وزیر رفاه باز هم طفره رفت
مصری مصر به نگفتن
گروه جامعه-وزیر رفاه و تامین اجتماعی که یکشنبه شب گذشته در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حضور یافته بود، در برابر اصرارهای مجری این برنامه مبنی بر اعلام خط فقر باز هم سکوت کرد.
دست خارجیها در اعلام خط فقر در کار است
گروه جامعه-وزیر رفاه و تامین اجتماعی که یکشنبه شب گذشته در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حضور یافته بود، در برابر اصرارهای مجری این برنامه مبنی بر اعلام خط فقر باز هم سکوت کرد. وی با این توجیه که اعلام خط فقر نیازمند فاکتورهای زیادی است، گفت: اعداد و ارقامی که این روزها در رابطه با خط فقر اعلام میشود تنها اظهارنظرهای شخصی است؛ چرا که هنوز هیچ مرکز آمار رسمی در کشور وجود ندارد تا با در نظر گرفتن تمامی جوانب بتواند عدد دقیق خط فقر را اعلام کند، بنابراین این اعداد و ارقام به خاطر این است که در کشور ما راه برای اظهارنظر افراد باز است.
وی که در رسانه ملی خود را پیش روی میلیونها بیننده تلویزیونی میدید مصاحبه اخیر خود را درباره این که اعلام خط فقر به درد نمیخورد، این گونه اصلاح کرد: تعیین خط فقر مهم است، اما در قانون تکلیف شده تا دولت خط فقر شدید را مشخص کند.
مجری این برنامه با حرارت هر چه تمامتر میخواست اولین نفری باشد که عدد مربوط به خط فقر را از زبان وزیر رفاه بیرون بکشد، مصر بود تا مصری این عدد را در برنامه شبکه دوم اعلام کند غافل از این که آقای وزیر با هوشتر از آن است که بخواهد در برابر دوربینهای تلویزیونی از موضع خود پایین بیاید.وی البته خط فقر را به سه دسته تقسیمبندی کرد: «خط فقر شدید، خط فقر مطلق و خط فقر نسبی هر کدام تعریف خاص خود را دارد و نمیتوان میانگینی را به عنوان خط فقر کلی بیان کرد.»
وی درباره خط فقر شدید گفت: براساس تعاریف جهانی حداقل پول لازم برای تامین دو هزار کالری غذا طی شبانهروز خط فقر شدید است.
این رقم در برخی کشورها دو دلار در روز است که در کشور ما تامین دوهزار کالری با روزی یک دلار یا همان ۹۰۰ تومان امکانپذیر است که البته این میزان بدون محاسبه هزینههای مربوط به پوشاک و مسکن است.
مجری برنامه در این لحظه گفت: رسانههای خارجی اعلام کردهاند ۱۵میلیون نفر از ایرانیان زیر خط فقر قرار دارند که در این لحظه مصری مجری را متوجه پرسش غیرحرفهای کرد: «خوب است که خودتان میگویید خارجیها گفتهاند پس میبینید که دست خارجیها هم در کار است!» و این گونه شد تا پرسش «میزان خط فقر در کشور» دوباره بیپاسخ ماند.
به دنبال ۱۰۰درصدی تامین اجتماعی
گسترش چتر تامین اجتماعی در کشور بخش دیگر بحث بود. مصری در اینباره گفت: امشب من دست پر آمدهام و میتوانم در این باره با اطمینان کامل برایتان صحبت کنم شاید تا دیروز اگر پرسشی درباره اینکه چند نفر تحت پوشش تامین اجتماعی هستند نمیتوانستم پاسخی دهم، ولی اکنون وضع فرق دارد. وزیر رفاه در این لحظه به تشکیل بانک رفاه ایرانیان اشاره کرد :«اطلاعات ۷۰میلیون نفر را در این بانک جمعآوری کردهایم به طوری که از هر فرد ۷ تا ۸ نوع اطلاعات قابل دریافت است.»
مصری گفت: در مرحله اول افزایش چتر تامین اجتماعی در کشور، رانندگان را بیمه کردهایم، بعد سراغ خادمین مساجد رفتیم آن گاه سری به بیپناهترین آدمها یعنی همان کارگران روزمزد که روزها در میادین شهرشان جمع میشوند و هیچ امیدی به آینده ندارند، زدیم. بخشی از حق بیمه این افراد را دولت پرداخت میکند و مابقی از فرد گرفته میشود. ۱۶ گروه دیگر از مردم را نیز شناسایی کردهایم تا تحت پوشش تامین اجتماعی قرار بگیرند تا صد در صد مردم کشور بیمه شوند یعنی جامعهای داشته باشیم که افراد آن احساس کنند در هنگام پیری یا ازکارافتادگی از حداقل حقوقی بهرهمند خواهند شد که این حقوق تا زمانی که فرد زنده است به او تعلق میگیرد و بعد از وی به زن و بچهاش. مصری در این لحظه یک رقم ارائه کرد رقمی که نشانهای از خط فقر را میتوان در آن پیدا کرد، امروز زیر ۲۵۰هزار تومان در ماه بازنشستگان دریافتی ندارند.»
دفاع از دولت نهم و چراغانی اقدامات این دولت بخش دیگری از حرفهای مصری بود: در سال ۸۳ یک هزار و ۳۹۰میلیارد تومان از کل بودجه عمومی کشور به تامین اجتماعی اختصاص داده میشد که این رقم در سالجاری به ۴هزار و ۹۴۶میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. از سهم ۲/۷درصد بودجه کشور در سال ۸۳، تامین اجتماعی ۱۲درصد بودجه عمومی کشور را به خود اختصاص داده است.»اگرچه وزیر رفاه قصد نداشت منتی بر سر مردم بگذارد، اما به این نکته اشاره کرد که میزان پرداختیها به بیمهشدگان نسبت به دریافتیها بسیار بیشتر است. «مردم ۱۶ سال و ۲ ماه ۵۰هزار تومان میپردازند، اما به ازای ۳۲ سال حقوق دریافت میکنند که میزان آن امروز ۲۵۰هزار تومان در ماه است. در تایید این گفته همین کافی است که به ازای هر ۵ نفر که حق بیمه پرداخت میکنند یک نفر بازنشسته داریم یعنی درآمد و هزینه سر به سر است.
«وی بدش نمیآمد سری به دولت هشتم بزند: «در آن زمان پرداختی به بازنشستگان ۱۱۵هزار تومان بود که امروز به ۲۰۰هزار تومان رسید و با در نظر گرفتن حق عائلهمندی و... به ۲۵۰هزار تومان هم میرسد.» البته وی در این لحظه به تفاوت تورم در آن سالها و امسال اشارهای نکرد.
خبر خوش برای بازنشستگان
مصری در لحظههای آخر این برنامه گفت: «میخواهم خبر خوشی به بازنشستگان بدهم و آن خبر اینکه دولت یک ماه پیش تصویب کرد تا حق سنوات را تا سقف یک ماه به بازنشستگان پرداخت کند که این قانون برای همه بیمهشدگان حتی افرادی که بیمه قبل از انقلاب (۱۳۴۴) را هم دارند از این قانون بهرهمند خواهند شد. از طرفی قصد داریم از بهترین سهام به بازنشستگان بدهیم؛ چرا که در دولت نهم تبعیض معنایی ندارد.»
ارسال نظر