یک دامپزشک برای هر ۴۳۱۹۶ واحد دامی!
متاسفانه در ایران در وضع کنونی، باید مرغ را با قیمت گزاف برای تولید تخممرغ جوجهکشی از خارج وارد کنیم. مرغ مادر گوشتی را در شرایط کنونی نمیتوانیم در ایران تولید کنیم. برای تغذیه این مرغها ۷۰ درصد غذای طیور را باید از خارج از کشور وارد کنیم. البته با این همه، وارد کردنها برای اداره این صنعت تکنولوژی لازم است و نیروی انسانی نداریم؛ یعنی طبق استاندارد، معمولا برای هر ۲ هزار واحد دامی به یک دامپزشک نیازمندیم، ولی در ایران متاسفانه برای هر ۴۳۱۹۶ واحد دامی یک دامپزشک وجود دارد. این خبر (روزنامه رستاخیز، تیرماه ۱۳۵۷) یک نمونه بارز از وابستگی تکنولوژیکی به تولید خارجی است.
متاسفانه در ایران در وضع کنونی، باید مرغ را با قیمت گزاف برای تولید تخممرغ جوجهکشی از خارج وارد کنیم. مرغ مادر گوشتی را در شرایط کنونی نمیتوانیم در ایران تولید کنیم.
برای تغذیه این مرغها ۷۰ درصد غذای طیور را باید از خارج از کشور وارد کنیم. البته با این همه، وارد کردنها برای اداره این صنعت تکنولوژی لازم است و نیروی انسانی نداریم؛ یعنی طبق استاندارد، معمولا برای هر ۲ هزار واحد دامی به یک دامپزشک نیازمندیم، ولی در ایران متاسفانه برای هر ۴۳۱۹۶ واحد دامی یک دامپزشک وجود دارد. این خبر (روزنامه رستاخیز، تیرماه ۱۳۵۷) یک نمونه بارز از وابستگی تکنولوژیکی به تولید خارجی است. در سال ۱۳۵۴ برآورد شده است که بیش از یک میلیارد دلار جریمه به کشتیهایی پرداخت شد که در خلیجفارس به علت نبود امکانات و تجهیزات تخلیه بار در انتظار باراندازی مانده بودند.
سیف، احمد، مقدمهای بر اقتصاد سیاسی، نشر نی تهران ۱۳، ص ۱۶۰- ۱۵۸
ارسال نظر