رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان این‌که از توضیح آموزش و پرورش درباره تنبیه دانش‌آموز خوزستانی قانع نشدیم، گفت: صرف تنبیه آموزگار را کافی نمی‌دانیم و مدیریت مدیر آن مدرسه نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اوایل اردیبهشت امسال «علی نوروزی» دانش‌آموز کلاس چهارم ابتدایی شهر لالی استان خوزستان از سوی معلم خود مورد تنبیه بدنی قرار گرفت.

این دانش‌آموز هنگام بازگشت به خانه از هوش رفت و از ناحیه پاها فلج شد.

در خصوص این ماجرا، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خواستار توضیح مسوولان وزارت آموزش و پرورش در این خصوص شد. علی عباسپور تهرانی‌فرد، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره توضیحات ارائه شده توسط آموزش و پرورش در خصوص وضعیت علی‌نوروزی گفت: نامه‌ای به وزارت آموزش و پرورش نوشتیم که مسوولان این وزارتخانه نیز به ما پاسخ دادند.

وی افزود: در نامه ارسالی از سوی وزارت آموزش و پرورش عنوان شده است: «هنوز پزشکان اعلام نکرده‌اند که علت بی‌حس شدن بخشی از بدن آن دانش‌آموز به خاطر چنین ضربه‌ای بوده است و ضمن این‌که معلمی که چنین حرکتی را انجام داده، توبیخ شده است.» عباسپور اظهار داشت: اما بر اساس اطلاعاتی که داریم، بی‌حس و فلج شدن بخشی از بدن آن دانش‌آموز بر اثر تنبیه معلم، مورد تایید پزشکان قرار گرفته است. وی اضافه کرد: معتقدیم تنبیه و مواخذه معلم، مساله را حل نمی‌کند؛ چرا که پرخاشگری یک معلم، یک‌مرتبه خود را نشان نمی‌دهد.

در حقیقت معلمی که چنین اجازه‌ای را به خودش می‌دهد، اصولا دارای رفتارهای پرخاشگری بوده که ممکن است در مراحل اولیه به صورت خفیف‌تری خودش را نشان داده باشد.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: این وظیفه مدیر مدرسه است که بر رفتار آموزگاران مدرسه نظارت داشته باشد و اگر اشکالی در رفتار فردی می‌بیند، مورد بررسی قرار دهد تا در صورت نیاز با وی صحبت کرده یا به او تذکر دهد و اگر واقعا به این نتیجه برسد که اشکالاتی از نظر رفتاری در معلم وجود دارد و احتیاج به درمان‌های خاص هست، این معلم را معرفی کند.

وی ادامه داد: معتقدیم در یک سیستم آموزش و پرورش نوین و اسلامی اصلا نباید بگوییم این درصد کم است یا اتفاق می‌افتد. این برخوردها باید در کشور ما صفر شود.

عباسپور تاکید کرد: معلمان باید توجیه باشند که تنبیه بدنی از مدت‌ها قبل منسوخ شده است و اگر دانش‌آموزی مشکل رفتاری دارد، باید رفتارش از طریق مشاوران آموزش و پرورش مورد مطالعه قرار گیرد، ریشه‌یابی شود و آن ریشه حل شود. در حقیقت نباید با برخورد فیزیکی، صورت مساله را پاک کنیم.

وی اضافه کرد: برخورد فیزیکی ممکن است منجر به نهفته‌شدن مشکل روحی و روانی در کودکان و نوجوانان شود و در آینده خیلی شدیدتر خود را نشان دهد.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: آموزش و پرورش جایی نیست که تنها یک سری مطالب را به کودک و نوجوان منتقل کنیم، بلکه این وظیفه ماست که تک تک دانش‌آموزان زیر نظر باشند و مشکلات جسمی و روانی آنها ریشه‌یابی شود. وی با بیان این‌که نگران هستیم که این رفتارها رو به تزاید گذارد، اظهار داشت: برای یک کشور اسلامی مثل ما که برای تربیت انسان اهمیت بسیاری قائل است، تنبیه بدنی قابل قبول نیست. عباسپور اظهار داشت: مدیریت مدیر آن مدرسه باید مورد بررسی قرار گیرد و از سویی مدیران باید توجیه شوند تا معلمانی را که رفتارهای پرخاشگرایانه دارند، شناسایی کنند و از سوی دیگر معلمان باید به آخرین موارد علم روانشناسی آشنا شوند تا بتوانند در مواجهه با کودکان و نوجوانان، رفتار علمی در پیش گیرند.