زمان سنج - ۱۸ اردیبهشت ۹۳
گروه تاریخ و اقتصاد : از نمایشگاه کریستال پالاس لندن به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات نمایشگاهی در قرن نوزدهم نام برده میشود. این نمایشگاه از اول ماه مه تا تا ۱۱ اکتبر سال ۱۸۵۱ در هاید پارک لندن برگزار شد و در جریان آن ۲۸ کشور دنیا صنایع دستی و دستاوردهای صنعتی خود را به نمایش گذاشتند. نمایشگاه بزرگ کریستال پالاس را ملکه ویکتوریا افتتاح کرد. بنایی که از چدن و شیشه توسط سر جوزف پکستون، معمار و طراح باغ های سلطنتی انگلیس طراحی شده بود. مساحت این ساختمان با ۷۱۵۰۰ متر مربع زیربنا، بزرگترین ساختمان ساخته شده تا آن زمان بود.
گروه تاریخ و اقتصاد : از نمایشگاه کریستال پالاس لندن به عنوان یکی از مهمترین اتفاقات نمایشگاهی در قرن نوزدهم نام برده میشود. این نمایشگاه از اول ماه مه تا تا ۱۱ اکتبر سال ۱۸۵۱ در هاید پارک لندن برگزار شد و در جریان آن ۲۸ کشور دنیا صنایع دستی و دستاوردهای صنعتی خود را به نمایش گذاشتند. نمایشگاه بزرگ کریستال پالاس را ملکه ویکتوریا افتتاح کرد. بنایی که از چدن و شیشه توسط سر جوزف پکستون، معمار و طراح باغ های سلطنتی انگلیس طراحی شده بود. مساحت این ساختمان با ۷۱۵۰۰ متر مربع زیربنا، بزرگترین ساختمان ساخته شده تا آن زمان بود. در این ساختمان انواع و اقسام گل ها و گیاهان از اقصا نقاط جهان برای بازدید مشتاقان انگلیس به نمایش گذاشته شده بود.
تا پیش از کریستال پالاس در هیچ بنایی چنین حجمی از شیشه استفاده نشده بود.۸۴,۰۰۰ متر مربع شیشه مورد استفاده در این بنا توسط برادران چانس تهیه و پرداخته شد. در این نمایشگاه برای نخستین بار تجهیزات عکاسی و تلگراف، صنعت برق، راه سازی، ریل و لوکوموتیو و صنعت چاپ نمایش داده شد. انگلیسیها که گوی سبقت را در اختراعات بزرگ از رقبا ربوده بودند در واقع این نمایشگاه را به رخدادی در تاریخ انقلاب صنعتی تبدیل کردند. بازدید بیش از ۶ میلیون نفر از این نمایشگاه و نمایندگان و فرستادگان کشورها که اغلب با کشتی از چهار گوشه جهان به لندن آمده بودند از جمله پیامدهای تاریخی این نمایشگاه بود. نمایشگاه کریستال پالاس در واقع واکنش بریتانیا به نمایشگاه بزرگ صنعتی پاریس در سال ۱۸۴۴ بود. آنها میخواستند فرانسویها را که یک قدرت سیاسی و تجاری بزرگ بود مرعوب خود سازند. پس تا توانستند سنگ تمام گذاشتند؛ از طراحی و معماری بنای نمایشگاه و عظمت آن گرفته تا دعوت از سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف. ملکه ویکتوریا و اعضای خانواده سلطنتی در فاصله برگزاری کریستال پالاس سه بار از آن دیدن کردند که خود نشانگر حساسیت شان به این رخداد صنعتی بود. مازاد درآمدی که این نمایشگاه برای انگلستان ایجاد کرد بالغ بر ۱۸۶ هزار پوند استرلینگ - برابر با ۱۷ میلیون و ۲۴۰ هزار پوند استرلینگ در سال ۲۰۱۴ - بود. آثار به جا مانده از این نمایشگاه بعدها به موزه ویکتوریا منتقل شد.
ارسال نظر