمد قسیم عثمانی، احمد علی رضا بیگی، سهراب گیلانی، احمد امیرآبادی فراهانی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، حمیدرضا کاظمی، اصغر سلیمی و سیدمصطفی ذوالقدر مشخص شد.

امضای ۲۳۰ نماینده در طرح بانکداری اسلامی

در خبری دیگر محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از جمع‌آوری بیش از ۲۳۰ امضا برای طرح بانکداری اسلامی خبر داد و با یادآوری تقاضا برای بررسی این طرح در کمیسیون اقتصادی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی به علت کمبود وقت در انتهای کار مجلس نهم گفت: «بررسی این طرح در مجلس نهم ناتمام ماند و به مجلس دهم رسید و در شروع مجلس طرح را به نمایندگان عرضه کردیم که اکنون بیش از ۲۳۰ امضا برای آن جمع‌آوری شده است.» همچنین ۲۳۷ نماینده از سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزاران نظام و سران قوا حمایت کردند. در خبری دیگر، امیر خجسته، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی از تهیه طرحی برای ادغام کمیسیون‌های اصل ۹۰ و قضایی از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس خبر داد و به خبرگزاری تسنیم، گفت: «براساس این طرح، کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی نیز با کمیسیون آموزش و تحقیقات ادغام می‌شود. همچنین کمیسیون‌های شوراها و عمران نیز طبق این طرح با هم ادغام می‌شود و بخشی از اختیارات کمیسیون امنیت ملی هم به کمیسیون اجتماعی تفویض می‌شود.»