مدیرکل دفتر ارزیابی و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست:
برای دریاچه ارومیه نمیتوانیم کاری کنیم
با دستور مقام معظم رهبری یگان ویژه حفاظت از محیط زیست تشکیل میشود گروه جامعه- برای جلوگیری از کاهش سطح آب دریاچه ارومیه چارهای نیست، سالهای گذشته میبایست آبهای جاری به داخل این دریاچه هدایت میشد که این امر صورت نگرفت، اما امیدواریم نذورات جوی به داد این دریاچه برسد.
مدیرکل دفتر ارزیابی و رسیدگی به شکایات مردمی سازمان حفاظت از محیطزیست که در جمع خبرنگاران سخن میگفت با بیان این مطلب افزود: با توجه به کاهش سطح آب دریاچه ارومیه سازمان قراردادهایی را با مشاوران منعقد کرده که گزارش منتشر شده نشان داد، تبخیر سطحی مهمترین دلیل کاهش آب دریاچه ارومیه است ضمن اینکه چشمههای روان دریاچه نیز کور شدهاند.
محمد جعفرجوادی که در نخستین نشست مطبوعاتی خود حاضر شده بود با بیان اینکه ۷۰درصد از شکایات مردم از سازمان محیطزیست در سال گذشته مربوط به درخواست کار بوده است افزود: عدهای در قالب شرکتهای پیمانکاری فعالیتهای زیستمحیطی را انجام دادهاندکه سازمان هیچ تعهدی در قبال این افراد نداشته، اما با دستور معاون اول رییسجمهور تمامی این افراد به نوعی جذب سازمان شدهاند.
معدن کاری در مناطق ۴گانه!
وی گفت: ۱۰درصد این شکایات از سوی بهرهبرداران صورت گرفته که با بررسی آنها متوجه شدهایم درخواست آنها مغایرت با قانون دارد، چراکه درخواست بهرهبرداری از معادن را در مناطق چهارگانه داشتهاند.
وی از لایحهای خبر داد که بر اساس آن سازمانهای مجوز دهنده به احداث مکانهای صنعتی و معدنی باید خود ملاحظات زیستمحیطی را در آن رعایت کنند و در صورتی که به این امر توجه نشود، سازمان محیط زیست میتواند مقام مسوول مجوز دهنده را به دادگاه بکشاند.
وی مجوز بهرهبرداری از معادن را حتی در مناطق چهارگانه عملی دانست و افزود: کمیتهای اقتصادی در سازمان تشکیل شده تا ارزش گیاهان و زیستگاه منطقه برآورد شده و با میزان ذخیره معدن تطبیق داده شود، اگر ارزش گیاهان بالاتر بود، معدنکاری در آن مناطق ممنوع و در غیر این صورت این معدنکاران هستند که میتوانند به دلیل ارزش اقتصادی بالاتر از این مناطق بهرهبرداری کنند.
جوادی خاطر نشان کرد: از ۱۶۴میلیون هکتار مساحت کشور ۱۲۰میلیون هکتار آن جزو مناطق چهارگانه به شمار میآیند که این مقدار ۵/۷درصد خاک کشور را تشکیل میدهد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره این که چرا در کناره برخی رودخانه فعالیت معدنکاری وجود دارد، گفت: معادن کشور از سال ۱۳۸۲ به بعد تابع ضوابط زیست محیطی شدهاند به همین خاطر سازمان نمیتواند در شرایط فعلی مجوزهای قبل از سال ۸۲
را لغو کند.
جوادی خاطرنشان کرد: این بدان معنا نیست که سازمان، نظارتی بر این مناطق نداشته باشد بلکه وظیفه نظارتی خود را خواهد داشت و در صورتی که بهرهبرداران تخلفاتی انجام دهند آنها را به دادگاه معرفی خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: طی دو سال گذشته توانستهایم بودجه سازمان و مناطق تحت حفاظت را تا سه برابر افزایش دهیم که در این راستا سعی شده پاسگاههای محیطزیست از امکانات بالاتری برخوردار شوند؛ چرا که وضعیت این پاسگاهها در شان کارکنان آن نیست و از کمترین امکانات بهره میبرد.
جوادی از شکلگیری گشت یگان دریایی خبر داد و افزود: برای استانهای شمالی قصد داریم گشت یگان دریایی را تجهیز کنیم تا محیطزیست دریای خزر به نحوه مطلوبی نظارت شود.
خرید ۳۰ فروند هواپیما
وی افزود: به مناسبت سیامین سالگرد انقلاب در هفته محیطزیست ۳۰ فروند هواپیما خریداری شده سازمان برای گشتهای هوایی به پرواز در خواهند آمد. جوادی در رابطه با حیات وحش کشور گفت: با توجه به خشکسالیهایی که در سالجاری پیش رویمان قرار گرفته این خطر برای حیوانات وجود دارد تا از بیآبی تلف شوند؛ به همین خاطر اعتبارات خوبی را در نظر گرفتهایم تا آبشخورهای بیشتری در مناطق حیاتوحش کشور ساخته شود.
وی وجود مالکان شهر در مناطق چهارگانه را یکی از چالشهای پیشگیری سازمان متبوعش خواند و افزود: تاکنون تنها زمینهای ۲ استان را توانستهایم آزاد کنیم و قصد داریم با همکاری اداره محیطزیست شهرستانها آماری از تعداد مالکان خصوصی گرفته و زمینهای کل کشور را آزاد کنیم.
وی درباره سرخه حصار رابطه با زمینهای سرخهحصار گفت: اداره محیطزیست استان تهران هنوز از تعداد مالکان و ارزش زمینهای آنجا آماری ارائه نکرده است تا بدانیم چه میزان بودجه برای آزادسازی زمینهای پارک ملی سرخهحصار نیاز است.
برخورد با شکارچیان خارجی
جوادی در پاسخ به این پرسش که چه برخوردی با شکارچیان خارجی (عرب) دارید، گفت: سال گذشته تعدادی از این شکارچیان را دستگیر کردهایم که خوشبختانه همگی محکوم شدهاند که برای جلوگیری از حضور این شکارچیان قصد داریم موانعی بر سر راه آنها بگذاریم تا قدرت نفوذشان کم شود ضمن اینکه با خرید خودروهایی توان گشتزنیمان افزایش خواهد یافت.
وی گفت: برای بالا بردن توان گشتزنی از محصولات خودروسازان داخل استفاده کردهایم؛ چرا که شورای اقتصاد مجوز خرید خودروهای خارجی را به ما نمیدهد.
شکار با تیر و کمان آزاد است
او خاطرنشان کرد: مجوز شکار با تیر و کمان و اسب از سیاستهای تشویقی است که سازمان حفاظت از محیط زیست به شکارچیان خواهد داد تا اسلحه از چرخه شکار کشور حذف شود.
وی تصریح کرد: بر اساس فرمان مقام رهبری تا پایان ماه جاری برای نخستین بار در کشور یگان حفاظت از سازمان شروع به کار خواهد کرد.
جوادی افزود: فرمانده این یگان با هماهنگیهای صورت گرفته از سوی سرلشگر فیروزآبادی رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز به طور همزمان معرفی خواهد شد.
وی تصریح کرد: به منظور حفظ حیاتوحش کشور نیز تقاضای خرید نوع مخصوصی از اسلحههای بیهوشی را به وزارت دفاع دادهایم تا این اسلحهها در سال جاری در اختیار سازمان قرار گیرد.
ارسال نظر